Jump to content
FAS Goran

drgostojic69

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

  1. Dovla moze precica za ovaj dip prekidac sa 8 prekidaca. Koji prekidac sta spaja
  2. Ivane com podesavas u My computer. moras resetovati stalno kada promenis. Moje iskvustvo. Za scan maste radi na com 3 a na testu pokazuje da nije konektovan uopste. Na com5 pokazuje da je svuda konektovan ali nista ne ocitava. I tako moras kombinovati strpljivo. Da kod mene se radi o c5 2006 bezin. PO KO ZNA KOJI PUT SE JAVNO ZAHVALJUJEM LJUDIMA SA OVOG FORUMA, NA SOLIDARNOSTI I NESEBICNOJ PODELI ISKUSTAVA. Hvala, odo da cupam taj otpornik.
  3. Dovla. Na citroenu c5 setam od dizela do benzinca, uvek isto pokazuje. Menjao sam sada sve opcije u serijal portu i nista. Kada ubacim hadver u racunar cuje se BLUP znaci tu je. Pomagaj druze, izbacice me iz kuce jer nista ne radim dva dana a upecao sam se kao som na budjavu glistu
  4. Cile bgd. Ja sam cuo da u nekim mestima majstori kazu da taj elm jok brale nece moci na cimosa i ako pise da je kompaktabilan ima cak i drajvera. Reklamira se da moze da radi i sa DiagBux programom. Pa sad ne znam zasto sam ovo rekao ali mozda nekome i pomogne.
  5. Dovla. Drajver se instalirao sam. Ja sam nasao za sedmicu i sve je prihvatio i stiklirao kao uspesno instalirano. COMport4 Kada ga butnem u obd on proseta one sijalice i zaustavi se samo na crvenoj a trebala bi i zuta da svetli ako se bodro secam. Da li cu nesto zeznuti ako setam podesavanja na laptopu pokusavajuci da ostvarim protokol.
  6. Dobar dan. Sta hoce od mene. A kada se prikljuci na skanmaster Bane je pre par godina ugradio dip rekidac i radilo je besprekorno. Danas mi je trebalo da nesto proverim i jok nista. Sta mu bi ?
  7. Dobar dan. Imam problam sa konekcijom elm kabla. Ugradjen je dip prekidac pre par godina, kod Baneta i odlicno je radio. Nisam ga dugo koristio i sada kada ga prikljucim ovo mi pokazuje. http://s28.postimg.org/akjyjtxq5/dijagnostika.jpg A kada prikljucim na scanmaster http://s24.postimg.org/mst6lr3x1/komunikacija.jpg Sta mu bi odjednom
  8. @Jim9 Hvala za decko. @zulurbr Ne znam da li sam jedinstveni slucaj. Kada se pojavio problem sa Airbeg-om dijagnostika je pokazala neispravnost senzora zauzetosti sedista i slab signal na levij ( vozacevij ) zavesi. Kada sam dobio udarac u desnu zadnju stranu auta, otvorila se desna zavesa i jastuk u suvozacevom naslonu. Mogu vam postaviti slike sa zapisnika saobracajne policije, samo da odgovor ne bude, da je sijalica upozorenja neispravnosti Airbega ustvari sijalica za nezakaceni pojas. Laicima se i obracam jer mi je dosta vise dr.elektronike iz svih oblasti. Receno mi je da centrala mora da se ili menja (polovna 70e) ili flesuje da bi nastavila sa radom. Jastuk u naslonu 30e polovno. Kako se flesuje centrala i da li mi laici to mozemo?...
  9. Pozdrav drugari Prvo da se zahvalim za resenje kod zauzetosti sedista. Iz licnog iskustva da potvrdim, i ako svetli greska za Airbeg na suvozacevom sedistu, ostali se otvaraju. Moje pitanje je- kako da flesujem centralu za Airbeg i koji otpornici idu za simulaciju jastuka u sedistu sa desne strane suvozacevog naslona.
  10. Pozdrav drugari Bioskop proradio na FES-u 2.6 Hvala, kritika prihvacena. Samo, bolje da nista nisam ni gledao. Na satu pokazuje 314000 a ECU izbacio 856000Km Radi se o Stilu 1.9JTD Jedina dobra stvar je da ljubitelji FIATA iz ovoga mogu zakljuciti da je FIAT zadao ozbiljan udarac izvikanoj Mecki, bar ovoj novijoj, koja u velikom procentu puca na 500000Km.
  11. Odavde sam, po Banetovij instrukciji, i skinuo program. Novi je 2.3.2 ne nadjoh registraciju za njega. Ako imas iz rukava, da ne trazim, postavi. Castim pivo, ako si punoletan. Inace hvala za postavljeni link o samogradnji onog dijagnostickog uredjaja.
  12. Pozdrav drugari Nabavio sam i ja, kao i vecina, onaj OBDII plavonarandzasti kabal. Detaljno sam, bar mislim, ispratio upustva koja su postavljena ovde na forumu. Na serijskom portu sam namestio brzinu na 38400 i video da ga vidi kao COM7. Tako sam namestio i u tabeli za podesavanja u programu FiatECUScan2.3.1 REGISTERED tip interfejsa ELM 237 v1.3+ Pritisnem TEST sve sat izlista oznaci sa OK a kabal prepoznaje kao v1.4 E sad. U ovom slucaju radi se o FIAT Stilo 1.9 JTD. Sta god selektovao na ponudjenom meniju, meni izbacuje samo MOTOR, SASIJA, INSTRUMENT TABLA, OSTALO.... kada pritisnem SKENIRAJ. Kada skenira, na uredjaju treperi i zuta lampica ppored crvene koja je stalno ukljucena. A problem je kad pritisnem POVEZI on mi izbaci DATA FILE ERROR i na dnu, sa leve strane programa pise DISCONNECTED Ne znam da li je bitno, crvenim slovima mi nudi novu verziju programa. Gde sam pogresio?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...