Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
boki

Jos 3 dana

Recommended Posts

Btw, zna li neko provereno mesto gde ima prsluka? Posto je onaj koji sam imao, volsebno nestao iz kola :?

U Vojvode Stepe, prodavnica auto opreme(ne znam kako se zove tacno) sa velikom reklamom presvlake, kupio sam prsluk veceras i video sam da ima jos na stanju.

E sad, da li ispunjava standarde ili ne, to ne znam, vazno je da svetli. :D

A kakvi standardi postoje za prsluk? :D omg btw malo pre sam se vozao po gradu, i ima pandura zaustavljaju u obe trake, mene nisu zaustavljali posto su vec imali musterije. :)

Videh na netu, pominju ljudi neki EN-471 standard za prsluk.

Ko ce ga znati, samo izmisljaju....

Sad bas pogledah ovaj sto sam kupio, i to pise na etiketi.

Ja uzeh danas kineski prsluk na buvljaku za 300 dinara, i set osramovih rezervnih sijalica za 530 dinara. Posto sam kupio prsluk, cuo sam da sada panduri traze racun od kupovine doticnog, jer kao ne sme da se u autu ima kineski... :wallbash: :wallbash:

Meni samo nije jasna razlika koja postoji izmedju tog standardizovanog i kineskog, i jedan i drugi sluze nameni, tj i jedan i drugi svetle u mraku.... :wallbash: :wallbash:

Brate, oće li ikada ugasiti "kurir" :ermm:

Jel si sačuvao fiskalni od sijalica. Moraju da budu original Osram. A čekić za razbijanje stakla jel ste kupili? Rezervna guma mora da bude Michelin iz 48 nedelje 2009 (DOT 4809). Što se tiče alata, ključ za točkove samo Unior priznaju nijedan drugi. Dizalica mora da diže najmanje 10 tona i da ima atest sa Kembridža potpisan lično od kraljice Elizabete...

:sick:

E, da, ako neko slučajno posle svetog Nikole krene u šoping u Segedin sa novim pasošom i bez vize mora da ponese pozivno pismo od tetke iz Klagenfurta kao i rezervaciju hotela u Lahtiju. Najmanje 5.000eur ucelo (znači samo jedan apoen) se podrazumeva. Bez toga nema ništa od inostranstva. I potvrda da ste primili Miškovu Delta Maxi antiH1N1 vakcinu i da vas je vakcinisao lično ministar Milosavljević Tomica...

:doc:

U vidis za ovu dizalicu, imam atest sa Kembridza ali kraljicin potpis uopste ne vidim ovde. Hm? Mislis da su me prevarili? xexexe Kakvi bre racuni, a sta kad onaj fiskalni izbledi za nekih 7 dana, moram da kupim novi prsluk zbog novog racuna...i tako u krug... :)

edit:pa kad bi natrpao sve racune, ateste, opremu koju mi traze, i naravno onda bi morali pored lanaca i vec stavljenih zimskih pneumatika u autu na vidnom mestu da nosimo i letnji komplet guma, jer nikad se ne zna kad ce sunce da udari i temp da predje 7* trebao bi da prodam ovog Punta i uzmem nesto komotnije...mozda neki kamionet, dzip?

Pošto sam prsluk kupio još pre 2-3 godine verovatno ću morati da kupim nov jer mu je isteko rok trajanja, a ni račun nisam sačuvao :cry:

primetio sam da uglavnom narod vozi urednije, dok ovi sa dzipovima i dalje divljaju...

na putu do Topole i nazad, 90% ljudi je imalo upaljena svetla, dve patrole su bile usput, ali nikoga nisu zaustavili, samo su blenuli sa okolo..

U Nisu se bas oseca razlika u voznji, ljudi dosta normalnije voze, ali nazalost ima i onih koji preteruju sa sporom voznjom tj voze ispod ogranicenja. A ceo dan juce, i ovo jutro, nisam izlazio iz kola, video ukupno 2 patrole sto je neki dnevni prosek. Bar ovde ne cimaju ljude jos uvek (ili bar ja to nisam video)

Evo malo da vam olakšam muke... prepis sa ford foruma...

Evo jos jedne informacije iz policije - svastika mi je saobracajni policajac i stvari stoje sledece:

- Jos uvek ne znaju kako se popunjava obrazac za kaznjavanje i da li se daju dva primerka uplatnice za kaznu ili samo jedan pa jos uvek ne kaznjavaju ( nije im stiglo zvanicno tumacenje!)

- Pored svih kurseva i seminara i oni nemaju pojma sta i kako da kaznjavaju - pa zasad upozoravaju mada im se nadredjeni vec deru sto nikoga nisu kaznili.

- Za pocetak (do Nove Godine) dobili su preporuku da ne oprastaju prekoracenje brzine, mobilne telefone, neupaljena ili neispravna svetla, nevezane pojaseve (vozac i suvozac), nemanje svetloodbojnog prsluka, alkohol, preticanje preko pune bele linije, crveno na semaforu i nepropustanje pesaka.

