Na aukciji LaFerrari poznat i kao ''konj iz pakla''

Na aukciji LaFerrari poznat i kao ''konj iz pakla''17.07.2016

LaFerrari u savršenom stanju naći će se na aukciji u Montereju koju organizuje aukcijska kuća Mecum Auctions. Nema potrebe objašnjavati zašto je prvi hibridni model ovog italijanskog brenda poseban, ali je ipak potrebno naglasiti da je ovaj ekskluzivan. To je jedan od samo tri LaFerrari modela sa Nero DS Opaco crnim mat premazom i metalnom pločicom na upravljaču na kojoj piše ''Cavallo Infernale'', što se prevodi kao ''pakleni konj'' ili ''konj iz pakla''.


Primerak koji će se naći na aukciji prešao je samo 340 kilometara i dolazi sa Pirelli P-Zero gumama sa 19-inčnim prednjim i 20-inčnim zadnjim felnama koje skrivaju Brembo keramičke kočnice.


Opisan kao ''džinovski skok napred u odnosu na Enzo kog zamenjuje'', ovaj automobil opremljen je tehnologijama iz Formule 1 koje su LaFerrari učinile poznatim kad je debitovao 2013. godine. One uključuju HY-KERS Kinetic Energy Recovery System, automatski menjač sa dvostrukim kvačilom i F1 elektronski sistem kontrole proklizavanja integrisan sa hibridnim sistemom.



''Paklenom konju'' snagu obezbeđuje hibridni sistem sa sa 6.3-litarskim V12 benzinskim i električnim motorom. Oni obezbeđuju ukupno 949 KS, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.4 sekunde, što je otprilike sve što treba da znate o ovom vozilu.

preuzeto sa - Auto Blog