Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
rkoma1986

Bravo Trofeo

Recommended Posts

Uzeh ovo cudo pre nekoliko nedelja, pa reko aj da okacim koju sliku, s obzirom da sam redovan na forumu...

s autom sam prezadovoljan, u pitanju je bravo trofeo u odlicnom stanju, tek uvezen iz nemacke sa sve servisnom knjigom, od prvog vlasnika... vidi se da ga je odrzavao maksimalno... no, da ne davim, evo slika, one govore vise od reci :)

170920111979.jpg 170920111980.jpg 170920111981.jpg

170920111982.jpg 170920111983.jpg 170920111984.jpg

Super Bravac :thumbsup:

1.2 16v, 80 KS

mislio sam da su svi trofeo radjeni sa tim motorom...

nisu,moj je 16 16v sa trofeo opremom,reci mi jel imaš grejače sedišta?

Evo ja resio da malo osvezim temu jer sam u medjuvremenu skinuo one 16-ke i stavio ono sto fabrika kaze, 14-ke sa 175/65 gumama.

290220122094.jpg 290220122095.jpg 290220122099.jpg

Jedino na cemu sam iole izgubio je izgled, mada mi se svidja kako auto izgleda i sa ovim felnama... A dobio sam dosta na udobnosti, auto mnogo lakse podnosi neravnine kojekakve i plastika unutra se maltene uopste ni ne cuje kad se ide preko neravnog puta ili kaldrme. Takodje mislim da sam ustedeo na nekom buducem odrzavanju trapa s obzirom da se posle dva meseca voznje na niskoplrofilnim gumama pojavio luft na krajevima spona. Krajevi su zamenjeni, kao i tockovi :)

E da, Bravo je dobio i naslon za ruku

290220122096.jpg 290220122098.jpg

Da, petnaestice ne prave probleme na trapu, ali ovo za udobnost potpuno razumem :yes

Posle duzeg vremena update na kolima. Konacno sam uzeo felne koje sam hteo otkako sam kupi auto :) Fabricke trofeo sedmokrake

IMG160.jpg

Sad samo treba sacekati prolece :)

Na dve felne imaju manja ostecenja a na jednoj od te dve je i rub malo pohaban, evo slika

IMG161.jpg IMG162.jpg

Da li neko zna kako bih to mogao sam srediti i ako bih uopste mogao sam to uraditi, ili da dam to da uradi neko ko se bavi time i koliko bi me moglo kostati u tom slucaju?

Felne koje mi se najviše dopadaju kako stoje na Bravu :thumbup: Da daš nekome da ti uradi, mnogo će košta, ja sam svoje sve 4 felne sam sredio i ofarbao i koštalo me je u materijalu manje od 1500 dinara, nego treba ti kompresor samo..

Edited by SikterBre

SIkter, sinoc sam gledao kod tebe u temi sta si radio, jedino me malo buni to oko varenja aluminijuma po rubu, ne znam gde bi to u NS mogao da uradim. I ti bi ispo kralj kad bi mi u poruci malo detaljnije opisao to sto si radio i sta mi sve treba od materijala, trenutno sam na dezurstvu na Iriskom Vencu, imam dosta vremena a auto ovde u garazi :D p.s. imam i kompresor

Ove Trofeo felnice su mrak, zaista....i ja sam ganjao te za mog braaava, ali su na kraju pale od lancie 14''

jesu 16 ice vr' bile, mozda, po mom ukusu malo previse agresivne, pogotovo za 1.2 motor :) Volim fabriku i sa ovim novim felnama auto ce na prolece da bude pravi Bravo Trofeo :)

Jel planiraš da farbaš sve felne ili samo oštećene? Meni je rub na jednoj bio baš previše pojeden, pa sam je iz tog razloga vario, bilo je ili da bude dosta gita, a to bi mi bilo rizično da kojim slučajem ne pukne i otpadne taj deo ili da navarim ceo rub između dva kraka, pa da samo malo ogitujem na šta sam se i odlučio ... Ovo kod tebe nije ništa strašno, nema potrebe za varenjem... Potreban ti je alu git, najbolje git mase ima "Body", to bi trebalo da ima da se kupi u svim farbarama i uz njega dobijaš učvršćivač... Potrebne su ti dve špahtle (neki ih zovu i špakle, sve jedno je), sa jednom zahvatiš malo gita, malo više nego koliko misliš da će otprilike da ti bude potrebno da prekriješ izguljene delove i preko toga naneseš učvršćivač i drugom špahtlom počneš to da mešaš..

Dok mešaš primetićeš da to počinje da se steže, e sad ne smeš da dozvoliš da se stegne do stanja kada postaje krto, nego kad se formira masa i lepo umešaš učvršćivaš da ga više ne vidiš (on je crven, a git je siv) tad to naneseš preko dela koji je oguljen koji moraš prethodno da lepo očistiš i prebrišeš razređivačem... Kada se to lepo steglo i čvrsto je kao kamen prelaziš na drugi deo, šmirglanje.. Poenta je da završni rad bude sitnom šmirglom da se posle farbanja ne bi poznavali risevi. Kada sve to ošmirglaš i vratiš felni prvobitnu liniju, tu neće ostati ni par grama gita.. Uzmeš neku baš sitnu šmirglu i sa njom samo matiraš zdrav lak na felni, prebrišeš opet to razređivačem i to je spremno za farbanje...

