Jump to content
FAS Goran

vlayche

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About vlayche

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Nis

Previous Fields

  • Garage
    Croma MJT 16V
  1. E kad mi admin. napise ovakvu poruku punu predrasuda... Dogovorio sam zamenu 5 dana pre odlaska u Bg i tada je tvrdio da nema problema za deo a dan pre polaskka mi je javio da ne moze da ga nadje. Tvrdio mi je da deo uvozi iz Madjarske a ocigledno nabavlja u Beceju (doduse majstor u Beceju je Madjar) Koliko ne volim Beograd govori to sto sam sve servise na autu radio kod Gorana. Ah da, to je Zemun ili Altina nije Beograd :-)
  2. Ako jos nekoga zanima ova problematika. Obzirom da je do Save nemoguce doci a o nekim servisima sam pronasao veoma lose komentare... Na kraju dogovorio sa jednim servisom iz BG (necu pominnjati ni jedno ime) i covek me na dan pre polaska za BG zove i kaze da "Ovi iz Madjarske ne mogu da mu nabave deo i da i ne polazim za Bg." U ocaju pozovem lika iz Beceja koji mi da najbolju cenu, ne trazi ni dinar kapare i kaze da deo moze stici za dva dana. Odem kod njega (380 km cca u jednom pravcu) ostavim auto i preuzmem ga sutradan. Jos me covek pita da li sam kod tog i tog imao u BG dogovorenu zamenu jer ga je majstor iz Bg zvao za deo. Dobijem pisanu garanciju na dve godine i racun. Svi ostali su davali 6 meseci. Za sad, radi sve super da kucnem u drvo, presao 4000km za petnaestak dana. Zakljucak, ko ima automatika oprez, nije lako naci dobrog i postenog majstora pogotovo sto ih ima samo nekoliko u citavoj Srbiji... Ako nekom treba bliza informacija, rado cu pomoci. Da ne reklamiram ni pozitivno ni negativno bilo koga.
  3. Klupski majstor Goran mi je i dao Savin kontakt. Nazalost izgleda da je servis automatskih menjaca u Srbiji jos uvek u povoju. Dovoljno je sto juznije od Jagodine ne postoji ni jedan. Znam da cu verovatno dobiti komentare -"Ko te je terao dakupujes automatika...." i sl. Ali ja volim automatike a i valjda pola sveta nije blesavo. Bice ko sto mi neko rece zazmuri, udahni duboko i zaroni. Nazalost reparirani, jer ovi iz BG ne mogu da mi daju racun za deo a Jagodinac je preskup i nije tu sledecih 15-tak dana a ja moram na put. Javicu sta je bilo o kako je sve proslo kad zavrsim.
  4. Taj sam i zvao, iskljucen je. Ima i fiksni da ne pisem bespotrebno. Covek je zatvorio servis i nemoguce ga je dobiti.
  5. Imao sam taj kontakt i preporuku. Nazalost njegov tel. nije u funkciji. Uspeo sam da pronadjem fiksni i neko dete mi je dalo informaciju "servis je zatvoren a Savu ne mozete dobiti nikako" Ko zna sta se sa covekom desilo. Ja nikako ne zelim da krparim i resio sam da uzimam nov deo, samo ne znam kakvi su ovi strucnjaci a i razlika u ceni je znacajna 700-950. Plasim se da mi ne uvale neki reparirani.
  6. Prilikom prebacivanja iz druge u trecu kao da ispadne iz brzine i desi se jak udarac. Ovo se desava samo posle duze voznje (min 50-tak km) po auto putu i pri vecim temperaturama. Dakle, kad se ulje u menjacu i sam menjac zagreju. Baja iz Jagodine kao i dva servisa koja sam uspeo da nadjem u BG (telefonnom) tvrde - hidro blok. Manje vise i po inostranim forumima je slicna presuda. Stvar je da sva tri servisa nude znacajno razlicitu cenu 550E - 800E za remontovani ili 850E-1100E za novi (ovo su cene sa ugradnjom i zamenom ulja) Ima li ko iskustva ili neku preporuku za neki od ovih servisa? Koliko su pouzdani remontovani i koliko je sigurna prica o "novom ali ispod ruke na crno pa zato bez racuna"... Ja sam iz Nisa pa mi je bitno i koliko ce auto biti u servisu. Probao sam da nadjem slicnu temu na forumu ali nisam uspeo.
  7. Kod mene je flesovan softver ali mape nece pa nece da ucita. Narezao na dva diska i stalno izbaciuje CD eror. Da li negde gresim? Ima li neka posebna caka sa narezivanjem mapa? CD player je ispravan tj cita diskove sa muzikom.
  8. Ma ovi mi u ovlascenom servisu traze 10 hiljada samo za deo plus oko 3 hiljlade ugradnja. Skoro da mi se isplati da dodjem do Zemuna. Glavna sustina je u tome da li smem da se igram sa ovim termostatom od Stila_ Ovaj mi tvrdi da je to isti motor. I cena je sa ugradnjom. Svakako cu pozvati sve ove sto ste mi preporucili, hvala puno...
  9. Posle citanja dobrog dela od ovih 80-tak strana da postavijm i ja jedno pitanje. Croma kupljena pre 7-8 dana, ne dize temperaturu do radne. Po gradu malo samo mrdne sa pocetka, na otvorenom zakucana na C. Elem, po iskustvima sa foruma izgleda da je termostat. Tu nastaje moja dilema. Ni u jednoj radnji u Nisu termostata za Cromu nema na lageru. Cena kod ovlascenog dilera boli glava (10K) Kod Gorana u Zemunu sa ugradnjom jeftinije od toga. Jedino sto mi je malko daleko 250 km :-) Izvesni mehanicar mi tvrdi da moze da se ugradi od Stila 1.9 JTD. (6000-9000 rsd. cirka) Da li je ovo tacno ili da narucujem original?
  10. Pozdrav svima, Zovem se Vladislav i od pre 2-3 dana sam u Fiat taboru. Vlasnik Crome 2005g 1.9 mjt 16v. Cim uradim par fotografija predstavic i auto. Pratio sam forum vec neko vreme kao gost a sada krecem sa detaljnim cesljanjem i ponekim pitanjem. Pozdrav...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...