Jump to content
FAS Goran

poske

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About poske

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Kako skinuti vazdusni jastuk sa volanu Lancia Y. Sa zadnje strane volana postoje dve rupe ali nemogu nikako da nadem nacin kako da skinem dole vazdusni jastuk.
  2. Jutros sve bilo smrzlo i ja kod paljenja auta zakacim polugu brisaca i naravno ukljucim isti a brisaci zalepljeni. Ja sam oslobodio brisace ali nesto se dogodilo kad dignem polugu na gore trebalo bi da brisaci odrade gore dole ali sada cim pustim polugu tu stanu nema da se vrate u prvobitan polozaj. 1 i 2 brzina nerade a 3 samo radi .Dali je neko imao ovakvih problema i kako da popravim to?
  3. Evo da se javim cinimi se da je problem bio u losem kontaktu na termodavacu posle cackanja istog nedalju dana vozio bez skakanja skazaljke. Danas isao na duzi put za Beograd do tamo sve uredu a u gradu opet pocela da se skazaljka pomera malko vise evo snimak da vidite ,da cujem komentare sta sad? https://youtu.be/YdHCb8uuAOQ
  4. Gde se nalazi taj termodavac na Lanciji Y 1.2 8v 2003 ima klimu? Gledao sam odozgore ali nigde ga nevidim a nisam imao ni nesto vremena .Molim pomoc.
  5. Kako da proverim da ne vuce negde struju? Citao sam po netu da mozda nije dobra masa ali ne znam tacno gde su spojevi na istom.
  6. Zadnjih par dana primetih da mi se temperatura cudno ponasa. Napolje blizu nule a ponasa se kao leti kad upadnem u neku vecu guzvu skazaljka prelazi pola i posle par sekundi spada ispod pola gde je ranije stojao zakucan.Imao nekog posla u Beogradu a tamo skazaljka od temperature pocela da skac preko 3/4 skale tj to bi trebalo da bude 110stepeni. Stojao na semaforu temperatura stoji na pola upali se zeleno ja dodam gas ono skazaljka ode skoro da crvrnog i posle par sekundi spadne na pola.Danas dosao ispred kuce ajde da vidim sta se dogada otvorim haubu pipam creva vruca jesu ali nisu tako jako uhvatim ih rukom pogledam na instument tablu kad ono skazaljka skoro ode u crveno gledam ventilator nepali nikakao ja se uplasio i iskljucim motor i odmah mu dam kontakt kad skazaljka ispod pola stoji tamo gde i treba odmah ga upalim ono kazaljka ispod pola stoji motor radi posle parsekundi cujem upalio se ventilator.Proverio vodu i ulje sve je kako treba.Sta da radim sta je tu problem dali da menjam termostat dali je do njega, ili brlja skazaljka?
  7. Evo da se javim i zahvalim svima na pomoci. Danas odlucio da skinem centralnu konzolu da proverim dali otvara klapnu za grejanje, koliko sam mogao da primetim kraj na samoj poluzi je polomljen i ja sam rucno pomerio sajlu i GREJANJE RADI. Hvala svima na pomoci.
  8. Pokusao sa ispiranjem na gornje crevo prikljucio crevo sa vodom i ispirao izasla je neka necistoca ali mi se cini da nije nesto puno i kao da i dalje neradi grejanje.Dali smem da pustim vodu u suprotnom smeru dali moze nesto da se zezne sa samim hladnjakom.
  9. Analogna je klima kako da dodem do te sajlice sto kazes. Danas bio da vidim kod maistora kaze verovatno zacepljen mali hladnjak ali sad nema vremena ,da zovem od nedelje pa ce videti.Rece da treba da se menja i antifriz slab je.Koji antifriz ide. Kod mene je neki zeleni inace motor je od 1200 Kubika 8v.
  10. Grejanje u autu skroz mrtvo, uopste neradi,duva isto i kad je ukjuceno i iskljuceno cak sam probao kod dobro ugrejanog auta uopste neduva vruce.Sta moze da bude kad pipnem creva sto idu u hladnjak kabine vruca su i na izlazu i na ulazu.Kako da proverim dali sam fizicki upalio grejanje .
  11. Probao polako da okrecem kljuc na kontakt bravi i nije zaglavio izgleda da je problem kad preteram kljuc.Hvala na pomoci.
  12. Nov sam vlasnik Lancije y 2003 godiste 1.2 8v imam malih problema sa kontakt bravom.Posto nisam imao iskustva sa elektronikom u autu ,covek mi rekao das kontakt sacekas da pogasi lampice i onda palis. Ok ja tako uradim ali posle datog kontakta nemogu da okrenem kontakt kljuc da upalim auto nego opet moram da vratim kljuc na pocetak pa onda bez cekanja da pogasi sijalice upali i onda ne zapinje kljuc.ne znam u cemu je problem pokusao sam da okrecem volan ajde mozda zakljucao volan pa nemoze ali isto se desava.Dali smeta kad palim da odmah palim bez cekanja da se pogase sijalice na instrument tabli?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...