(Ove stavke se prosiruju na brojanje sijalica, pregledanje da li su skinuti namerno zadnji pojasevi, inventarisanje prve pomoci i merenje sara na gumama, provera napumpanosti rezervnog tocka i dubina njegove sare, provera ispravnosti signalizacije i sve drugo sto im padne na pamet jedino u slucaju ako je vozac posebno drzak i bezobrazan, tj ako ih iz nekog razloga iznervirate!!!)

(Inace, ovi kod mene jos uvek nemaju radar (treba da im stigne) i pozajmljuju ih od Velike Plane posto oni tamo imaju jedan!!!)

Zato, samo cool i bez nervoze - bice sve Ok.

Jos nesto - ako vozite stariji auto - vodite racuna da koliko-toliko pristojno izgleda jer cim vide nesto starije od 20 g, zafarbano cetkom, korodiralo i sa bilo kojim vidljivim nedostatkom - odoste na vanredni tehnicki!!!

Ljudi samo pricate o manama novog zakona. A prednosti... Po clanu 15.3 stoji sledece : dozvoljen je ulazak u jednosmernu ulicu u kontra smeru ako je ta ulica kraca od 100m. Ko zna kakvih jos ima skrivenih rupa u zakonu. Jel ste sigurni da ste dobro procitali?

ccccc xexexe malo se salim mojne da mi zamerite samo me strasno smorila prica o novom zakonu. Znaci ovo gore napisano nije istina :sofa:

Novac od kazni u saobraćaju policija ulaže u modernizaciju opreme

Kamere snimaju saobraćajce zbog korupcije

Saobraćajna policija naredne godine započeće nabavku opreme za video i audio nadzor policajaca na terenu. Oprema koja bi trebalo da spreči korupciju biće instalirana u policijska vozila, a novac za nabavku biće obezbeđen od naplaćenih kazni.

- Saobraćajnoj policiji pripašće 52 odsto novca od kazni. Veliki deo tih sredstava uložićemo u nabavku kamera i audio opreme koje će se nalaziti u policijskim automobilima. Policajce će tako preko video snimka nadgledati starešine u stanici, a snimaće se i razgovor između policajca i vozača koji se kontroliše - kaže za "Blic" Vladimir Rebić, načelnik za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije.

On očekuje da će zbog ovog sistema kontrole biti mnogo manje policajaca koji će se usuditi da uzmu novac od vozača kako bi mu progledali kroz prste, ali i vozača koji će nuditi mito jer je u pitanju krivično delo.

ja moje klince jedino da zalepim prvo za sediste pa vezem pojasom.jesu li bre normalni koje dete moze da sedi mirno duze od 15 minuta

dobar je fazon da im "objasnis" da ce mama i tata u zatvor ako ne budu hteli. provereno, upalilo. sad em je 10 puta mirniji em zadzonja cim sedne u auto. milina :thumbsup:

To ti je "izveštaj o saobraćajnoj nezgodi". Na njemu skiciraš kako je došlo do nezgode.

Koliko znam to odneseš u osiguranje gde si osigurao kola i oni ti naplate štetu, sve sređuješ bez policije. Nije ni meni najjasniji taj postupak, pa će se javiti neko ko zna bolje od mene da objasni.

tako je. Ako li zoves policiju, oni naplate izlazak na teren. Ne znam da li je to u ZOBS-u ili u uredbi koja se ceka, ali tako sam cuo na tv-u od nekog pandura. znaci neko te opali, nece da se bavi tim pisanjem, zapali, ti zoves riju a oni ti jos i naplate dolazak.Ludilo,a?!

Ako se utvrdi da si Ti stvarno ostecena strana sve troskove bi trebalo da pokrije osiguranje. To je neko moje razmisljanje

Na 2,5km od moje kuce postoji znak za lance. Koliko sam ovde razumeo taj znak predstavlja da je obavezna zimska oprema. Znaci zimske gume ili letnje sa sarom vise od 4mm ili ispod 4mm ali onda sa lancima. Posto imam M+S gume sa 7mm sare lance nisam kupio.

Danas me zaustavi pandur i trazi lance. Ja mu lepo i kulturno kazem da imam gume M+S sa sarom od 7mm i da mi u tom slucaju lanci ne trebaju,a on ce na to: Ne trebaju ti ako ne postoji znak. U ovom slucaju treba. Imao sam srece da mi nista nije pisao posle duzeg ubedjivanja,ali ne da sam ja u pravu nego da nisam znao. Mislim da ni on nije bio siguran da li je u pravu. Sta da radim???

skini znak noću kad nema nikoga i završena stvar, tako rade kod mene u kraju- skidaju Zone i zabranjeno parkiranje ...

Hehehe... Bolje ona da kupim lance mozda mi nekada i zatrebaju. Sa znakom ne znam sta da radim :)

Nego, da li smo obavezni na tim mestima gde postoji takav znak da nosimo lance???

I to je bilo pre neki dan na TV-u. Neki chika :) iz policije je objasnio da sto se tice zimske opreme (zimske gume ili lanci) da taj zakon postoji jos iz '68 godine i tada nisu postojale zimske gume vec samo lanci pa otud i takvi znakovi. Koliko sam ja razumeo nisu Ti potrebni lanci...

Sta da radis za znakom, pa za pocetak mozes da ga upotrebis u borbi protiv snega, dobra lopatamoze da se napravi xexexe :)