Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
SikterBre

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

Recommended Posts

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe i zvanično
 
bmw%20330.jpg
 
Kao što je nedavno bilo i najavljeno sa jednim kratkim saopštenjem i nekoliko teaser slika, BMW i italijanski Pininfarina su na tradicionalnom događaju Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji i zvanično predstavili rezultat svoje saradnje – novi koncept automobil BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.
 
98235-bmw%2033.jpg
 
Dakle, koncept coupea koji ima napred smešten V12 motor, i to najverovatnije 6.0 litarski twin-turbo iz sadašnje BMW-ove ''sedmice;; sa 544KS (u kratkoj vesti se naime ne navode konkretniji podaci).
 
bmw%2033011.jpg
 
bmw%20330222.jpg
 
bmw%203303.jpg
 
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe odlikuju i dugačka hauba, set 21-inčnih točkova, LED prednja svetla, kao i ''uspešna kombinacija moderne elegancije i luksuza.''
 
bmw%203302.jpg
 
bmw%2033032.jpg
 
U svakom slučaju, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe bi možda mogao da bude najava ili čak baza za novu generaciju serije 8, čija proizvodnja je prestala još 1999. godine.
 
bmw%2030436.jpg
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
BMW serije 8 Coupe na vidiku?
 
bmw_gran_lusso_coupe_concept.jpg

 

Bavarski proizvođač razmatra serijsku verziju Gran Lusso Coupea
BMW je na nedavno održanom Concorso d'Eleganza Villa d'Este predstavio grandiozni Gran Lusso Coupe koncept, a sudeći po najnovijim najavama, izgleda da bi bavarski proizvođač mogao lansirati Coupe serije 8 baziran upravo na tom konceptu.
 
BMW_Pininfarina_Gran_Lusso_Coupe_01.jpg

 

Uprkos tome što se zvanično radi o jedinstvenom primerku, nekoliko izvora je navodno potvrdilo da se ozbiljno razmatra proizvodnja serijske varijante. 'Želimo da pošaljemo poruku da budućnost nije u potpunosti električna već u njoj ima mesta i za tradicionalne modele sa velikom emocionalnom privlačnošću' izjavio je jedan od zvaničnika kompanije. Isti izvor je napomenuo da projekat još nije dobio zeleno svetlo, ali nedavno predstavljeni Coupe nam daje dobar uvid u mogući izgled serijskog modela.

 
bmw_pininfarina_gran_lusso_coupe_concept

 

Gran Lusso je baziran na seriji 7 i opremljen je V12 motorom čija zapremina najverovatnije iznosi 6 litara, a razvija 544KS i 750 Nm obrtnog momenta.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...