Jump to content
FAS Goran

Brestachan

Members
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

About Brestachan

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Punto 1.2 8v 2006.

Recent Profile Visitors

1826 profile views
  1. To je, pretpostavljam, klasican fiatov 1.6 16v motor? Sa njim znam da nije bilo problema i da se ugradjivao u svaki maltene auto... Da li je mozda nesto specificno kod njega, na sta treba da obratim paznju?
  2. Dobar dan dragi forumasi! Nesto sam se u poslednje vreme zagrejao za kupovinu novog automobila, pucam na limuzine i Lybra mi deluje kao neki sasvim korektan izbor i nikako kao auto za zanemariti. Sad, imam ponudu za kupovinu jednog modela iz 2002. godine, konkretno sa 1.6 benzinskim motorom (103ks). Da li treba na nesto konkretno da obratim paznju kod tog modela, ili kod svakog, kad smo vec tu? Da li je taj motor dovoljan za ovaj auto, za neku udobnu voznju? Nisam fan brzine i nekih silnih konja, treba mi siguran auto, pouzdan motor a opet da ne bude problematican. P.S. Dizelasi su uvek tu kao opcija, JTD je odlican motor, ali me zanima bas konkretno za ovaj kakvog ste misljenja. Pozdrav!
  3. Probao sam sve, drmao, cimao, njakao... Jednostavno ne mogu da je izvucem, kako god da krenem, udara u plastiku kod menjaca. A jako malo fali, mozda 2cm da predje preko plastike.
  4. Hm... Pa nije... Nije sve jedan deo, odvojena je plastika gde se nalazi menjac i rucna od centralne konzole... Evo slike.
  5. Pozdrav ljudi! Naime, imam problem sa gore navedenim. Znam kako se skida konzola, nasao sam vec na forumu ovde, ali ne mogu da je svucem nikako, udara mi u plastiku menjaca, onaj centralni deo gde su menjac i rucna. Crkla mi je sijalica na konzoli, pa bih da je zamenim, ali nisam racunao na ovu prepreku. Ima li neko ideju kako se ovo skida, da li je neki jednostavan posao ili cu morati da olaksam dzep kod nekog majstora?
  6. Hvala na pomoci! Jos ako bi imali neki kontakt, bilo bi extra!
  7. Drugovi i prijatelji, Potrebna mi je preporuka za elektricara u Novom Sadu. Naime, imam problem sa centralnom bravom i alarmom na Zastavi 10, znam sta je tacno problem ali nisam strucan da ga resim. Pa da vidim da li imate nekog strucnog za ovo.
  8. Nisam felne menjao, samo gume... Ne znam da li je centriranje i balansiranje moglo da utice na taj zvuk, a sto se tice kocnica, proveravao sam i diskove i plocice, ok su.
  9. E ovako... Imam muku sa autom. Da ne duzim mnogo, evo sta se desava. Naime, kada je hladan auto, samim tim i kocnice i kada krenem da lagano kocim, negde nesto struze kao da drljam sa sipkom po asfaltu... Kada se zagreju kocnice ne cuje se nista i nikakvih problema nemam. Sve bi to bilo prihvatljivo da nisam menjao kocnice kompletne pre nekih 10 hiljada kilometara, ako ima i toliko. :/ Sad, jos nesto je pocelo da se desava... Menjao sam prednje gume u novembru, stavio zimske i centrirao trap, izbalanasirao sve i sada kada auto usporava, nebitno da li kocim, cuje se neko cesanje na prednjim tockovima... Ima li iko ideju sta to moze biti i kako da se resim tih problema? Auto se ponasa odlicno na putu, ne beze tockovi niti bilo sta drugo, ali znam da nesto nije u redu i ne zelim da cekam da mi otpadnu tockovi...
  10. Molim za pomoc, savet, iskustvo. Treba da krenem na malo duzi put, a vec neko vreme mi auto proizvodi malo cudne zvukove. Naime, pri malim obrtajima, konkretno na nekih 1200-1300 obrtaja se cuje zvuk ispod haube kao da nesto cese o nesto... Ne znam sta je, kod majstora nisam isao, a sam nisam dovoljno strucan da procenim. Ne smeta mi u radu, ali verujem da nije dobro. Da li je neko imao slican problem?
  11. Naime, skoro sam primetio ovaj problemcic... Nisam imao potrebe da silujem kocnicu, pa nisam ranije skontao, ko zna od kad mi ne radi. Nista mi ne prijavljuje, nikakva lampica ne sija niti bilo sta, jednostavno kad naglo zakocim nema onog "proklizavanja", nego samo zablokiraju tockovi i to je to, kao stojadina da vozim... Ima li neko ideju sta bi moglo biti u pitanju?
  12. E dobro... Resio sam problem sa trzanjem, pa evo ukratko da vam napisem problem. Jos odavno sam kupio onau malu bluetooth dijagnostiku ELM 327, instalirao sam i jedan program koji se zove Alfa OBD (u demo verziji doduse, ali moze da se kupi i full, mislim da je nekih 50eur). Program je za Android OS, ima ga na Google Play i pravljen je iskljucivo za Fiat/Lancia/Alfa modele automobila i mogu vam reci da je bez greske. Mozda ne bi smeo da reklamiram, ali neka administratori izbrisu ovu poruku ako je smetnja, hocu samo da pomognem narodu na ovom forumu. Dakle, prikacite dijagnostiku, ukljucite bluetooth na telefonu i upalite aplikaciju (demo verzija radi samo 15 minuta, ali je dovoljno za ocitavanje). U njoj imate vec da izaberete model automobila, tip motora i sl., to vec kako kome odgovara. Sad, kad je auto bio u mestu, na leru ili sa gasom, nije ocitavao nista. Seo ja da ga provozam i kad je poceo sa cimanjem kliknem da skenira greske i kaze P0300 i P0304. Naime, u pitanju je Ignition Failure za prvu gresku, a druga je detaljnija i kaze Ignition Failure on cylinder 4. Pomislio ja da nije samo svecica, mada sam proveravao svecice i nisu pravile problem. Nabavim ja svecice samo za probu, zamenim, ista stvar, stuca, cima... Dakle, negde dalje je. Nabavim opet bobinu i kablove, samo za probu, zamenim i radi kao sat, ide kao pracka! Nisam ulazio sad u proveru da li je bobina ili su kablovi, jer ako su kablovi probili verovatno je zbog lose bobine, pa sam zamenio i jedno i drugo. Sve u svemu, problem resen, velika zahvalnost prvo Daletu, on je dao ideju i bio je u pravu, zahvalnost forumu i svima vama na njemu koji ste se trudili da mi pomognete, pa cak hvala i onom Kinezu koji mi je napravio bluetooth dijagnostiku, vredi svih 10eur sto sam dao za nju!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...