Jump to content
FAS Euroauto Goran

DeJan_Bgd

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by DeJan_Bgd


 1. Uzeo sam drugu konzolu od klimatizacije pošto mi rekoše da je na mojoj ploča u kvaru, a nije, I naravno I na drugoj ista priča, elem, majstor je odustao kaže ne može da reši problem. Svratio sam usput kod još tri majstora, dvojica su čačkali releje, osigurače I mlatili glinericama irekli da ne znaju a treći me je pažljivo saslušao I samo potapšao po ramenu uz reči- puno sreće pri popravci ti želim! Dugme grejača stalno sija, kad ga pritisnem relej cakće I tako struja stiže na grejač, impulsno. Ne znam da li je to dovoljno da odmagli ili odledi a I nisam siguran da je I bezbedno, odustajem, ne diram vise ništa dok me neko ne uputi  kod pravog majstora. Ako neko zna pravog javite......poz.!


 2. Bio sam kod električara, raskupusao konzolu, kaže otišla štampana ploča, kupio drugu polovnu, opet isto, kaže majstor da će da pogleda kompletnu šemu pa sutra da dođem.....sad je problem što I klima neće da radi.....katastrofa.....rečemi drugar da je kod njega na Marei taj problem bio u komjuteru klime, hladni lemovi, reći ću to majstoru pa videćemo šta če biti....javiću, poz.!


  Ma bre....sve je u majstoru.....ne može univerzalni majstor da ti odmah reši problem...prvo moraš dobro da najeb.. pa tek onda rešiš problem. Ja se uvek zajebem umesto da potražim majstore koji rade samo Lancie ili već šta voziš odem kod univerzalnih......da znaš kako sam se tek mučio sa klimom eeeeeh, 5 puta bio kod nekih likova dok nisam otišao na pravo mesto, I ovo sa dugmetom mi ne miriše na dobro......javiću šta je bilo.


  A da kojim slučajem ti nisi već rešio problem?


 3. Pozdrav svima! Upalula mi se lampica grejača zadnjeg stakla pre par dana sama od sebe, da je ugasim ne može, čuje se caktanje releja iza osigurača....... nema problema.......nabavim za svaki slučaj I prednji I zadnji relej zamenim ali isto, dugme sija stalno I nov relej iza osigurača cakće kad pritisnem dugme......tad I grejač dobija struju impulsno. Skinuo sam osigurač za svaki slučaj dok ne rešim problem. Da li je neko imao sličan problem ili zna šta se zbilo?  Uzdravlje!!!!! 


 4. Namestio sam, skinuo maticu 13-icu od motora I okretao makaze pa spajao džek da vidim kako se okreću, umesto brisača stavim njegovu maticu I ključ 13 pa vidim kako se okreće. uspeo sam iz 3.pokušaja da dobijem nulti položaj tj brisači ne idu na dole nego odmah gore, mislim da me I sreća malo pogledala. u osnovi je pipavo, makaze su jako lose odrađene, materijal je tanak I sklon pucanju.

   

  Savet za druge; da bi dobili nulti položaj spremite se na dosta pokušaja koji srećom ne traju dugo, samo skinite maticu M13 sa motora I okrećite makaze po 20-30 stepeni pa stežite maticu vratite džek pa vidite kako se okreće, naravno ne montirate makaze samo ih prislonite na rupe, uspećete sigurno iz nekoliko pokušaja I obavezno podmažite mašću sve pokretne delove a očistite usput odvode za vodu I đubre koje se nakupilo ispod, takođe može biti I malih problema pri montaži plastike, treba ubosti žabice, ja sam krenuo od sredine, malo podignem plastiku pa navučem dole, onda levu ili desnu stranu gore dole levo desno da se užabi I to je to, mada lakše bi bilo da imate pomoćnika. Skoro nisam radio neki tako u osnovi prost posao ali ako krene naopako čeka vas velika komplikacija. 

   

  Pozdrav svima I puno hvala na savetima!


 5. Pa jeste unervozio sam se a šatro sam neki mašinski konstruktor......znaš ono...Nedelja extra dan, nije vruće a tebi ništa nije jasno a deluje prosto da ne može prostije


  Ha ha imao sam I ja situaciju, otpadne metlica, brisač grebe po staklu metlica se zaglavi sa drugim brisačem.....golgota bre


 6. Krenemo na more u CG I na Žabljaku kiša......zviz.....OTPADNE suvozačev brisač tj polome se makaze! Posle prestanka panike I na svu sreću moj vozačev brisač normalno šljaka nastavim dalje do mora. Vratim se sa mora nabavim makaze, sve lepo očistim, podmažem I postavim kad ono brisači kad krenu da rade prvo idu dole 5-6cm pa tek onda gore. Skidao sam sve ponovo nameštao ovako onako I sve isto....prvo idu dole pa tek onda gore. Predpostavljam da ima kompjuter koji daje takvu komandu ili neka fora meni nepoznata

  molim vas ako neko zna neka mi pojasni. Lybra 1,9jtd 2003.god. karavan....poz.!                                        

   

  ps. 1300km tamo vamo JTD samo guta asvalt!!!!


 7. Vozim Lybru već 3 meseca, zimsko vreme je uglavnom mi treba grejanje ali.....ne umem da provalim kako da koristim samo spoljašnji vazduh za ventilaciju, pritisnem ECON, smanjim na LO I pali se kompresor, petljao nešto sa dugmetom za reciklažu ista priča a ja samo želim spoljašnji vazduh za ventilaciju........šta da pritisnem molim vas!? Pozdrav svim članovima!


 8. Drugari, visina moje Lybre karavan je odprilike manje od 2 prsta, mereno guma-rub krila, tako da sam imao bliski kontakt sa izbočenim šahtovima, polupah sajtne duša me boli, elem, šta mislite i ima li neko iskustva sa umetanjem onih gumenih uložaka u opruge, kažu da moram staviti po 3 komada u svaku oprugu zbog stabilnosti a vozilo će se podići sigurno bar 2cm. Da li je neko to radio, utiče li na ponašanje i bezbednost vozila kao i da li oštećuje sistem oslanjanja?       

  Pozdrav!!!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...