Jump to content
FAS Goran

Dante Bg

Members
  • Content Count

    7569
  • Joined

  • Last visited

About Dante Bg

  • Rank
    Abarth

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Šabac

Previous Fields

  • Garage
    Stilo 1.2 16v

Recent Profile Visitors

6834 profile views
  1. Ne znam stvarno kako se zove blog ,ovo napisano je iz vise izvora. Sve navedeno je lako za proveriti...Ne vidim sta bi bilo sporno? Uglavnom ono sto tebe najvise zanima to je period kada je Tudjman bio predsednik SD Partizan,a to je 1958-1961. I cinjenica da je kao general JNA bio na toj poziciji,posto se radilo o SD koje je osnovala tadasnja JNA. Ako mislis da nesto od navedenog nije istina,evo imas priliku da me demantujes i navedes to.
  2. Posto si opsednut Tudjmanom evo da ti objasnim: Da li je Franjo Tuđman osnovao FK Partizan? NE Da li je on dao boje FK Partizan? NE Da li je on bio prvi predsednik FK Patrizan? NE Da li je bio predsednik FK Partizan ikada? NE Da li je uopšte bio funkcioner FK Partizan? NE Osnivači FK Partizana su bili Peko Dapčević, Svetozar Vukmanović Tempo, Ratko Vujović, Otmar Kreačić, Vujica Gajinović, Koča Popović i Mijalko Todorović,davne 1945. godine. Predsednike od osnivanja do danas da ne nabrajam...uglavnom Tudjman nije medju njima. U vezi crno bele boje dresova: Prva garnitura Partizanovih dresova 1945. bila je sašivena od crvene i plave padobranske svile, po ugledu na boje moskovskog CSKA koji je inače bio uzor po kom se Partizan osnivao i kasnije oblikovao. Crno-bele boje Partizan je dobio ubrzo nakon osnivanja, a posle jednog turnira u Italiji, koji je Partizan osvojio, a kao nagradu dobio je 2 garniture crno-belih dresova domaćina turnira FK Juventusa. Na molbu igrača, koji su tada kao i sada, dosta vodili računa o svom izgledu na terenu, rukovodstvo Partizana dozvolilo je ekipi da nastupa u te dve garniture dresova prvo u prijateljskim, a zatim i zvaničnim utakmicama. Inače, te sezone, Partizan je odskakao po izgledu dresova od svih timova SFRJ, koji su svi redom igrali u ručno šivenim dresovima, nezavidnog kvaliteta. Pa otuda ni ne čudi molba i želja Partizanovih igrača da se “šepure” u italijanskim dresovima širom terena tadašnje prve lige SFRJ. Kako je te sezone Parizan i osvojio titulu, eksperiment sa dresovima je opšte prihvaćen kao svojevrsna amajlija i crno beli od te sezone su ostali crno-beli kakvim ih danas znamo. I o vezi Tudjmana i Partizana: On nikada nije imao bilo kakvu funkciju u FK Partizan. Njegovo lažno medijsko vezivanje za FK Partizan proističe jedino iz podatka da se u periodu 1958-1961 nalazio na mestu predsednika (rotirajućeg po nacionalnom ključu) SDJA Partizan. To je bilo telo koje je imalo jako sličnu funkciju onome koje danas ima SD (sportsko društvo) Partizan. U tom telu je u periodu od 1945 do 1991, prošlo na desetine raznih vojnih funkcionera iz svih tadašnjih republika SFRJ (FNRJ), jer je JNA vodila računa o zastupljenoisti svih (nacionalni ključ), i svi oni su po tadašnjem statutu SDJA Partizana na to mesto dolazili onako kako su postavljani u vojsci tj. JNA. Dakle ni po kakvoj navijačkoj pripadnosti, već strogo po moranju, tako da je na tom mestu bilo i vojnih lica koji su navijali (simpatisali) mnoge druge klubove, Zvezdu, Hajduk, Dinamo, Vardar, Željeznicar.
  3. A cega je ovo dokaz? Da je Tudjman bio vatreni navijac kluba ciji je bio predsedniuk? Svaka ti cast na otkricu Istrazivacko novinarstvo
  4. Kako bi trebalo da izgleda dokaz u ovom slucaju? Sve je jasno kao dan... Za razliku od onih tvojih smesnih klipica sa prethodne strane ovo je dokaz par excellence
  5. izvor : http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2016&mm=09&dd=28&nav_id=1181699

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...