Jump to content
FAS Goran

Busso156

Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Busso156


  1. On 5/9/2010 at 10:49 PM, neshaoct said:

    Običan kabl...koji služi da povežeš komp, sa kompom automobila.

    Prilikom čipovanja se menja softver, odnosno postojeća (fabrička mapa) u kompjuteru automobila se menja drugom...sa drugačijim parametrima.

    Ovaj kabl je samo jedan od ''alata'' neophodnih onim ljudima koji se bave čipovanjem...

    Ali, sam taj kabl ne služi za čipovanje, tj. samo sa njim možeš da se slikaš... :whistle:

    Bravo ! Prvi komentar i hvala Bogu pravi i tačan... Eto, makar ne moram da se smaram i objašnjavam ili raspravljam sa nekim pacijentom :D Ovo je klasika vaćaroška pa lepo namazano - na kraju je ipak neophodna veza imeđu nekog od izabranih Programa i ECU-a a kabl kao prva još uvek je naravno i najbolja veza, makar za moje pojme. Jedina praktično loša strana odnosno hendikep je to da si osuđen na uređaje sa kompatibilnim USB-om, istina je da bi bilo izvodljivo malo proširiti listu kompat. uređ. nabavkom još jednog kabla ( USB>micro USB). U svakom slučaju je potreban dok genije trlja ruke i ubira plodove kupac uz koju psovku kada shvati da je ispao cava može samo sam sebi da se nasmeje i kaže "svaka škola se plaća" ;) Na stranu sada sva zajebancija - istina ima da se naće za cca 15 evra ali isto tako ima ih i mnogo skupljih od ovoga... Ako radi i solidnog je kvaliteta - nije to puno love.... I dobro - koji kabl odnosno "alat" je (još) potreban za čipovanje - odnosno mapiranje ? 

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...