Jump to content
FAS Goran

srboljub

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About srboljub

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Pancevo
  1. Auto je tada bio još mesec dana pod garancijom. Ugradio sam u ovlašćenom servisu da bih izbegao kada nešto krene naopako da mi majstor priča kako ne valja nešto sa mehanikom ili elektrikom, a on jelte nije stručan za to, pa da me šetaju u krug. Ovako lepo ovlašćeni servis pa ako nešto ne valja, izvolite popravite
  2. Uzeo sam sa onim adapterom što se stavlja pored otvora za benzin za 590e. Ona varijanta što ide u branik je 560e. U tu cenu mi je bio uračunat i atest.
  3. @Doctor No Landi - omegas plus. @JLZ Već sam išao 5 puta. Na prijemnici ne moram ni da kažem kako se zovem i zbog čega sam došao, već me znaju po imenu i prezimenu Majstor radi svake druge subote, a radnim danima mi je nezgodno jer moram da izostajem sa posla. Mislim da mi se više isplati da to sredim kod drugog majstora nego da se vraćam kod Pivaševića: odsustvo sa posla, vreme, živci...
  4. Prikačio ga na kompjuter i ubacio nova podešavanja. Kaže da sad ima noviji firmware. Majstor mi reče da Puntići sa fabrički ugrađenim plinom imaju zaštićena podešavanja kojima on me može da pristupi sa svog kompjutera, ali kada bi mogao, kaže da bi to onda bila pesma. Eto odgovora zašto se Puntići sa fabrički ugrađenim plinom ne ponašaju isto kao i ovi kod kojih je naknadno ugrađen u ovlašćenim servisima. E sad me zanima za ovo gore što sam opisao, da li je samo u pitanju loš softver u Pivaševiću ili je normalno da tako radi zimi? Ako imaju loš softver, gde bih mogao da odem da mi to reprogramiraju i koliko bi to koštalo? Pre ove zime prebacivao mi je u roku od 5 - 10 sekundi.
  5. Sredio sam problem sa obrtajima u leru. Sada imam novi problem Auto prebacuje sa benzina na plin tek posle 1 min i 28 sekundi (mereno više puta) i to samo kada je u leru i broj obrtaja je veći od 1.500. Recimo ako stanem pored auto puta i ponovo se uključim u saobraćaj, moram da sačekam 1min i 28 sekundi, da pritisnem kvačilo i sačekam dok kazaljka ne padne na 1.000 obrtaja i onda stisnem gas dok ne dođem do 2.000 obrtaja Da li to po vama ima nekog smisla? Spoljašnja temperatura je 0C, možda to ima nekog uticaja? Da li je normalno da se sa benzina na plin prebacuje tek kada je auto u leru i posle koliko vremena je normalno da izvrši prebacivanje sa benzina na plin ako je automobil prethodno bio zagrejan, a spošaljnja temeperatura oko nule?
  6. AC Pivašević u Pančevu, pre je jedno 2-3 meseca. U pitanju je Landi - omegas plus.
  7. Vuče skoro isto kao na benzin, sa te strane sam zadovoljan. Jedino što prebacivanje sa benzina na plin nije idealno. Nekad posle 500 metara, a jednom čak i pole 12 km Kada je u 5. brzini nema šanse da prebaci na plin već moram da ga spustim u 4. ili da skroz stanem pa 1. 2. 3.
  8. Posle ugradnje plina auto podiže i spušta obrtaje u leru Bio sam do servisa nekoliko puta i majstor mi je rekao da se to dešava samo u leru kada se pritisne i pusti kočnica, jer tada povuče više vazduha i pomisli da je bogatija smeša i zato dolazi do oscilovanja obrtaja. Da li je to normalno i može li na neki način da ošteti motor? Video sam još par punta sa ugrađenim plinskim uređajem i nemaju ovaj problem Otišao bih do drugog servisa ali ne znam koliko može da košta opravka. Ne bih da mi neko naplati dijagnostiku, dijagnostika ne pokaže ništa, a ostane isti problem. Savet?
  9. Pre par dana sam ugradio plinski uređaj u Punta u jednom ovlašćenom servisu. U servisu su mi rekli da ugrađuju Landi renzo uređaj, i to je napisano u radnom nalogu. Danas sam preuzo auto i vidim da nigde ne piše Landi renzo već svuda samo Landi. Da li je Landi Renzo isto što i Landi? Vidim da je sajt za landi renzo www.landi.it , a nigde ne vidim poseban sajt za Landi.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...