Jump to content
FAS Goran

cacafaca

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About cacafaca

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd
  1. Kako sam vas razumeo, nije toliko loš. Za te pare i uz redovno održavanje će da vrši posao. Samo me interesuje koliki mu je gepek u odnosu na Punta? Pošto imam sad Punta, muka me hvata kada idemo na put i treba da spajujem torbe i kolica za dete. Ne mislim na karavan nego na običan sa 4 vrata.
  2. Ja imam Punta sa 2 vrata i nameračio sam se na STILO-a sa 4, ali me je jedan taksista koji me je vozio u STILO-u skroz pokolebao. Kaže taksista sem JTD motora ništa drugo ne valja na njemu. Kaže mehanika je očajna. Promenio je 15 sijalica na njemu za 2-3 godine. Doduše taksista ga je poredio sa Passat-om. Mojim rečima, na Passat-u se kvari nešto svake prestupne godine. Baš me interesuje, ko ima STILO da mi kaže, da l' je stvarno tako ili je taj taksista previše očekivao? Da li ste zadovoljni sa STILO-m?
  3. ^^^ Mogu da ti predložim da vidiš kod Elezovića kod Cvetkove pijace (preko puta). Meni su rešili problem sa ključem. Ne znam da li će moći sa bravom. Potraži na netu telefon pa zovni.
  4. Šta mislite, koliko će da izađe zamena kontakt brave (i nova brava)? Počela je da zeza nekoliko dana i na kraju sam ostavio kola na parkingu na poslu. Ne mogu da okrenem ključ. Čak sam uspeo da okrenem unazad ključ i da upalim parking/poziciona svetla. Posle nisam mogao da ih ugasim jer nisam imao alata da skinem klemu sa akumulatora. Na kraju sam trknuo u radnju pored i kupio imbus (2,5mm) i skinuo masku ispod volana i iščupao kablove sa brave, pa su svetla prestala da svetle. Istrošio bi mi se akumulator da sam ih ostavio upaljene.
  5. Fala ali džaba do daljnjeg! Ukrali mi radio. Brukaju se za 3500 din.
  6. USPEO SAM! Evo kako je protekla ugradnja zvučnika. Za sada samo zadnjih. Napravio sam malo slikovito upustvo za buduće entuzijaste. Neke smernice sam pročitao ovde na forumu. Ne znam tačno koji post. Našao sam ga prvi put kada sam se prijavio na forum posle nisam nikad uspeo da ga nađem! Uglavnom u mom Puntu mk2 EL 1.2 ima 4 fabričke žice. 4 žice za prednje zvučnike i 2 za napajanje. Napajanje ide preko osigurača br. 39. Zice za zvučnike završavaju u vratima. U suštini nije ni bitno kuda, ali ako nekog interesuje iscrtao sam na donjim slikama kako se protežu žice. Uzeo sam neke SONY zvučnike od 2.500 din koji su prečnika 10cm, ali imali su viška neki milimetar pa sam morao da ih sa čekićem i šrafcigerom nabijem. Sada se drže bez ikakvih šrafova. Malo sam im oštetio gumu zalepljenu za ivicu, ali neka žrtva je morala da padne. Pored polomljenog plavog osigurača za crevo u vratima i jednog plastičnog dela od maske za prag nije strašno. Ovde možete da vidite kuda ide fabrička instalacija za prednje zvučnike. Ostalo mi je samo da skinem prednje maske i da ih izbušim ili da kupim. Verovatno će da padne bušenje jer sam i masku za radio sekao. Evo slike kako je izgledala prvobitno. Kvalitetna plastika. Baš sam se namučio. Kada skunem prvu masku... čini mi se da je ova druga (na donjoj slici) zanitovana. Ako budem vukao jače imam osećaj da ću da je polomim. Ako neko zna caku za skidanje neka napiše. Bio bih mu jeko zahvalan. Pošto imam malu bebu od 5 meseci moram da puštam tiho pozadi. Čim se kola pokrenu ona zaspe. Ovde je mala galerija sa malo više slika.
  7. Kako da povežem zvučnike?

  8. Ćao svima! Pišem po prvi put na forumu. Hteo sam da vas pitam za par saveta. Hoću da provučem kablove ili da iskoristim postojeće za zvučnike. Na slici se vidi plus i minus, i 4 žice koje ne mogu da nađem gde se završavaju. Moj model nije imao fabrički ležište za radio već pregradu za stvarčice, kao na slici. Da li ima neko ideju gde da tražim kraj tih kablova ako su uopšte namenjeni za zvučnike? Inače kablovi su bili izolovani sa onom tkanimom, kojoj obmotavaju sve grupe kablova, pa cenim da je to tako ostavljeno fabrički. Nemam pojma da li je tu nešto rađeno pošto sam kupio kola iz uvoza. Inače masku za radio sam lepo prosekao i fino je sela. Namučio sam se malo jer je tvrda plastika. Druga stvar koju sam hteo da vas pitam su ležišta za zadnje zvučnike. Original zvučnike nemam pa sam kupio neke SONY 40W za 2500 RSD. Činimi se da su milimetar dva veći u prečniku od ležišta za zadnje zvučnike. Da li se oni inače nabijaju ili sam se malo zajebao? Ja sam mislio da sam se zajebao pa sam kupio još jedan par od 87mm. Ma bili su 900 RDS, pa reko daj da uzmem pa koje pašu. A na ležištu ima mseta za dva uva pa sam morao dva uva da pokidam na zvučnicima, ovim SONY. Baš glupo što FIAT nije pravio nešto standardno. Fina kola. Evo gde sam sve tražio kablove. Mada je bio mrak teško da bi se snašao u šumi. Planiram da kupim PILE. Ono što telefonisti koriste. Prikačiš na jedan kraj, a ono pijuče kada približiš pipak kablu. Ili mnogu da probadam kablove sa iglom pa na istrumentu da merim otpor, odnosno da mi pijuče na kratak spoj.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...