Jump to content
FAS Goran

acasmc

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

About acasmc

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Mladenovac

Previous Fields

  • Garage
    Delta HPE 2.0 16v
  1. Kupujem step motor iz naslova. Ponude moze u Inbox, ili na 062/675-336 Hvala.
  2. Da li neko zna kako da resetujem ECU na Delti II? Na Alfi 146 sam imao neku foru sa kljucem u bravi, nesto malo kontakt, malo bez...,bla, bla..., zaboravio sam tacno kako je bilo. falio mi je prsten ABS-a, koji sam namestio, medjutim i dalje nece da mi ugasi lampicu za ABS.
  3. P.S. mislim da ce da puknu distanceri pozadi, jos koliko za vikend. 10-15mm po strani, taman da dobije malo look, ovako je od pozadi ko neka igračka
  4. utisak posle prvih 300km. auto ide kao "besan"! bukvalno! uzbrdo, nizbrdo... nema greske. preko Avale je prava mala formula. ima malu knedlu na 4000rpm na plin (opet se vracamno na kapu/ruku/kablove/svecice/isparivac), na benzinu radi bolje. hoce neki put da trzne na leru, kao da ima neki prekid u struji. liči najviše na kablove. videcemo posle servisa. i dalje se dvoumim oko ulja?! :/ da li Selenia Gold sad dok nije "upekla zvezda", pa sledecu zamenu Racing? prateći one kazaljke u autu, temperatura motora se vrti izmedju 80 i 95'C, ulja od 75 do 100'C. mislim da kad ogeje i kad se malo gazi da ima smisla sipati 10W60. Mozda cak i Castrol EDGE, cena mu je kao i Racing-u, oko 1150din litar.
  5. moja greska, napisah mail, a u stvari je gorepomenut nacin ja sam veliki obozavatelj Alfi inace, ali sada vidim da i Lancia ima svoj neki sarm. svaki auto koji moze da te oraspolozi je dobar. nema veze koje je marke.
  6. Hvala. Kontaktirao sam clana na mail. Jel imate jos nekoga kao preporuku za delove?
  7. evo jos par, na brzaka. shit mi je kamera, izgrebao sam socivo :/
  8. ovaj sto mi je prodao auto, uputio me na nekog lika Lukag u Bg. kaze lik ima sve od delova za Lancia. ležaj sa ugradnjom 30e, polovan jelte. da nije to neko sa foruma?
  9. hvala. mada me trenutno malo vise zanima mehanika, tj. dovodjenje u ckaum-pakum. imam malo tezu nogu i volim da je sve full. a obzirom da se vozim dosta, ne bih da me negde izda, pa da stopiram. kasnije ce ove folije da se skidaju, pa cu da lepim nove, jer ove bas ni nisu nesto kvalitetne. a i mnogo su mracne, pravo da ti kazem UBI ME KLAUSTROFOBIJA kad zatvorim vrata. ko u zamračenu konzervu da sam seo.
  10. evo da predstavim i ja svoju "žutu mrlju" nazalost, nemam slika sad, ali dodacu. auto je 1997 god, 2.0 16v, 103KW/140KS, 150.000km na satu (mada piše i na tarabi...). ŽUT je u pi..u materinu 16" alu i na njima 195/45 gume, tvrd je kao kočija. mislim da su mi se unutrasnji organi poremetili za ovih par dana. inače vlasnik pre mene je poprilično sredio auto, uradio veliki servis, promenio amortizere, trap sredio kompletno... ostalo je da se reši lezaj zadnjeg desnog točka, uradi reglaža, kvačilo je malo tvrđe (ne znam da li je i njoj hidraulicno kao na Alfama?). na benzin radi odlično. ima plin i HHO. na plin poprilično "smrdi" sto znači da je smeša tuga. e sad, obzirom da na benzin radi odlično, kontam da je do isparivača. ili je neko pomerio paljenje da nešto "ušteluje" šegrtski. menjač landara ko prutić. pretpostavljam da su otisle neke one čaurice na biraču, pa je dobio lufta. ide normalno u brzine, samo mnogo mrda levo desno. ABS ne radi, fali jedan od ABS prstena na točku. sad ću da joj promenim kablove, ulje, filtere, svecice, kapu i ruku, da krenem od negde, pa da vidimo kako ce to da izgleda. inace planiram da stavim NGK BPR7E, nasao sam da je to ta toplotna moć. da nemate neki savet i po tom pitanju? lezaj zadnjeg tocka sa glavčinom 11.000din?!?! (well fuck my ass and call me a bitch!) ne znam da li ima smisla traziti polovan, ipak je to lezaj. mada mi je malo skupo u ovom trenutku. i to je manje vise to. kao i svaki italijan, 200 problema sitnih u svakom trenutku, ali ako ti stavi osmeh na lice posle 2-3 krivine, ne mozes mu zameriti.
  11. nije ova je zuta. 2.0 16v nije turbo. nazalost stavicu slike uskoro.
  12. da pitam ja za savet. koje ulje u Lancia Delta 2.0 16v? da li probati sa Gold dok je "ladovina", pa onda Racing preko leta? pre ovoga vozio sam bio i jednu AR 146 1.6TS u nju sam uvek sipao Racing, zbog varijatora i ulje vredi sve pare. bukvalno mi je motor bio hladniji po kazaljci u odnosu na 20k i redje mi se palio ventilator. posle toga sam vozio Mercedes 260E, u njega sam sipao 5W50 full sintetiku i nije mi trosio 200-300g na 7-8000km. ne zanam da li da idem na tako retko ulje u ovaj motor? mada se 5W50 ponasa skoro kao 15W40 na nekim normalnim temperaturama. kontam da je ovaj motor, konstrukcijski barem, nazadniji, obzirom da nema ni hidropodizace. iskreno, ne znam ni koja je fabricka preporuka za ovaj motor? pretpostavljam 10W40?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...