Jump to content
FAS Goran

vlada.uk

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vlada.uk

 1. Meni je čovek koji me šlepao rekao da je već vozio 5-6 500L-ova, sa istim problemom A ako sam ga dobro shvatio, on ne radi stalno ovu fiatovu pomoć na putu, nego je sad uskočio da pomogne kolegi.
 2. Imam garanciju od 2 godine, od Boscha, pošto sam stavio njega a ne Fiatov.
 3. Dobio sam mailom odgovor od Ciao Fiat, tačnije službe za brigu o kupcima, FCA Srbija. I odgovor je da akumulator ne može biti zamenjen na teret garacnije. Osnovna garancija na vozilo od 24 meseca je istekla, a Maximum Care ne pokriva akumulator. ivan.ik: pa svi akumulatori su u motornom prostoru, blizu motora, odnosno predviđeni su za takav rad. Postoje i zemlje gde su temperature redovno višlje nego kod nas, da li to znači da tamo akumulatori traju < 2godine?
 4. Ne, šlep nisu naplatili pošto imam onu maximum care produženu garanciju, u nju spada i pomoć na putu. Da to nisam imao, ne bih ni imao pravo na šlep, niti bih zvao ciao fiat. U stvari, ja sam ih zvao da dodju da mi pomognu, napune akumulator ili tako nešto, da startujem auto. Nisam ni pomišljao bio na šlep do servisa. Nisam ni pomišljao da je akumulator crkao tek tako, što neko reče kao sijalica. Ali pokazalo se da ne drži struju, tako da samo mogao samo da ga šlepam u servis, računajući na produženu garanciju. Auto je vožen svakog dana, nije stajao po nekoliko dana. To jesu kraće deonice, gradska vožnja, 7km u jednom pravcu. Ne znam, nemam osećaj, ali čini mi se da to nije premalo da ti tek tako stradao. Pre 10ak dana sam išao na duži put, do Makedonije i nazad, tako da se tad napunio propisno.
 5. Verovatno sam trebao. Ali nisam znao koliko će koštatiti zamena, da lisu mi zbirnu cenu, a nisam se setio da pitam. Na pamet mi nije palo da može da bude ovoliko. Ali onda bi mi verovatno naplatili "kontrolu punjenja i izvlačenja struje" za stari akumulator.. Ustvari, to je verovatno i skuplje od same zamene, duže traje. A i posle zamene moraju da ponište kvarove u dijagnostici.
 6. 19.600km U telefonskom razgovoru sa Ciao Fiat rečeno mi je da u principu ne priznaju ni u te prve dve godine.... https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/59741-bubamara-500l/page-7#entry1189678 Hvala tratra, nisam ovo ranije primetio. +1. Uglavnom su na kolima olovni (99 %) sa tečnim elektrolitom (kiselinom) , koji su godinama unazad sve lakši i lakši. Manje olova = manji rok trajanja. Vlada.Uk proveri napone punjenja. I vidi neku izolaciju za akumulator. Acikota stavi link tamo gde smo komentarisali napone. Moliću za razjašnjenje ovog pasusa. Šta su naponi punjenja, i kako da ih proverim? Inače, danas je stavljen nov akumulator, Bosch 60Ah, koji sam naravno ja platio. Cena sa ugradnjom 9.707din, od toga akumulator 8.282, a ugradnja 1425din. Doduše nije samo ugradnja nego: zamena akumulatora, kontrola punjenja i izvlačenje struje. Rekli su mi i da stari akumulator nije mogao da se napuni preko 8V.
 7. Pratim vaš forum od kada sam kupio 500L-a pre dve godine (1,4 benzin) i moram da vas pohvalim jer se ovde zaista može pronaći puno korisnih informacija. Nisam primetio da je još neko pisao o problemu sa akumulatorom, pa sam želeo da podelim svoje iskustvo sa vama. Naime, juče posle posla oko 16.30, sedam u auto i pokušavam da ga upalim, ali neće ni da zavergla. Ne pale se lampice na instrument tabli, odnosno upale se 2-3 pa se odmah i ugase. Zovem ciao fiat, oni pošalju šlep i posle povezivanja na starter vidi da akumulator ne drži struju. Odlučujemo da odšlepamo auto u AK Kole. Auto je uredno primljen u servis, ali mi je rečeno da neće tog dana ništa moći da pogledaju, pošto je bilo već oko 17.30. Moram da napomenem da je auto kupljen 30.07.2013. odnosno da je pre 14 dana izašao iz osnovne garancije, ali da sam ja uplatio dodatnu garanciju od još tri godine. Takođe moram da napomenem da je auto bio na redovnom servisu 27.ili 28. jula i da su oni tada, po servisnoj knjižici, bili dužni da provere akumulator. Znam da dodatna garancija ne pokriva akumulator kao potrošni deo, kao i da je osnovna garancija istekla, ali sam očekivao da će mi na neki način izaći u susret. Nikako nije jasno kako može akumulator na novom autu, benzincu, da crkne nakon 2 godine i 14 dana normalnog korišćenja?! Danas me zovu iz servisa i pored svih mojih primedbi, kažu da troškovi novog akumulatora padaju na mene, pošto se garancija ne priznaje. To zadovoljstvo, sa ugradnjom košta 8151 dinar. Pitao sam i šta ugradjuju za te pare, kažu originalni fiat akumulator od 50Ah. Onda sam pitao da li može da se ugradi jači akumulator, pošto će on verovatno duže trajati. Smatram da je 50Ah premalo. Dobio sam odgovor da može, Bosch 60Ah je sa ugradnjom oko 9600, a original Fiat 10100. Odlučio sam se za Bosch. Zvao sam u međuvremenu i ciao fiat, da i njih pitam da li postoji mogućnost da mi se prizna garancija, ili da dobijem nekakav popust. Rečeno mi je da ću odgovor dobiti tek za 3-4 dana pošto su sad svi na odmorima. Ali da se ne nadam, kaže ne menjaju akumulator ni u osnovnoj garanciji. Auto je juče ujutru normalno upaljen. Ni jedan potrošač u autu nije ostao da radi, pa da to bude razlog pražnjenja akumulatora. Jedino što sam primetio čudno,pre nekoliko dana, je da se displej uconnect-a nije upalio pri startovanju motora. Radio je normalno funkcionisao. To mi se tad prvi put desilo, ali sam se setio da je ovaj problem već opisan na forumu. Nisam želeo u tom trenutku da gasim motor, pa da ga palim opet, ali pri sledećim paljenjima se problem nije ponavljao. Smatram da je skandalozno da fabrički ugrađeni akumulator traje dve godine i 14 dana...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...