Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
mig

Sve pomalo, kao svastara

Recommended Posts

Dragi znalci :) bio bih zahvalan na iskusnom misljenju za sledece. Auto je Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kw/116ks iz 2003.

 

1. Nakon okretanja kljuca na MAR I inicijalizacije sistema, cuje se neki zvuk iz konzolnog dela, kao sustanje (brum) na zvucnicima ali dolazi iz dela gde je klima – da li je ovo OK?!

 

2. Kad auto stoji, ne koristi se, na fleksibilnom gumenom crevu koje ojacava intercooler cev pojavljuje se fino ulje ili vlaga. Kad auto ide ovo ispari i bude skroz suvo i cisto. Cudno je sto se vlazenje pojavi odozgo kad auto stoji a na tom mestu je hauba suva. Od cega ovo moze biti?

 


 

3. Kad dajem gas, u odredjenim situacijama kad dodje do rezonancije unutrasnji retrovizor znacajno podrhtava i to samo u nekim momentima. Mozda ima veze sa narednom tackom 4. kao uzrok. Lose se vidi nazad u ovom slucaju. Kad ga uhvatim rukom on se skroz smiri, znaci nije zadnje staklo tj. gepek u pitanju. Znam da je nosac ogledala vezan gumom za sofersajbnu. Bocni retrovizori su apsolutno mirni sve vreme.

 

4. Rekli su mi da treba zameniti kosku i jedan nosac motora. Kad se upali auto motor zadrnda/zatrese i smiri se, kao da nema suspenziju/amortizaciju. Kad auto pokrecem iz mesta ako ne pazim pri otpustanju kvacila dolazi do brundanja, inace nema problema nikakvih. Mozda je povezano sa tackom 3.

 

5. Pedala kvacila krcka, skripi, cvili kad se otpusta u 90% slucajeva (a nekad se ne cuje nimalo, inace kvacenje je dobro). Jedan majstor mi je rekao da je prsten-gumica i da se sredjuje. Ne znam da li se menja i hidraulicni cilindar.

 

Nadam se da nisam previse smorio :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne može svaštara.

Svaki problem u posebnu temu.

Ako takve teme već ima nastaviš u njoj, ako je nema otvaraš je.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...