Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

BMW Motorsport i Michelin udružuju snage

Recommended Posts

Michelin i BMW Motorsport udružuju snage za Američke La Man i 24 sata u Nurburgringu u 2013

Michelin i BMW Motorsport će udružiti snage radi osvajanja američkog Le Mans Series (ALMS) i 24 sata u Nirburgringu u 2013. Vozila nemačkog proizvođača automobila BMW Z4 GTE i BMW Z4 GT3 će voziti na pneumaticima iz Michelin-ovog trkačkog asortimana ''vrhunske'' izdržljivosti.

''Oduševljeni smo što radimo zajedno sa Michelin-om i uvereni smo da će naši timovi koji voze BMW Z4 GTE i BMW Z4 GT3 imati velike koristi od dugogodišnjeg motosport iskustva ove kompanije i poznatog kvaliteta njenih pneumatika'', rekao je BMW Motorsport direktor Jens Markuardt. ''Izdržljivost i performanse pneumatika imaju ključnu ulogu u motosportu. Sa Michelin-om na našoj strani, kao partnerom u pneumaticima, odlično smo pozicionirani u obe ove oblasti.''

BMW Z4 koga uvodi BMW Motorsport će se trkati sa prednjim 30/68-18 i zadnjim 31/71-18 pneumaticima. Pneumatici francuske firme iz trkačkog asortimana "vrhunske" izdržljivosti će biti dostupni u tri varijante (tvrdi, srednji i meki), ali samo jedan tip pneumatika za vlažne vremenske uslove će biti dozvoljen, u skladu sa propisima ALMS.

''BMW Z4 će voziti naš visoki prednji pneumatik (30/68-18, umesto 30/65-18) što će našim novim partnerima pružiti sve prednosti Michelin pneumatika u pogledu dugovečnosti“, rekao je Serž GRISIN, direktor Michelin trkačkih aktivnosti. ''U januaru 2013, počeli smo niz testova koji su uključivali rad sa BMW Motorsport-om kako bi identifikovali operativne prednosti i mane naših različitih trkačkih guma kao i rad na opremanju novog BMW Z4. To će nam omogućiti da se uverimo da pneumatici i automobil rade zajedno u savršenoj harmoniji, tako da tim može dobiti maksimalnu korist od potencijala performansi automobila. Oduševljeni smo što BMW Motorsport ima veliko poverenje u nas. Dodatni izvor motivacije za mene i moj tim predstavlja to što trebamo odgovoriti njihovim očekivanjima.''

Prvo takmičenje 2013 će biti 16. marta: trka “12 sati Sebring” u Floridi, SAD.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
BMW Motorsport prelazi na korišćenje pogona na četiri točka!?

 

bmw%20m4%202.jpg

 

Šef BMW-ovog Motorsporta Frank van Meel je otkrio detalje o automobilima koje možemo očekivati u budućnosti.

BMW-ova divizija M definitivno je jedna od najcenjenijih sportskih kolektiva na svetu, a sa poundom izuzetno brzih i naprednih automobila neće stati ni u budućnosti. Sudeći prema rečima Franka van Meela, izvesno je da će kompanija predstaviti M verzije modela X3 i X4. Možemo pretpostaviti da će i ove automobile pokretati trolitarski motor sa šest cilindara koji će biti ispod poklopca motora željno očekivanog M2.

Van Meel je potvrdio da Motorsport u bliskoj budućnosti neće raditi na motorima sa manje od šest cilindara, ali je takođe napomenuo i to da testiraju električne turbo punjače koji bi mogli naći mesto ispod poklopca novih M-ovih automobila. Ono što je posebno interesantno je to što će u budućnosti svi M-ovi automobili imati mogućnost ugradnje pogona na četiri točka. Ipak, Van Meel je napomenuo da će pogon biti baziran na zadnjim točkovima, ali pogon i na prednje točkove biće samo jedno od rešenja za sprečavanje podupravljanja. Nažalost, Van Meel je i konačno potvrdio da divizija M neće raditi na razvoju sportskih verzija modela ''i'', mada je napomenuo da će ova dva odvojena sveta deliti pojedina tehnička rešenja.

U svakom slučaju, i u budućnosti nas očekuje uzbudljiv M program iz BMW-a, a već sledeće godine očekujemo dolazak modela M2, koji će, po svoj prilici imati motor koji razvija oko 380KS.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW planira povratak na LeMans sa pogonom na vodonik

 

bmw%20lm.jpg

 
BMW je objavio da razmatra povratak na LeMans sa vozilom koje za pogon koristi vodonik. Ovaj plan kompanije je u naprednom stadijumu razmatranja i kao bude odobren vozilo bi moglo da se nađe na stazi početkom 2018. godine. Malo toga je poznato o samom vozilu ali spekulacije sugerišu da bi ovaj model mogao da se nadmeće u Garage 56 klasi koja je klasi u kojoj se mogu videti brojna eksperimentalna voizla. Dok ideja o trkačkom modelu koji za pogon koristi vodnik može da zvuči čudno, BMW razmatra ovu ideju kako bi unapredi o imidž vozila koja koriste gorive ćelije vodonika u svetlu skorog pojavljivanja vozila ove kompanije na pomenuti pogon.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...