Jump to content
FAS Goran

gpantic

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About gpantic

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 01/04/1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Belgrade

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Grande Punto 1.3 MJTD 90 HP
  1. Pozdrav! Da li neko mozda zna gde bih mogao da nabavim zastitni poklopac srafova levog (vozacevog) bocnog retrovizora za Grande Punto i kolika je cena istog? Part number je ja mislim 735539385.
  2. Ajde da dodam najsveziji info... Vozio sam auto u drugi servis jutros i ostavio ga ceo dan tamo. Sve su zivo isproveravali sto su mogli: EGR, protokomer, MAP senzor... I sve je ok i uz to racunar nista ne pokazuje, ali auto idalje slabo vuce. Rekli su mi da ne znaju u cemu je problem ali da bi mogao da bude katalizator posto njega nisu mogli da provere... Preporucili su mi da odvezem auto kod nekog auto elektricara da ga detaljno prekontrolise. Dakle, jos nisam nasao resenje i ako neko ima jos neku - bilo kakvu ideju, rado cu ga saslusati. Pozdrav!
  3. Ma procitao sam pola ovog foruma vec... Samo sam kod jos jednog lika nasao neku slicnu pojavu ali njemu niko nista nije odgovorio... U svakom slucaju... Da, ponekada dobro radi ali cesce je trom - nema nekih pravila kada se to desava jedino sa klimom se vise primecuje. Klima ima neke malo cudne zvukove i prilicno je bucan kompresor. Primetio sam na leru da kao da se stalno pali - gasi kompresor od klime. Mislio sam da odem i to da proverim ali mi je prioritet da sredim ovaj osnovni problem posto slabo vuce i kad klima ne radi. Sa turbinom mislim da nije problem posto je sasvim normalno pali. Pocelo je ovo da se zbiva par dana nakon sto sam kupio auto. Moguce da je to bilo i odmah ali da sam ja tek kroz par dana primetio. Zapravo sam primetio kad je bio prvi topliji dan i kad sam vozio malo duze sa klimom jer je bio suvise trom. Ono sto sam takodje primetio je da bolje radi auto kada je hladnije malo napolju i kada je auto hladan.
  4. Cao ljudi! Kupio sam Fiat Grande Punto 1.3 mjtd 90hp pre oko 3 meseca i ne znam vise sta da radim sa njim. Naime, evo u cemu je problem... U voznji auto nekada dobro vuce a nekada je uzasno trom. Ova tromost se najvise primecuje dok radi klima verovatno zato sto tada izgubi snagu i dodatno. Ovo "trom" bukvalno ide dotle da na punom gasu u drugoj brzini sa upaljenom klimom jedva da uopste vuce na uzbrdici - bukvalno ne oseca pun gas. Povremeno mi se desava da auto odjednom naglo krene da gubi snagu i ne reaguje na gas uopste - kao da pocne da se gusi polako sve dok potpuno ne stane. Kada stane, dovoljno je da samo ugasim motor, upalim opet i onda radi nortmalno. Cak sam probao u ovim situacijama da u toku kretanja ugasim i upalim motor i takodje onda krene da radi normalno. Vozio sam auto vec kod nekoliko majstora na dijagnostiku i uglavnom nije nista prikazivao. Majstor mi je cistio EGR ventil - isto, probao sam da otkacim protokomer - isto. Probao sam i da vozim bez klime jedno nedelju dana i jedino sto mi u tom periodu nije ni jednom izgubio snagu totalno ali je isto imao periode kada slabije i kad bolje vuce. Molim vas, pomagajte jer ne znam vise sta da mu radim. Ovi majstori kod kojih sam bio nemaju blage veze sta bi jos moglo da bude i predlazu mi da menjam EGR ventil pa da vidim da li ce onda biti bolje. Ja to ne bih radio ako nisam siguran da je to ili ako mi to ne bude poslednja opcija. Da li neko zna sta bi mogao biti problem? Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...