Jump to content
FAS Goran

termogedzo

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About termogedzo

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 11/30/1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://bikers.in.rs

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Punto 1.3 Mjet
  1. Novi tip, može samo i plastika. Ponude na: termogedzo@gmail.com ili PM
  2. Zalepljen mi je retrovizor, majstor je to uradio prilično dobro, tj. deluje jako. U svakom slučaju, postupak skidanja retrovizora na Punto Classicu je: 1. Skinete gumicu sa polugice za pomeranje ogledala 2. Ispod se nalazi metalna matica koja je stegnuta rukom (dakle, stegnite je i vi tako prilikom montaže) 3. Na red dolazi skidanje trouglaste plastike u čijem gornjem delu se nalazi i visokotonac. Plastika se skida tako što iz njenog donjeg ugla izvadite zaštitnu maskicu oblika suze, ispod se nalazi jedini šraf koji se odvrće (treba vam srednji krstasti šrafciger). Zatim lagano odižite plastiku po ivicama i trebalo bi da se skine. Ona se inače drži na tri žabice koje idu direktno u vrata. Dve od tri žabice su katastrofa nežne, dok je treća solidna. 4. Uočavate centralnu crnu, plastičnu maticu koja se nalazi oko centralnog kanala kroz koji prolaze sajle za pokretanje kanala. Matica je dobro stegnuta, može da pomogne malo ubeđivanja sa šrafcigerom i manjim čekićem ili dobrim špicanglama. Kada je skinete, retrovizor se izvuče sa spoljne strane. Montaža je obrnut postupak, sa tim što treba obratiti pažnju da se centralna matica dobro stegne, pa promrdati ceo retrovizor kako bi sve dobro leglo, pa još pritegnuti po potrebi.
  3. ^^^ Zvao sam i Lukas i tu radnju u Bulevaru JNA, nema, ima standardnih. Za sada mi je opcija da pokušam da zalepim ovaj moj,mislim da će moći, ali videćemo još. Ako nekome znači, plastika od koje je napravljen retrovizor ima oznaku PA 6.6, ima i na Wikipediji o njoj. Spada u klasu poliamida, odnosno najlona. Po onome što sam do sada pronašao, za tu plastiku je najbolje lepljenje super lepkom, zato što se dobro vezuje za jedinjenja azota(ima veze sa onim amid u poliamid). Možda ima neko Bison ili Loctite rešenje, u svakom slučaju ovo nosim kod nekog lika što lepi pa ćemo da vidimo.
  4. Nije sa grejačima, radi se o našem Puntu Classic,sa Emotion opremom. To je onaj model retrovizora koji je malo više kockast, a ne duguljast kao na Dynamic varijantama. Potražiću u toj radnji u bulevaru JNA, hvala.
  5. Jutros sam zatekao auto sa odvaljenim desnim retrovizorom, propisno parkiran, ali je nekome došlo da ga odvali.... Kako se on menja? Radio sam to na Jugu, uspešno. Ima li neka začkoljica na koju bi trebao da obratim pažnju? A da, originalni retrovizor je oko 12000, turski oko 4700.
  6. Pozdrav svima, od nedavno sam vlasnik kragujevackog Punta, 1.3 Mjet. Za sada, utisci povoljni

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...