Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Nova Lancia Thema i Alfa Romeo Alfetta na bazi Chryslera 300C

Recommended Posts

54322-lancia%20thema.jpg

Nakon promocije novog Chryslera 300C (očekuje se u januaru 2011. godine na Salonu automobila u Detroitu), na tržište će stići i njegova verzija sa Lancia znakom. Lancia će naime u martu 2011. na Salonu u Ženevi pored novog Ypsilona (prodaja startuje u junu 2011.) javnosti predstaviti i svoju novu limuzinu koja će se bazirati upravo na novom 300C. Za sada to nije zvanično potvrđeno, ali pojedini izvori navode da će se nova limuzina zvati Thema, što je ime koje italijanska marka već koristila.

Prodaja nove Theme će u Evropi početi sredinom sledeće godine i to sa benzinskim motorima poznatim iz Chryslera 300C i sa novim 3.0 litarskim V6 turbo-dizelašem od 230KS.

Italijani očekuju prodaju od 10.000 do 15.000 Thema godišnje, od čega najviše sa dizel motorom.

Po pisanju nemačkog magazina Auto Motor und Sport, i Alfa Romeo će na bazi Chryslera 300C napraviti naslednika nekadašnje Alfe 166 ali će, za razliku od Lancije, buduća velika Alfa (dužine oko 5 metara, moguće i u formi kupea sa četiri vrata) dobiti potpuno drugačiju spoljšanjost.

alfa%20romeo%20alfetta.jpg

Jedan od motora za novu veliku Alfu (pominje se ime Alfetta) bi trebalo da bude i novi 3.0 V8 TB MultiAir biturbo sa oko 400KS, dok bi se proizvodnja odvijala u Mirafiori fabrici.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Lancia Thema: novi renderi

Lancia%20300C%2060.jpg

Nakon promocije novog Chryslera 300C (premijera ovog meseca na NAIAS Salonu automobila u Detroitu), na tržište će stići i njegova verzija sa Lancia znakom. Lancia će naime u martu 2011. na Salonu u Ženevi pored novog Ypsilona (prodaja startuje u junu 2011.) javnosti predstaviti i svoju novu limuzinu koja će se bazirati upravo na novom 300C. U međuvremenu je nemački magazin Auto Bild objavio nekoliko novih rendera mogućeg izgleda Chryslera 300C sa znakom Lancije.

Lancia%20300C%206.jpg

Za sada to nije zvanično potvrđeno, ali pojedini izvori navode da će se nova limuzina zvati Thema, što je ime koje italijanska marka već koristila. Prodaja nove Theme će u Evropi početi sredinom godine i to sa benzinskim motorima poznatim iz Chryslera 300C i sa novim 3.0 litarskim V6 turbo-dizelašem od 230KS.

Italijani očekuju prodaju od 10.000 do 15.000 Thema godišnje, od čega najviše sa dizel motorom.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...