Jump to content
FAS Goran

steel

Members
  • Content Count

    345
  • Joined

  • Last visited

About steel

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Zemun-Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Stilo 1.9 JTD 116 ks Karavan Dynamic

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Staklo gepeka na stilu na radi ručno već samo da daljinac može da se otvori. Jel zna neko gde ima da se kupi cela lajsna sa mikro prekidacem. Jer je to sve iz jednog dela
  2. Tigar nije ništa napredovao sa novog gumom, odličan izbor za 16 je Hankuk Ventus 3 jer Save UHP2 nema u 16, a u 17 je prava bagatela.
  3. Trenutno imam ugradne xenone pa sam mislio da probam led jer me ovi balasti nerviraju.
  4. Pozz Hteo bi u stila da ugradim led h7 sa ventilatorom sto nemaju adaptere vec ide dzek na dzek. Interesuje me da li je imao neko iskustva sa njima. Vidim da ima vise jacina 36w, 40w. Koja bi jacina bila odgovarajuca za Stilo? https://m.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/LED-sijalice-diode-i-trake/LED-sijalice-H1-H3-H4-H7-komplet-67824823-oglas.htm#mhs0-1540830749085
  5. Mogu da te namažem sa preostalom količinom i da probamo. Ako ne pomogne tu je ovaj sa kombijem MSPK da pomogne grubljom metodom.
  6. Dobio sam od Vitali Gintnera iz Ravenol-Shop.de da nove akcije 4+1 kreću od 15/10/2018 SSL 0W-40 USVO VMP 5W-30 USVO DXG 5W-30 USVO FDS 5W-30 USVO Od 05/11/2018 VST 5W-40 USVO VSI 5W-40 USVO HLS 5W-30 HST 5W-40 cene će se znati kad krenu akcije. Inače pojedina ulja imaju znatna poboljšanja, tiče se kvalitetnijih baznih ulja i aditiva. više https://www.ravenol-shop.de/
  7. Imam jednu neprijatnu vest, dobio sam info da Raveno VST uskoro poskupljuje sa 34,95 € na 42,95 € za kanticu od 5 litara (a ja je platio prošle godine 26,36 €). https://www.ravenol-shop.de/motoroel/5w-40/ravenol-vst-5w40-mb-vw Naime Ravenol (za razliku od nekih) konstantno radi na poboljšanju ulja i barem godišnje unapređuje sastav ulja. Ili menja osnovna ulja ili dopunjuje paket aditiva. Zadnji put je ubačen Volfram i Molibden. Sada se dodatno unapredilo ulje po novoj recepturi , pored Clean Synto https://www.ravenol.de/en/company/cleansynto.html uvodi i USVO (UltraStrongViscosityOil) https://www.ravenol.de/fileadmin/content/documents/pdfs/RAVENOL_USVO_Presentation.pdf i kao takvo se prodaje već dva ili tri meseca.
  8. Nikako , ima istraživanja gde su ustanovili da Ceratec ne donosi nikakva poboljšanja dok je MoS2 bolji izbor. Protiv sam tih sredstava za ispriranje , uglavnom su deterdženu u velikoj koncentraciji koji posle ispiranja uvek zaostanu u samom motoru. Kad sipaš novo ulje degradiraš ga sa ostacima klinera.
  9. Niko da da preporuku da li da teram na 20000 ? Niko ne preteruje ako hoće bolje i kvalitetnije ulje za svog ljubimca. To što neko misli da su sva ulja ista grdno se vara. Ogromne razlike. Znači samo bazno ulje je kod većine hidrokrekovano mineralno ulje , nigde sintetike . Ni blizu ali stoji naziv Full Sintetic. Paket aditiva koji treba da sačuva motor , kao i da ukloni naslage sagorevanja. Tu karike i klipovi najviše stradaju. Benzinci su u problemu zbog viših temperatura sagorevanja. Evo čuveni Castrol u jednom BMW posle 20000. isti taj motor ovog puta opran sa Ravenol sintetikom I ova Šel gasna GTL sranja Razlika ogromna. Ima jedno još opasnije ulje a to je Kroon Poly Tech. Ko radi sa klimama zna dobro za PAG bazna ulja. Kroon je uspeo da napravi motorno ulje za SUS motore.
  10. Prosledio sam želju tvom imenjaku , na prvu se zgrozio a posle se vadi...to će on bolje da ti objasni.
  11. Evo najzad i moj Ravenol na 9350 km samo gradske vožnje. Ovo godine kriza i nisam išao za more. Da li da teram kao kolega zelsav do 20.000 ili da idem na 30.000 km ? A ovo je od mog kolege a on je išao na more. Koristi Seleniu WR5W40 i prešo blizu 8.000 km. Ono što se vidi da Ravenol lepo čuva motor. Čistiji unutra, ispod čepa. Zimi je daleko tiši , ne čekića onako kao sa Seleniom ili Šelom. Šel sam koristio i nije mi se svideo pa sa jednu turu koristio po savetu IK Mobil 3000 5W. Mobil je bio i od Šela i od Selenie a opet Ravenol tri klase iznad.
  12. Ovo me @ivan.ik gnjavio sa njegovim uljem , kaže 7000 km. Moj ću slikati ovih dana.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...