Jump to content
FAS Euroauto Goran

coda032

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by coda032

  1. Eto, kao da si naslutio. Ako je stvarno to u pitanju. Bio danas kod majstora, povezao na dijagnostiku, izbaci neke greške koje on reče da nisu uzročnik i izbaci jednu nepoznatu grešku, pobrisa sve ono i krenuo da testira, i našao je problem sa kako on reče alternatorom, trebao bi da se menja jer daje 13.2-13.4V, a kad se upale svetla i ventilacija ne daj bože i klima još, onda spada na 12.5-12.8V, i reče da nema dovoljnu snagu i da je verovatno da zbog toga računar brljavi.
  2. Prelistao sam gotovo sve stranice i nisam našao ništa konkretno. U međuvremenu je baš postalo iritantno, dam kontakt, sve u redu, upalim motor, onda izbaci engine failure i tako stoji nekoliko sekundi, u međuvremenu pokrenem auto sve normalno i greška nestane. Ali zadnja dva dana, prvo sam mislio da sam lud i da otpustim kvačilo mahinalno, ali sam se ugasi na stopu, semaforu itd, i onda ga ponovo palim, ponovo engine failure tih par sekundi i vozi... Kad izbaci grešku onda na komandnoj tabli kod obrtaja motora zasija i onaj crveni uzvičnik i ona takozvana 'česma'...a što je najgore, u blizini nemam valjanu dijagnostiku.. Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
  3. Pozdrav! Neka sopstvena resenja nisu prosla, pa bih zamolio kolege vozace za pomoc oko navedenog problema. Naime, posedujem Stilo 1.6 16v 2001. godiste, benzinac. Pre dva dana se prvi put javila navedena greska - engine failure. Nakon voznje od nekih pola sata, stao sam i ugasio ga na 3 minuta bukvalno dok sam izasao iz prodavnice, seo ponovo, upalio sve normalno, i kad sam trebao da krenem, samo sto sam pipnuo gas, tako se ugasio i izbacio engine failure. To se ponavljalo jos neka 3-4 puta, da bi neki recimo 5. put ostavio malo duze da radi na prazno i tek onda krenuo, i sve bilo normalno. Juce u toku voznje mi opet izbaci istu gresku i kako je izbacio gresku tako je poceo da posustaje i gubi brzinu na neke 2-3 sekunde. I tih par sekundi kao da nije dobijao dovoljnu snagu iako sam stiskao gas. Ili npr takodje juce ujutru kad sam krenuo na posao, kad sam ga upalio izbacio je tu gresku, ali je ubrzo sklonio i normalno sam pokrenuo. Nisam nigde uspeo da pronadjem nista konkrentno, kakva su Vasa iskustva i misljenja? Jedan kolega mi je spomenuo da proverim neko crevo, ali sam potpuno zaboravio sta je rekao. Hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...