Jump to content
FAS Goran

Dale

Members
  • Content Count

    2189
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    42

Dale last won the day on January 9

Dale had the most liked content!

About Dale

  • Rank
    Prominente

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    BG
  • Interests
    trucking

Previous Fields

  • Garage
    Tiguan 1.4 TSI 4motion Twingo II 1.2 16v

Recent Profile Visitors

4443 profile views
  1. Prvo je pocelo sa nekim vw up koji je prijatelj prodavao, ali je prodat u roku od 2-3 dana. Pre toga nisam ni razmisljao o zameniku tvinga. Onda rekoh da vidim sta mladje moze da se nadje za slicne pare, benzin i mala Km pa naleteh na neki mito, a znam da se zeni svideo ovako na prvi pogled. Tvingo je ok, nema potrebe za menjanjem, nego nije lose pratiti ako naleti nesto interesantno. U kriterijumima koje zadam na PA, izadje 20ak automobila pa se lako pregleda.
  2. @Vule Kako si zadovoljan do sada sa mitom? Na tako maloj alfi, da li su trapovi kao npr na puntu tj jednostavni ili su komplikovani kao na vecini alfi? Ima li nekih mana ili necega na sta treba obratiti paznju? Poceo malo da se interesujem.
  3. To je i mene interesovalo, ko je proizvodjac. Mogao sam da kupim tu pirburg ili kako vec, rodjak rece da moze da je uzme za 15ak hiljada sa popustom. Bila mi je cudno niska cena, a dodatno sto nisam bio zadovoljan prethodnom zamenskom pa sam resio da idem na original svakako makar se isto zvala
  4. Pumpa vode, tipicna za ove jace 1.4 tsi je izdrzala 52K km. Kada sam kupio auto, pre 3 ipo godine, originalna pumpa je pravila zvukove pri jakom dodavanju gasa jer tada prokliza lamela izmedju 2 remenice, a i bila je za zamenu jer su se videli na njoj mali tragovi antifriza. Tada nisam hteo da kupim original nego sam uzeo magneti marelli za cini mi se oko 150e. Vec posle montaze sam primetio da je u normalnom radu bucnija od stare. Glasniji je prekidac, a hoce da napravi zvuk lamela pri malom gasu verovatno dok se ne ugreje jer posle prestane. Kada sam presao u F4 servis, rekose mi da se sve zamenske cuju i da oni preporucuju original. Traje duze, tisa je i na nju jedino daju gatanciju. Bili su u fazonu da vozim ako mi ne smeta zvuk dok ne dodje vreme za zamenu. Pre nedelju dana je otisao lezaj na njoj i pocela je da se cuje kako "melje". Narucili original, zamenili juce i bas sam zadovoljan koliko je sada neprimetno ukljucuvanje remenice koja pogoni kompresor. Prekidac neprimetan, lamela se nikada ne cuje, linearnije se razvija snaga. 390e sa ugradnjom. Jeste velika razlika u ceni, ali je stvarno preporuka da se ne stedi na tome. Nadam se da ce i da traje duze adekvatno razlici u ceni. Evo slika skinute pumpe i ambalaze od nove.
  5. Gore desno je prethodni osiguravac npr DDOR i premijski stepen npr 3 kod tebe, a u sredini aktuelni premijski stepen koji je u tvom slucaju 2 jer nisi imao stetu. Na aktuelnoj polisi ce u gornjem levom uglu da pise ko ti je aktuelni osiguravac npr Dunav. Sledece godine gore desno Dunav, prem step 2, u sredini novi aktuelni tj 1 i na vrhu levo ko ti taj novi, dal Dunav ili Generali ili sta vec biras...
  6. Da niste mozda primetili sveze stampan novac na bankomatima posle izbora? Inflacija kod nas je veca nego u evropi, kazu strucnjaci.
  7. Ja odlozio gledanje sa prethodnog na naredni vikend i zakasnio Mozda je tako i bolje, svakako finansijski ako nista drugo. Hvala svima za savete!
  8. @bane1321 sta kazes zeni kada krenes na tu stranu? "Idem kod cimera..."
  9. https://www.carsized.com/en/cars/compare/volkswagen-up-2011-5-door-hatchback-vs-renault-twingo-2007-3-door-hatchback/ Dimenzije malte ne iste kao tvingo, odlican na kres testovima. Tvingo mi je 2010 1.2 16v 4 cilindra, 75KS, ide lepo, a ovaj je 2018 1.0 mpi, 3 cilindra, 60KS, presao manje od 40K Km. Godiste i mala Km su ono sto me privlaci, ali ne znam nista o tim motorima. Ako ih maltretiraju u firmama i dostavama, onda je verovatno ok... Kako zena prelazi oko 5K Km godisnje, valjda smo mirni natednih 10god
  10. Ovo prodaje prijatelj, razmisljam da bude zamenik tvingu samo radi podmladjivanja, nije o glavu. Ako neko ima argumente protiv, odustajem i ostaje tvingo jos par godina kod nas.
  11. Razmisljam o VW UP! Motor 1.0mpi 60ks. 2018, jedan vlasnik, mala Km... Neko misljenje za drugi auto tj za zenu?
  12. Sve si rekao, samo ne kolika je kesa...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...