Jump to content
FAS Goran

Coo

Members
  • Content Count

    550
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Coo


  1. Kada dam kontakt, na ekranu mi izbaci koliko imam ulja... Počeo je ponekad da mi pali kako mi fali jedna crtica od 6(ako se ne varam, 6 crtica je max.). Ponekad pokaže da je pun svih 6 crtica, ponekad da fali jedna. I onda sam ja danas uzeo i odokativno sunuo 200-300g ulja u motor, šta znam, valjda nisam preterao. Kada izvadim merač, fali možda 1/5 da bude pun do kraja.

    EDIT:

    Ovakva slika je u pitanju na displeju.

    Alfa-Romeo-GT-engine-oil-level.jpg

    I pri svakom drugom, trećem paljenju mi prijavi da fali jedna crtica. A inače prijavljuje da je pun do kraja.

     

    Inače po uputstvu 4 crte treba da su pune, a dve prazne (na restyle je tako). Senzor je OK, ali šipka je šipka.

     

    147_oil_level.jpg


  2.  

    da ti ne pricam o ceni originalnih delova,rekao ti je ivan,tipa zadnji branik 800e i td...

    Ma, je*es branik, to je jos i najmanji problem, iskopa se polovan.

    Meni je bitnija stavka da vitalne delove (pogotovo motora, kocionog sistema...) uzmem ili iz originala ili kvalitetan aftermarket. Ima izuzetaka, ali to bato za Alfice uglavnom kooooosta.

    To su sve priče... Punto JTD i Alfa JTD održavanje motora je u paru isto.

    Za registraciju je jako mala razlika ako je i ima. Čisto sumnjam da iko kupuje za Punta branike iz originala. Tapacir vrata za 147 iz originala je mislim 280€, a dugmici na volanu mislim oko 350€. Ne znam nikoga ko je to kupio ordži. Sa druge strane prednje pločice iz originala su 5 soma rsd (bile na akciji). Ono gde je razlika u ceni je ozbiljniji trap, skuplje gume, troši litar više i sve ostalo sto ide uz razliku u klasi auta. Inače 147 nema siti servo, senzore i uglove... nego uljni-da ne kažem "pravi". I mene su plašili Alfa ovo, Alfa ono-da sam ih slušao... Ako imaš dobrog mehaničara možeš i spejs šatl da kupiš.

     


  3. Ko realno odredi cenu auta, taj neće mnogo da je spusti ako ne gori za pare. Gledam sa drugarom pre godinu dana Mislim Pajero Sport, trazi lik 7700, pita ga ovaj moj koliko je to u parama, tip iz prve 7000. Ali ovo sa 5500 na 4500 je bezobrazluk, 20 posto od cene i to za VW koji nije preko 2.0, u drzavi Srbiji.

    Sent from my GT-I9195 using Tapatalk


  4. Znam čoveka koji vozi 3.2 benc i pređe 400-500km dnevno, na te relacije ne treba biti pametan za plin, bitno je da ne budeš glup. Pun tank plina i benzina kada sipa bude oko 20 hiljada RSD. Verovatno kada bi i mi vozili nesto preko 2.5 da bi drugačije razmišljali.
    Što reče jedan moj davnih dana, da postoji X5 2.0 nikada ne bih kupio X5.

     

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...