Jump to content
FAS Goran

boza_76

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About boza_76

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pod tim mislio sam da nema klasicnu bobinu,naravno da je ima.
  2. Naravno da postoje aksijalni lezajevi i lezajevi u bregastoj. Kod mene mislim da je to iskljuceno jer je glava uradjena, zamenjeni svi lezajevi, a aksijlni provereni radilica nema lufta a i da ima motor bi mnogo drugacije lupao i tresao jer kada oni odu simptomi su drugaciji a moralo bi da se pojavi i jos nesto (potrosnja ulja ili zvuk koji na vecim obrtajima izbija iz pameti). Sutra cu skinuti alternator dok je auto vruc pa cu proveriti i to, pusticu cu ga radi minut dva bez kasija na njemu. Mada mislim da taj zvuk dolazi sa zadnje strane motora blize kabini, a jesi u pravu da se cuje i kod ``bobine``, mada je Punto nema.
  3. Hvala na odgovoru i mene to plasi, mada sam sipao aditiv za zgrusnjavnje ulja i bukvalno se nista nije desilo. Zvuk je i dalje bio prisutan, a to je uradjeno pre intervencije na motoru. Ostaje mi da probam sa mineralnim uljem mada mislim da ce i dalje biti prisutan taj zvuk. Nejasno mi je da na vecim obrtajima kada se dodaje gas tog zvuka nema, dakle ako je luft u radilici trebalo bi da se taj zvuk pojaca (bar njegova ucestanost). Takodje indikativno je i to da motor radi savrseno mirno ne trese lepo prima gas bez gusenja, ne dimi nivoi vode i ulja su konstantni, znaci kao da imam Gremlina u motoru uzas...
  4. Upravo to, jako cudan zvuk bukvalno na leru radi kao da je prolupao, TUK TUK a kada se doda gas do 2000o/min i otpusti ima se osecaj da nesto struze u motoru, a zatim stane i ponovo kucka. Cudi me to sto je zvuk intenzivniji sa desne strane a pumpa je gledano od napred levo ispred glave.
  5. Pozdrav za sve... nov sam na forumu i iskreno procitao sam gomilu postova ne bi li resio svoj problem. Naime imam Punta elx 96g 54kW i 8v. Auto imam nekoliko meseci i sa njim i jedan jakoo dosadan problem. Cuje se lupanje u motoru kada se zagreje (na radnu temperaturu), nalik na TUK TUK u leru i kada se dodaje gas gubi se taj zvuk a cim se otpusti prilikom vracanje motora na normalne obratje kao da nesto struze u motoru, a zatim ponovo je prisutan taj TUK TUK zvuk kada se umiri. Pre par dana u servisu je otvoren motor, odradjena glava (ventili, vodjice, gumice), promenjeni lezajevi (leteci), kompletno pregledan motor, klipovi vadjeni i pregledani, stubline u cilindrima su savresene bez risova a lezci lezajevi ok, zamnjeni spaner kais, dihtunzi i sve ostalo sto ide uz to. Majstor mi je prijatelj i ima dosta iskustva u radi sa Fiat modelima, pa je sve ovo uradjeno na njegovu preporuku. Evo i nkon toga problem je i dalje bio prisutan, znaci kao da nista nismo odradili. Napominjem da taj zvuk koji se cuje nema veze sa kliktanjem ventila ili neceg slicnog. Cuje se vise sa desne strane motora dakle blize menjacu, ali mislim da ne potice od njega, jer nema veze da lije stisnuto kvacilo ili ne, a takodje smo kada je radjen motor zamenili i set kvacila (lezaj korpu i lamelu). Motor kao i pre osim tog zvuka radi perfektno, vuce odlicno ne dimi, ulje trosi u granicama normale za to godiste (oko 100g na 1000km). Ulje sam sipao Seleniu gold i bukvalno nism pametan sta moze da izaziva to iritantno kucanje. Brine me i zvuk ``strganja`` koji se javlja kada se motor umiruje iz visih obrtaja. Pri svemu ovome motor se ne greje ne pokazuje bilo kakav simpom kvara i sve se to desava kada dodje na radnu temperaturu. kada se ujutru upali tog zvuka nema prvih 10-15 min voznje, nakon toga se javlja. Pitam vas iskusne forumase moze li uzrok ovome biti vodena pumpa ili neki od nosaca motora jer ovo vec meni nije normalno da sve radi OK a da se motor tako cuje.
  6. Pozdrav svima nov sam na forumu. Zovem se Bozidar iz Beograda sam i vlasnik sam Punta 96god. Forum je super i zaista ima gomila korisnih informacija.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...