Jump to content
FAS Goran

Boksey

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About Boksey

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Despotovac

Previous Fields

  • Garage
    Fiat stilo 1.6 16v
  1. Pozdrav svima Imam problem sa ler gasom kod Stila 1.6 16v od kada sam ga kupio pre godinu dana . Dakle auto je isao na dijagnostiku skoro svaki drugi put kada sam ga vozio, u principu ne vozim puno a imam i drugi auto (Yugo ). Menjan je senzor za vazduh, proveravano sve od lambda sonde, elektronike, dizni, prljavstine u rezervoaru i nista . Auto se gasio na semaforu, na ler gasu, nemirno radi. Nigde kraja mukama Engine Fault ko zna koliko puta , upalim ga, podigne gas i nakon 2 sekunde ugasi se, pa opet sve iz pocetka, kad upalim malo drzim pedalu gasa (samo malo) da se ne bi ugasio, onda se nekako stabilizuje ali ponovo nemirno radi na leru. Onda drugi majstor pa ciscenje leptira gasa, auto radi savrseno, Ja presrecan ne varira, skazaljka kao zakovana u narednih 700 kilometara. Ali eto opet Jovo nanovo sve isto, odem kod majstora, proveri sve iz pocetka, ciscenje ali nije zaprljan leptir vec majstor kaze da je problem u step motoru koji njegovi nabavljaci nemaju, vec ako ja nadjem da kupim i da mi ugrade. Dakle ja sam trazio i to je prosto nemoguce naci, mislim da sam ovde procitao da je to usadjeno u leptir gasa i da se kupuje kompletno za ovaj tip, a to nije bas malo para, vec sam ulozio dosta u ovaj auto (zimske gume, letnje, svi servis , zamene svega sto je moglo da pravi smetnje) i ovo je kap koja bas preliva casu. Gledao sam u ponudi AP sporta i oni imaju step motor za bravo, bravu, marea1.6 ali nigde nije navedeno da moze i za Stilo. Ima li neko iskustva sa time da li se menja ceo leptir ili moze samo step motor da se izmeni, molim pomozite
  2. Ok , meni se aku juce zaledio skroz i nakon akrobacije sa skidanjem zaledjenih kablova koji su imali savitljivost gvozdja 12ice , morao sam da odsrafim + klemu i na osiguracima da bi nekako izvadio akumulator. Istog dana i komsiji u Vektri zaledila Varta stara godinu dana tako da nije samo moj aku los imajuci u vidu da nije Varta vec Fiamm Titanium tek izasao iz garancije . Pitanje je sta kupiti sada jer ocigledno je da ovako niske temperature lako mogu da uniste bilo koji akumulator . Inace mogu li da stavim akumulator jace amperaze jer ovaj je imao 62 , recimo Black Horse od 66 jer nemaju u ponudi od 62 koliko sam ja primetio , da ne bacam novac na toboze bolje marke . Svejedno kupujem tek pocetkom marta , nema svrhe stavljati ranije , da mi rikne jos jedan , neka stoji u garazi
  3. I ja mislim da mogu akumulator da punim bez skidanja klema i cepova , tako sam bar radio na Jugicu kad je bilo potrebno , to je samo za prvu pomoc. Samo se bojim da ne zasmeta kompu struja iz punjaca , za akumulator sam siguran da nece smetati .
  4. Pozdrav svima na forumu. Vec duzi period citam sve sto je u vezi sa Fiat Stilom i ovaj forum mi je najvise pomogao u mnogim problemima . Inace imam jedno pomalo glupo pitanje u vezi akomulatora jer ova temperatura od -20 zadaje mi prilicno velike probleme , da mi auto ne treba svakodnevno sigurno bi skinuo akomulator na par dana . Problem je u tome sto prilikom paljenja , samo ujutru dok auto vergla padaju sve skazaljke dok povlaci sturuju i gase sijalice i ekran na kontrolnoj tabli , tako par puta dok auto ne upali , posle je sve Ok. Znam da je u pitanju veliki mraz koji mi crpe akomulator , samo bojim se da to ne napravi neke posledice jer tako je svakog jutra . I sad je doslo na red to glupo pitanje koje glasi : Da li smem da punim akomulator bez skidanja klema , mislim da punjac nekim slucajem ne zasmeta kompu , sme li tako da se dopuni ? Stilo 1.6 16v vozim tek godinu dana , pre sam vozio Yugo 45 i sto se tice Stila , nista ne pipam , pravac kod majstora Kupicu drugi akomulator ali hteo bih da mi ovaj pregura ove mrazeve u pitanju je neki Titanium , nisam cuo za tu marku , nije ni bitno , nego smem li da punim akomulator bez skidanja klema onako da mi istera jos par dana pre zamene ?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...