joeya1k 0 Posted May 14, 2011 (edited) Ove 3m carbon folije sto se prodaju, pise da mogu i da se lakiraju. Interesuje me cime, da li mogu ja to nekim lakom u spreju i da li to na kraju izgleda ovako? SLIKA Nisam ih nikad uzivo video a nisu glatke vec kao reljefne pa ne znam kako se to lakira da bi se dobio izgled sa slike. Edited May 14, 2011 by joey Quote Share this post Link to post Share on other sites
kole 2 Posted May 14, 2011 To na slici nije karbon folija već fake karbon tkanina kao ovde: Quote Share this post Link to post Share on other sites
joeya1k 0 Posted May 14, 2011 Zato nisam uspeo da nadjem jel ima kod nas da se uzme tako ceo kit? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rele 0 Posted May 15, 2011 Koliko se ja secam princip rada sa karbonom je isti kao i sa poliesterom tj karbon tkanina+smola.Sto se tice izgleda kao na slici po meni moras da izlakiras bezbojnim lakom barem dve pune ruke,susenje pa smirglanje recimo smirglom gradacije 800 ali da se ne probije i ne osteti karbon pa opet lakiranje i tako dok se stigne do ravne povrsine tj neutralise 3d efekat-reljef. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chela 2 Posted May 16, 2011 (edited) Proguglajte malo o ovome, jer pisanjem napamet nikome necete pomoci.Carbon je najjeftiniji element jer je 99.99999% svega od carbona(ugljenik), ali proizvodnja je skupa. delovi od carbona se prvo stavljaju u kalupe gde se oblikuju i onda se sve to vakumira i stavlja u AUTOKLAV gde se pece na visokoj temperaturi... E sad ima vise razlicitih tipova... Mat, Sjaj, Visoko sjaj, a sve se to postize smolama i Pecenjem a mozda i poliranjem. Lak, smirgla... ne postoje.CARBON FIBER Edited May 16, 2011 by chelic Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted May 16, 2011 Zato nisam uspeo da nadjem jel ima kod nas da se uzme tako ceo kit?kod nas to najvise kupuju avio modelari, ima ga na par e-shopova Quote Share this post Link to post Share on other sites
joeya1k 0 Posted May 16, 2011 Hvala, jasno mi je, nasao sam. Ja sam se bio zakacio za te folije pa me zbunilo sto pise da moze da se lakira... Quote Share this post Link to post Share on other sites
rele 0 Posted May 16, 2011 (edited) Sa procesom proizvodnje karbon delova nisam upoznat i nemam sta da kazem po pitanju toga.Moj odgovor je bio na inicijalni post joey-a o presvlacenju postojecih ne karbon delova karbon folijom ili karbon tkaninom.Tek sam sad uspeo da odgledam postavljeni klip koji upravo i potvrdjuje ono sto sam napisao i po meni za DIY uslove vise nego dovoljno.Mada bi bilo lepo ako imas vremena da nas upoznas sa procesom proizvodnje karbon delova Edited May 16, 2011 by rele Quote Share this post Link to post Share on other sites
gaja77 0 Posted May 16, 2011 probali su da izlakiraju karbon foliju ali bezuspesno skupi se od laka jer sadrzi dozu nitro razredjivaca stoga i nepokusavajte Quote Share this post Link to post Share on other sites