Novi Dodge Neon: Fiat Tipo sedan za Meksiko

Novi Dodge Neon: Fiat Tipo sedan za Meksiko10.07.2016

Nedugo nakon što je početkom marta na sajmu automobila u Ženevi Fiat predstavio hatchback i karavan verzije novog Tipa, kompanija Fiat-Chrysler Automobiles je i zvanično potvrdila da će se Tipo sedan na meksičkom tržištu prodavati pod znakom marke Dodge. Tačnije, u Meksiku ovaj automobil nosi oznaku Dodge Neon, pri čemu je njegova prodaja tamo upravo startovala. Ako vas interesuje, bazna verzija Dodge Neona u Meksiku košta 217.900 pezosa, što je 10.655 evra.


Ako je suditi po ovim slikama, Dodge Neon se od originala sa Fiatovim znakom vizuelno pre svega razlikuje po prednjem grilu, karakterističnom za Dodge.


Automobil će se za potrebe meksičkog tržišta proizvoditi u Turskoj, a za to će se tamo brinuti kompanija Tofas. Ostaje da se vidi da li će se Dodge Neon kasnije možda nuditi i u novim hatchback i karavan verzijama.


Dodge Neon se u Meksiku nudi u SE i SXT verzijama, i to sa dva benzinska motora. U pitanju su Fire 1.4 16V sa 95KS i brazilski E.torQ 1.6 sa 108KS. Standardno se dobija manuelni menjač, a uz 1.6 agregat se kao opcija nudi i automatik. Ovde treba podsetiti da je ovaj sedan dugačak 454 cm, širok 179 cm, visok 149 cm, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 264 cm, a ima zapreminu prtljažnika od 520 litara.

preuzeto sa - Auto Blog