Jump to content
FAS Goran

lemur81

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About lemur81

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd
  1. Ide normalno, moguće da su u delta-miško servisu zaboravili da zamene filter vazduha. Trenutno je kod njih na servisu pa ćemo da vidimo.
  2. Da, upravo tako je i bilo, po normalnom gradskom saobraćaju 7 l, po ekstremnoj gužvi 8-9 l, ali 12 je već neprirodno
  3. Kupio sam nov Punto 1.2 60ks by Zastava u novembru 2009. godine. Nakon pređenih 15000 km, u oktobru 2010. odvezo na redovni (kontrolni) servis gde su zamenjeni filteri i ulje. Od tada počinju problemi. Prema board computeru (koji meri potrošnju l/100km, znači po srpski) auto troši po gradu, ako nije preterana gužva 6.5 l/100 km, a ja sam sopstvenim merenjem izračunao da je to u praksi oko 7 l/100km, što je bilo sasvim o.k. Međutim, nakon izvršenog redovnog servisa počeo sam da dobijam utisak da auto troši više. U početku sam to pripisao sopstvenoj autosugestiji, zimi i redovnom potkradanju na pumpama, pogotovo što je potrošnja na board compu ostala ista, doduše zimi malo jača, što je i normalno. Ali kako su meseci prolazilo i došlo toplije vreme, moj utisak se sve više pojačavao, iako je board comp i dalje pokazivao normalnu potrošnju. Zato sam počeo sa rigoroznim merenjima po principu resetovanja kompa prilikom sipanja goriva i merenja tačno koliko je pređeno, sipanja na različitim pumpama itd. Rezultat je da realno moj punto umesto nekadašnih 7 l/100km po gradu, sada troši oko 12 l/100km po gradu, u umerenoj gužvi sa laganom nogom na gasu. Napominjem, da se ovakvo drastično povećanje potrošnje dogodilo postepeno nakon 7 meseci od redovnog servisa, pre kojega je sve bilo o.k. Paralelno sa opisanim problemom u proteklih nekoliko meseci auspuh je počeo da se trese i prducka u leru, ništa previše glasno, ali ipak je auto nov. Odvezo sam danas u ovlašćeni delta-miško servis (gde je i rađen redovni servis) da ga pregledaju u garanciji ali imam neki utisak da su upravo oni prouzrokovali ovaj problem na redovnom servisu pa se plašim da ne bude ono: "sve je redu sa autom, pobogu ovo je Beograd, pa mora da troši puno".

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...