LaFerrari spider: prve zvanične slike

LaFerrari spider: prve zvanične slike06.07.2016

Šef Fiat-Chrysler Automobilesa Sergio Marchionne je još ranije potvrdio da će Ferrari ponuditi i spider verziju LaFerrarija, a sada su konačno pred nama i prve 4 zvanične slike ovog automobila. Treba napomenuti da Ferrari još nije objavio zvanično ime ove verzije (trebalo bi da bude Aperta - ''otvoren'' na italijanskom), kao ni sve karakteristike. Zvanično nije saopšteno ni koliko će automobila biti proizvedeno, ali Ferrari po nekim ranijim glasinama navodno planira da napravi 150 do 200 komada, mada neki izvori kažu da se radi o samo 70 komada. Kako stvari stoje, svi su najverovatnije već unapred prodati.


Što se cene tiče, nezvanično se pominje suma od 3.89 miliona dolara što je daleko više od 1.69 miliona dolara koliko je koštao LaFerrari coupe (predstavljen inače 2013. godine i napravljen u 499 komada). I LaFerrari spider će imati hibridni sistem sa ukupno 963KS, biće i nešto teži od coupea koji ima 1255 kg, a pominje se i značajno modifikovana šasija. Očekuju se i nešto slabije performanse u odnosu na LaFerrari coupe koji do 100 km/h stiže za manje od 3 sekunde i koji postiže više od 350 km/h.


Kako se kaže u kratkom fabričkom saopštenju, LaFerrari spider će biti dostupan sa hard top-om od ugljeničnih vlakana i sa soft top-om. U svakom slučaju, više detalja tek sledi u narednom periodu, budući da je premijera zakazana za jesenji sajam automobila u Parizu.

preuzeto sa - Auto Blog