Jump to content
FAS Goran

dr.AgOlO

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About dr.AgOlO

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

1933 profile views
  1. Auto nije bio sigurno druge boje u pitanju je Punto Sporting 1.2 16V jedino što preostaje jeste da je tu farban iz nekog razloga. Moguće i da je bio udaran tu. Ko zna ja sam ga uzeo na placu i naravno prodavac me je ubeđivao da nije auto nigde udaran. Auto je inače došao iz Italije. Auto perem ili na OMVu sa onim prskalicama ili u perionici ali bezkontaktno tj. sa onom penom. Ono što je bitno je da nisam primetio ni na jednom drugom mestu ovo što se ovde pojavilo. Interesuje me da li postoji mogućnost da se ovaj deo, a to je između krova i bočnog stakla samo prefarba i koliko bi se primećivala razlika u boji? Nije mi baš isplativo da farbam ceo auto jer kao što sam rekao nisam primetio ni na jednom drugom mesto ovako nešto. E sad, koliko vidim, neko farbanje će morati da se odradi. Da li imate preporuke za nekog dobrog farbara? I okvirno koliko bi ovo moglo da košta i u najgoroj varijanti koliko bi koštalo farbanje celog auta (za ne daj Bože)? Pozdrav i hvala.
  2. Pozdrav svima, primetio sam da mi se pre nekih 5-6 meseci na zadnjoj levoj strani iznad stakla pojavila bela fleka tj. počela je farba ili pre će biti lak da se ljušti. Pošto slika govori kao hiljadu reči evo šta se dešava: Čini mi se kao da se proces "ljuštenja" u poslednje vreme ubrzao Šta mislite da je razlog ovome, da li je auto na tom mestu naknadno farban pa to nije lepo odrađeno ili ...? Da li postoji neki način da se ovo sanira i kako? Sve preporuke su dobro došle. Hvala, Pozdrav!
  3. Pa iskreno da ti kazem sve funkcionise odlicno i nisam imao nikakvih problema do sada. Aj probacu da slikam kako sve izgleda pa cu okaciti fotke ovde ... po meni je skroz ok. Pozdrav.
  4. Pozdrav, radio sam ja kod njega osvetljenje cajgera a pored toga zamenio mi je i one diode na prekidacima za podizace stakala i maglenke. Što se tiče onih dioda kod ventilacije rekao mi je da je to preveliki cim a moguće i da ne može da se odradi, više se i ne sećam. To sam radio pre nekih godinu dana.
  5. Ok, hvala vam na odgovorima nosiću ga opet na reklamaciju i ovaj put se ne vraćam bez novog Pozdrav.
  6. Pozdrav svima, da ne bih otvarao novu temu opisaću ovde svoj problem. Naime, skoro da je identična situacija kao i sa autorom ove teme. Imam Fiat Punta 1.2 16V (2001. god) i s vremena na vreme, a ovih dana sve češće, mi se dešava da kad hoću da upalim auto (nekad i posle kratke vožnje) kao da auto nema snage da upali, i onda posle 2-3 "zaverglaja" kao da dobije snagu i upali. Akumulator sam kupio pre nekih godinu dana. Tada sam uzeo Varta akumulator (jer sam na više mesta pročitao da je on sasvim ok). Nosio sam akumulator na reklamaciju i morali su ponovo da ga formiraju jer je napon bio premali da se konstatuje da li je akumulator ispravan ili ne. (tako mi tamo rekoše) Napon je bio premali jer mi je akumulator stajao van auta mesec dana pošto sam ga zamenio sa starim akumulatorom. Posle formiranja akumulatora rekli su da su svi parametri dobri i da je akumulator ispravan. Pored toga ponudili su mi kao besplatno da mi ispitaju struju u kolima i da se utvrdi u čemu je problem. To sam i uradio i po njihovim rečima otišao mi je regler na alternatoru, jer je napon koji