Jump to content
FAS Goran

IvaK

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

About IvaK

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 01/18/1987

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad
  1. Ja bih ga registrovao kao putničko, ali se bojim da će ispasti preskupo. Za teretno sam načuo da mora da poseduje PP aparat overen ne duže od 6 meseci i nalepnicu 80. Zato pitam za zakonske okvire kojima podleže vožnja teretnog (kombinovanog) vozila. Maločas sam pročitao da je kombinovano vozilo podvrsta putničkog vozila a da ako je u saobraćajnoj teretno, onda se tako deklariše.
  2. Pozdrav svima. Prvi put sam ovde i verujem da je ovde jedino mesto gde će možda neko moći da odgovori na moje pitanje. Auto je 2011. godište, uvežen decembra 2014. Prošlog januara mu je bila prva registracija kada je i kupljen. Kada sam otišao na tehnički za novu registraciju, rekli su mi da mi je auto registrovan kao teretno vozilo?! Na kraju saznamo da je prodat kao putničko a prvi tehnički odrađen kao teretno što ne piše na saobraćajnoj već samo kad se očita elektronski. Naime, prodavac je skinuo zaštitnu pregradu iza zadnjih sedišta i ugradio poklopac prtljaga. OK, to smo sve prihvatili, ali problem nastaje u momentu kada hoću da prebacim sa teretnog na putničko. Auto ima fabrička sediša gde mu zadnja klupa ima samo dva naslona za glavu i dva pojasa. Odatle ideja da je kombinovano vozilo. Da li je neko prošao ovu proceduru prebacivanja? Za sada sam došao do toga da mora da se izvadi potvrda od Fiat-a da može da se izvrši prepravka (10.500 RSD/85 €). To smo pribavili i otišli na novu homologaciju gde su mi odbili tu potvrdu! Kažu da moraju da navedu broj sedišta u potvrdi. FIAT tvrdi da oni ne izdaju takve potvrde, već samo ove generičke. Na kraju sam dobio potvrdu od FIATa da su sa AMSS rešili nesporazum i da svaki AMSS mora da prihvati potvrdu takvu kakva je. Napisao sam ceo problem, u slučaju da nekad negde nekome zatreba a ne zna šta da radi. No, moje pitanje je: Da li mogu da registrujem auto sa 4 sedišta? Ako ne mogu, kako ta 4 sedišta mogu da se preprave na 5 sedišta? Ako ni to nije opcija, moraću da odlučim da li ću da vozim kombinovano vozilo ili da kupim sedišta (250€). Još jednu dilemu imam. Kakvu zakonsku obavezu nosi vožnja teretnog (kombinovanog) vozila? Slike se nalaze ovde.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...