Jump to content
FAS Goran

dejlid

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About dejlid

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    požarevac

Previous Fields

  • Garage
    fiat punto classic 1.3 mj diezel emotion ABS
  1. Znači procedura postavljanja pragova je sledeća: 1. kupim od tebe pragove koji su spremni za farbanje + lepak 2. prefarbam pragove u boju auta ( sprejom koji su mi napravili od uzorka boje sa auta npr. ispod poklopca rezervoara) 3. ošistim lim i pragove sa unutrašnje strane, nanesem lepak, sačekam da se osuši (ili ne?), nalepim prag i fiksiram nekako dok se ne osuši 4. RAD NA PRELAZU PRAGA NA LIM 4.1 gitom popuni (izravnam, "ublažim") prelaz sa praga na lim 4.2 pripremim za farbanje (išmirglam, neki body...) 4.3 prefarbam sprejom taj spoj - malo po pragu malo po limu. 5. kad već imam sprej prefarbam brave i lajsne na branicima Ili je ovaj korak četiri nepotreban??? Da li imaš neku sliku auta gde su postavljeni pragovi bez koraka četiri. Da li si mislio na deo oko praga ili na ceo auto. Hvala, pozdrav !!!
  2. Video sam fotke tvog punta, pa me zanima kako si uradio prelaz sa poliestera na lim? Odnosno, kod tebe se ne vidi da je dodat prag već kao da je deo limarije. Da li je potrebno izgitovati spoj gornje ivice praga - spoj sa limom pa prefarbati spoj? Evo i neke slike da imaš predstavu o čemu pišem.
  3. Abarth pragovi i kačketić za punto classic izgledaju kao na tvom autu?
  4. Najpribližni mom PUNTU: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8080927/fiat-punto
  5. Moja zamisao je sledeća: Cena Punta = Cena STILA + 1.000EUR kozmetičko sređivanje + 1.000EUR za "ne daj Bože" (mehanički kvar) + "jagnjetina" ~ 4.800EUR STILO (mislim da je idealna kupovina uzimajući u obzir sledeće): - 1.9 JTD, 115KS, 5. vrata (nije karavan) - 2005 god kupljen u Italiji 2006 od neke ovlašćene kuće (vraćen sa lizinga ili tako nešto sa 10.000km) - kupio ga kolega sa kojim sarađujem svakodnevno već 4 godine (i sarađivaću još) - trenutno 210.000km (od toga većina auto put Beograd - Kostolac) - redovno održavan u KIT servisu - servisna knjiga kao roman (ulje, filteri, kaiševi, ramena, letva...(brine me samo PLIVAJUĆI što se nigde ne pominje a vreme mu je)) - oprema (više od PUNTA) dvozonska aut.klima, centralna + alarm + daljinski + zeder (fabrički), ALU felne (fabričke), naslon za ruku, stočić između zadnjih sedišta, bočni vaz.jastuci, zatamljena stakla (fabrički)... Pretpostavljam da ovaj motor+mejač sa redovnim održavanjem ne bi trebao da ima većih problema bar još 100.000kom???? Ostale popravke potrošnih delova ću imati i kod PUNTA. Zaključak je da ću dobiti ozbiljni auto sa nekim svojim ličnim pečatom (što mi je dečački san) uz finansisku rezervu ako nešto krene po zlu.
  6. Oko realnosti cene: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=224015914&isSearchRequest=true&scopeId=C&fuels=DIESEL&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&makeModelVariant1.makeId=8800&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1&action=eyeCatcher http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=218779371&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&scopeId=C&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&makeModelVariant1.makeId=8800&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1
  7. Hvala na komentarima, svaki je dobrodošao, pošto nemam iskustva sa prodajom automobila. Pre punta sam vozio ćaletovog juga koji je otišao na gužvanje za PUNTA. Što se tiče marketinga oko slika, auto prodajem u stanju u kojem ga potencijalni kupac vidi kada dođe da ga pogleda, pa sam hteo da izbegnem situaciju tipa "kakva je ovo ovde fleka kada je nije bilo na slikama" ili zašto si prao motor ako je to bila samo prašina što bih i sam pitao kada kupujem auto za koji se vozi neposredno pre prodaje. Ovaj model sa ovakvom opremom je u startu bio 50% skuplji od običnog 1.2 ben pa to očekujem i sada. Kada sam ga ja kupio koštao je 12.450 EUR dok je "običan" bio oko 8.000EUR. Ali to je matematika, tržište kaže drugačije. Mada nisam ni našao neki koji liči na ovog mog da bih mogao da uporedim.
  8. Ako nekona zanima: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8086547/fiat-punto-13-mj-diz-emotion Voleo bih i neki komentar (tipa "jesi lud za te pare može da se kupi GOLF 5") pošto me već 5. dan niko nije zvao u vezi sa oglasom. Inače, planirao sam, ako ga prodam za približnu cifru koju tražim, da uzmem provereni STILO (tačna kilometraža 200Kkm, redovno održavan....) od lika kog znam i da mi ostane koji evrić za sređivanje istog (farbanje u crno, dodavanje hromiranih elemenata, ksenon svetla...). Pozdrav

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...