sad alternator daje 13.8V a trebalo bi da bude od 14.2V do 14.5V i da ovakav napon zahtevaju ovi novi akumulatori kako bi ispravno radili. Naravno poverovao sam im i otišao do nekog x električara da vidim koliko će me to zadovoljstvo koštati. Na moje zaprepašćenje rekao mi je da bi me to koštalo, sa rukama i delovima, oko 80e. U tom trenutku sam odustao od popravke i odložio to za neke "srećnije" dane. Pošto me ova hladnoća od pre par dana podsetila da moram to da rešim na ovaj ili onaj način, jutros sam otišao do drugog električara (Buca iz Zemuna), kojeg mi je Goran (Zemun) preporučio pre par meseci, i ispričao mu šta se dešava sa autom. Posle merenja napona i ispitivanja akumulatora rekao mi je da AKUMULATOR NIJE ISPRAVAN!! Kaže mi da je napon od 13.8V (kada auto radi na leru) sasvim dobar i da je problem u akumulatoru (neki aparat kojim je ispitivao akumulator mu je isto pokazao da je akumulator za zamenu). Naravno neko će sad reći, pa šta hoćeš sve ti je rekao čovek, ali me zanima da li neko od vas zna koliki napon punjenja treba da daje alternator za ovaj auto i ko je sad u pravu?! (Iskreno se nadam da je električar, jer će me to dosta manje koštati jer još uvek imam garanciju na akumulator) Jes' da sam bio malo opširan ali morao sam sve da napišem Hvala unapred. Pozdrav!
  7. Hvala svima na odgovorima. Gledacu da uzmem 195/50R15. Kada legnu felne na masinu, kacim slike. Obecavam! Hvala jos jednom. Pozdrav!
  8. Pozdrav svima, da ne bih otvarao novi topic pitacu ovde. Naime, imam Fiat Punto 1.2 16V Sporting i skoro sam kupio alu felne 15" 4x98 7J. E sad zanima me koju gumu da montiram na ove felne. Na nekom sajtu sam pronasao informaciju da na Sporting-a mogu da idu i 185/55R15 gume (trenutno imam 185/60R14). Trazeci gume shvatio sam da su upravo dimenzije 185/55R15 dosta skupe a i 195/55R15 nisu nesto mnogo jeftinije, plus teze se mogu naci. Ono sto me zanima je, s obzirom da su felne od 7J, da li mogu na njih da idu gume 195/50R15 i kolika bi bila razlika u udobnosti automobila u odnosu na 195/55R15 i uopste jel moguce da montiram te gume na felne od 7J. Hvala vam unapred. Pozdrav!
  9. Pozdrav svima, imam Punta mk2 1.2 16v Sporting i planiram da nabavljam neke alu felne pošto ih nisam dobio sa njim Naleteo sam na neke felne 14", 4 x 98 koje su bile na Opel Corsi. Ono što me najviše brine kod ovih felni jeste to što im je mislim oko ET19 a preporučeno za Punta je od 35-42 mislim. Koliko bi to predstavljalo problem, prventstveno za sigurnost u vožnji, a posle toga za nešto ostalo? Molim vas za brze odgovore pošto je hitno! PS. Znam da se nisam predstavio još uvek, ali planiram to! Pozdrav! Hvala.
  10. Lik se zove Tomislav, zivi su Sremskih odreda i telefon na koji sam ga ja dobio je 061/195-33-53. PS. Hvala na dobrodoslici, uskoro cu okaciti jos slika u novoj temi. PSS. Vidimo se na nekom od sledecih okupljanja. Poz.
  11. Pozdrav svima, prvo izvinjenje jer se jos uvek nisam predstavio ali uradicu to uskoro Posto vidim da pominjete ugradnju plavog osvetljenja u auto, i pominjete lika iz Sremskih odreda, samo da vam kazem da sam ja kod njega uradio plavo osvetljenje za svog Punta. Kostalo je 40e i sasvim sam zadovoljan rezultatom. Evo postavicu vam par slika da vidite kako to izgleda. Poz. A evo i mog Punta [1.2 16V Sporting 6b]

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...