Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Džeremi Klarkson pored plate zaradio i 850.000 funti

Recommended Posts

top%20gear%20pagani.jpg

Pored plate od oko dva miliona funti voditelj popularne emisije Top Gear Džeremi Klarkson prošle godine zaradio je i 850.000 funti zbog neuobičajenog ugovora koji ima sa marketingom BBC-a.

Naime, Klarkson je svoju poziciju jednog od najplaćenijih tv lica učvrstio dogovorom da mu pripadne deo zarade od prodaje magazina, DVD-ijeva, knjiga, maketa automobila i ostalih proizvoda koji se povezani sa brendom Top Gear. U Britaniji mnogi trvde da je ovakav dogovor neprimeren i da njime Klarkson ucenjuje tamošnji javni servis. Zvanični podaci pokazuju da je on prošle godine u firmi ''Beder 6'' zaradio 854.000 funti. On je zajedno sa producentom emisije Top Gear Endijem Vilmanom osnivač ove kompanije. Klarkson je samo od dividendi kompanije dobio 504.000 funti u toku 2010. i 350.000 funti mu je isplaćeno na ime usluga.

Portparol ''BBC Worldwide'' opravdava njihov dogovor jer kako kaže, svesni su da je Klarksonovih ruku delo to što je Top Gear posato svetski fenomen.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...