Fiat Qubo facelift

Fiat Qubo facelift19.06.2016

Fiatovo manje komercijalno vozilo Fiorino je nedavno prošlo kroz manju restilizaciju, a kao što se i očekivalo osveženje je sada doživela i njegova putnička varijanta Qubo. Podsećanja radi, Fiorino / Qubo je nastao kao plod dugogodišnje saradnje italijanskog Fiata i francuske grupacije PSA (Peugeot i Citroen), a rezultat te saradnje, sem Fiorina / Quba, su i modeli Peugeot Bipper i Citroen Nemo.



U najkraćem, od vizuelnih izmena kod Quba facelift najviše pažnje privlače novi prednji branik i doterana maska, a kod Trekking verzije se ističe i dodatna zaštita na prednjem braniku. Od ostalih promena treba pomenuti novi dizajn alu točkova, blago izmenjena vrata prtljažnika, par novih boja (Bronze Magnetic Blue i Liberty), kao i modifikovanu unutrašnjost (novi volan, doterana instrument tabla, infotainment sistem sa 5.0-inčnim ekranom).



U gami motora su 1.3 litarski MultiJet dizelaš sa 80KS, pa verzija ovog dizelaša sa 95KS, kao i 1.4 litarski benzinac sa 77KS (dostupan i u varijanti sa pogonom na prirodni gas i sa 70KS). U ponudi ostaje i Qubo Trekking koji uprkos (pro)terenskom eksterijeru ipak nema pogon na sva četiri točka, već Traction+ elektronski sistem za poboljšanje trakcije, klirens viši za 20 mm u odnosu na standardne modele i bogatiju standardnu opremu.



I ovaj Qubo se odlikuje kompaktnim dimenzijama i bočnim kliznim vratima, a prema rečima ljudi iz Fiata, Qubo objedinjuje praktičnost, pouzdanost i robusnost, ali ne na račun estetike.

preuzeto sa - Auto Blog