Što se tiče farbe, uzmi neku na nitro osnovi i ako se odlučiš da farbaš sve 4 i da one ostanu u ovoj istoj boji, najbolje je da ima što više perle, da bi se što lepše presijavale... Biće ti potrebna baza i lak, pošto farbaš kompresorom.. Prvo naneseš bazu, pa kada se baza osuši nanosiš lak... E sad, sa lakom je zaebano jer ume da curne ako ga bude previše, pa je sa njim fazon da bacaš maglu sa malo veće daljine i pustiš da lak ravnomerno sam padne preko... Pranje pištolja za farbanje nisam pominjao, računam kao podrazumeva se :turned: Kad se sve to lepo stegne (ja sam svoje ostavio da prenoće), nije loše ako imaš čim da ih ispoliraš ako je negde kojim slučajem više laka (uvek ga bude, koliko god si iskusan) i to bi bilo u suštini to..

Huh, izgleda brlo zajebano, bojim se da ne sjebem jos vise :) a kontao sam sve 4 da ofarbma, da budu u istoj boji, gunmetal, il tako neka varijanta.... U vezi gitovanja (to nikad nisam radio)... to treba da bude bukvalno milimetarski sloj, s obzirom da su felne samo povrsinski oguljene, jelda?

Pa ti možeš da naneseš i brdo gita preko toga, nego što ćeš posle da izgineš šmirglajući, poenta je da naneseš za nijansu više nego što ti j potrebno i da šmirglanjem taj sloj dovedeš u liniju felne, nekad je čak potrebno i da nabaciš dve ruke gita, ali u suštini kada budeš farbao boja će da pokrije sve te neravnine i neće to toliko ni da se primećuje, ja sad recimo ne znam gde mi je taj rub koji je varen, u par navrata sam zagledao sve 4 felne i ne znam koji je u pitanju jer je to dobro ogitovano i ošmirglano, e ono na šta ja nisam obraćao pažnju je što nisam hteo da nabacujem još jednu ruku gita da pokrijem riseve koje sam napravio krupnom šmirglom pa kada se zagledam sada iz blizine u felne vidim te riseve, ali mi ne igra ulogu, to je felna, okreće se, to niko ni ne primećuje dok ne pogleda, do sada mi je bezbroj drugara reklo kako sam ekstra sredio felne i da sam baš dobru foru napravio sa karbonom, a samo jedan koji se između ostalog bavi farbanjem mi je rekao da sam trebao da bacim još jednu ruku gita i to pošto se približio da ih pogleda..

Najbolje je u suštini ako imaš nekoga ko se bavi farbanjem auta i sl. čisto da vidiš kako se meša git špahtlama i ako ti je to neko ko neće da ti naplati da ti nanese samo, pa ti sam možeš da ošmirglaš...

Da ne bude sad da te zajebavam, tolko sam te iscimo da mi objasnis sve, a malopre nadjem na alfinom forumu lika iz Sida, koji uzima 40 eura za peksarenje + farbanje 4 alu 15-ice o.O I sto je najveca fora, izgleda da to stvarno dobro radi, po recima momka sa foruma koji je bio kod njega.. Kad izracunam sve, dacu malo vise para ali verujem da taj lik radi to mnoooooooogooo bolje nego sto bi ja uradio :) Tebi svaka cast, felne su ti odlicno ispale, ali ocigledno imas vise znanja i umeca od mene

Pa to je džabe, a i daleko bolja solucija pošto se ti nisi nikada bavio tom vrstom posla... U suštini i meni je lakše da dam nekome kome je to profesija da mi to uradi, nego da se sam zezam, mada lik kome sam dao da mi farba pragove i kačket, inače vrhunski majstor, mi je to totalno aljkavo odradio, jer se u poslednje vreme propio i ne trezni se, tako da sam se za felne odlučio sam da uradim i videvši da mogu i umem, sve ostalo ću sam u najmanju ruku bar da spremim za farbanje... Kad ih središ i staviš na auto očekujemo slike, mislim da će da legne to baš kako treba :thumbup:

Posle duzeg vremena update na kolima. Konacno sam uzeo felne koje sam hteo otkako sam kupi auto :) Fabricke trofeo sedmokrake

IMG160.jpg

Sad samo treba sacekati prolece :)

Na dve felne imaju manja ostecenja a na jednoj od te dve je i rub malo pohaban, evo slika

IMG161.jpg IMG162.jpg

Da li neko zna kako bih to mogao sam srediti i ako bih uopste mogao sam to uraditi, ili da dam to da uradi neko ko se bavi time i koliko bi me moglo kostati u tom slucaju?

Odlicne! Kolio para su bile? Mozes i u poruci ako ti je teko prikladnije...