Jump to content
FAS Goran

Sketch

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sketch

  1. Fiat Panda 1.1 benzinac FIRE motor - 2006 godište Prosecna potrošnja zimi u gradu je 8l, kad je vreme toplije oko 7.5. U Januaru prošle godine kad smo išli u Kragujevac na Balaševićev koncert (relacija Kumanovo - Kragujevac), auto je uspelo da potroši 4.9l ili 29 litara na 590 km. Da ne zaboravim, imam problem sa dihtungom glave jer curi ulje između glave i bloka već duže vreme (oko 200 ml na 10 000 km, gotovo ništa) , a i verovatno zbog toga nemirno radi na leru, slabije prima gas ispod 2000 obrtaja (kao da hoće da se ugasi) i trza prilikom motornog kočenja. Motor se malo trese kad se ugreje, dok je hladan je veoma miran. Na Multiecuscan registrovanu verziju svi parametri su izuzetno dobri. Ništa ne ukazuje na eventualni problem, a evidentno je da postoji. Sve ovo sam naveo jer sam iznenađen potrosnje koje navodite. Mada vožnja pojedinih delova Beograda i Kumanova nije isto. Pozdrav iz Makedonije.
  2. Pozdrav svima, Imam već neko vreme problem sa curenjem ulja na sastavu glave i bloka, tačnije zadnjih 15 000 km, auto ima 100 000 km. Fleke se vide na zadnje leve strane motora, a i veoma malo curenje na sastavu glave i bloka. Naravno da to nije sve pošto se ulje sliva i sa prednje strane i ceo blok je mastan, ide do kartera, filtera ulja i tako po neka kap kapne i na asfalt. Gubitak ulja je neznačajan i još uvek ne predstavlja problem (300 ml na zadnjih 5500 km). Ne ispušta beli dim, ne meša vodu i ulje i ništa drugo što bi ukazivalo na pregoreli dihtung glave. Kad prođe ova situacija planiram da zamenim dihtunga glave i sve ostalo što ide uz to. Jel bi mogao neko da mi objasni zašto dolazi do ovakvog curenja? Prethodni vlasnik menjao dihtunga glave i nije uradio kako treba? Neki majstori kažu da je mogući razlog kriva glava ili blok motora. Rekli su mi da je ovo veoma redak slučaj na ovom motoru, čak i kad pređu 300 000 km, a kamoli 100 000 kao u ovom slučaju. Kilometraža je apsolutno tačna.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...