Kolekcionar tužio Ferrari jer ne žele da mu prodaju automobil

Kolekcionar tužio Ferrari jer ne žele da mu prodaju automobil03.08.2016

Jedan od najpoznatijih američki auto kolekcionara tužio je Ferrari jer mu nisu ponudili najnovije izdanje svog top modela. Naravno, u pitanju je toples izdanje LaFerrarija koje će premijerno biti predstavljeno u oktobru na sajmu u Parizu. Automobil je navodno već rasprodat, i to u rekordnom roku. A kako stvari stoje među njima nije Preston Henn, kolekcionar koji u svojoj ergeli ima najslavnije Ferrarijeve bolide, ali i Maserati MC12, kao i Schumacherov bolid Formule 1.
Iako već poseduje LaFerrari, Henn je želeo da ima i njegovu Spider verziju. Nakon što nije uspeo da uđe na listu kupaca, poslao je ček na milion USD u Ferrari praćen pismom u kome opisuje koliko voli Ferrari.
Ipak, Henn je odbijen, uz objašnjenje da je ovaj model rasprodat, odnosno da je svih 200 primeraka rezervisano od strane Ferrarijevih VIP klijenata. Henn se na takvu reakciju uvredio i odlučio je da podnese tužbu za pretrpljenu štetu. Naime, Henn smatra da ga Ferrari uvredio i traži najmanje 75.000 USD za narušenu reputaciju. Sud će reći na kraju ko je u pravu, a Henn svejedno neće doći do toliko željenog hibridnog roadstera sa preko 960KS i sposobnog da ubrza do 300 km/h za oko 15 sekundi.

preuzeto sa - Auto Blog