Jump to content
FAS Goran

amokke

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

About amokke

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kragujevac

Previous Fields

  • Garage
    Stilo 1.6 16V TNG & K&N ;)

Recent Profile Visitors

1838 profile views
  1. Zdravo, 

    videh da si jos 2013 imao problems sa prvim paljenjem Stila. Meni je to pocelo da se desava pre jedno godinu i po dana. Ako vozim na benzin par dana situacija se sredi. Da li se posle zamene dizne to vise nije pojavljivalo?

    Hvala

  2. Moj 1.6 radi na 700 RPM na leru, a oko 850 sa klimom. Svaki bi trebao da digne obrtaje kad ukljucis potrosac-klimu?
  3. Ja bih pitao majstora da otvori kuciste leptira gasa i da nategne zupcanik u skroz zatvoren polozaj leptira i da vidis da li ce da glavi u tom polozaju. Vrti zupcanik u jednu i drugu stranu da vidis da li nesmetano funkcionise. Moze da se desi da se pojedu i plasticni zupcanici i da dolazi do samozaglavljivanja ili da imaju prazan hod.
  4. Na bocnoj suvozacevoj strani centralne konzole imas cini mi se dva srafa. Odvijes ih i skines bocnu stranicu. Primetices da ima malo gumeno koleno ( L oblika). Skines ga, operes, a sa nekom zicom procackas odvod i gore ka klimi. Sve lepo vratis i to je to valjda. Proveri ujedno i filter na klimi da nije zaprljan.
  5. Iz iskustva ne odgovaram na to pitanje
  6. To je procedura za reset ECU i re-learn
  7. Pa sa mazda leaning se poprilicno sredilo, desavalo mi se kad pipnem gas da se ugasi. I sporadicno se ugasi, ali kad je bas bas ugrejan, posle voznje u gradu. Ja sam svasta petljao. Prvo sam cistio leptir sa Carb Cleaner-om, pa sam petljao oko plina, pa sam sumnjao na pregrevanje ECU, posto se problem najcesce desavao kad je auto zagrejan i ECU vreo. Napravio sam distancijer za ECU, tako da je odvojen oko 2cm od motora. I na kraju sam rasklapao leptir skroz i uvideo da ima i mehanickih problema. Na posletku sam radio re-learn. Sat vremena skinuta klema, das kontakt drzis 90vsec, ugasis na 90 sec, upalis auto bez gasa i ostavis na leru 15 min i zatim ugasis na 10 min. A posle na probnu voznju. Moj stilisa ce da me natera da postanem mehanicar ili ghost buster
  8. Pozdrav, Evo da podelim sa vama iskustvo u vezi ciscenja leptira. Skinuo sam celo kuciste leptira i otvorio ga. Primetio sam da leptir stoji u otvorenom polozaju i da ga opruge natezu na jednu i drugu stranu. U principu unutra nije step motor, vec elektro motor (dva kontakta) koji nateze opruge na jednu ili kad promeni polaritet u drugu stranu. Sa momentom regulise otvorenost leptira. Kod mene je problem bio u tome sto kad leptir ode u jednu stranu, do granicnika (potpuno zatvoren), on se tu zaglavi i opruga ne moze da ga vrati, pa mora da ceka akciju elektro motora da ga odglavi, sto znaci da pri izlasku iz cut-off-a opruga ne otvori leptir i motor se ugasi, ukoliko se ne dodaje gas. Posle pola sata ciscenja, sve je proradilo. Sad mehanizam glatko funkcionise. Auto mnogo mirnije radi i cini mi se bolje ide.
  9. Ja sam kupio na ebay-u za 9€. Dish-Acme adapter
  10. Mene je zezao Stilo, gasio se pri zaustavljanju. Kad stajem na raskrsnicu, stisnem kvacilo, a obrtaji naglo padnu i ugasi se. Problem je bio prebogacenje smese posle cut off-a. Pritisak na isparivacu je bio prevelik i vreme ubrizgavanja veliko za taj rezim. Samo sa korekcijom mape nisam mogao da resim, pa sam ukljucio opciju Mazda Leaning. Prvo na 1 i smanjila se ucestalost gasenja, pa sam stavio na 2 i ugasio se par puta, a na 3 nije se vise gasio. Radi se o Stilu 1.6 sa Stag 4 plus.
  11. Ovako mi trenutno izgleda mapa, ali non stop se menja. Kad sam napunio bocu, pritisak je skocio kao sto se vidi na slici...Kupio sam kabl pa cu da se igram kad budem isao na duzi put Koji tip lambda sonde treba da se stavi?
  12. Uspeo sam da sredim. Nakon par dana mapa se malo promenila, bila je siromasnija smesa u prvom delu dijagrama...
  13. Desava mi se na kad stajem na semafor da se ugasi. Kad pritisnem kvacilo naglo opadnu obrtaji i ugusi se. Koja tacka bi trebalo da se popravi?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...