Jump to content
FAS Goran

freemen

Members
  • Content Count

    138
  • Joined

  • Last visited

About freemen

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 08/30/1968

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Cuprija
  • Interests
    Car, Pc games

Previous Fields

  • Garage
    Stilo 1.6 16v Alfa Romeo 147 1.6 Ex Fiat Tipo 1.6

Recent Profile Visitors

4067 profile views
  1. Potrudi cu se da napravim detaljan tutorijal sa svim slikama koje imam. Jedino resenje da popravite panoramu ako duze vremana neradi pri tome mislim vise od sest meseci je skidanje i provera da nema mehanickih ostecenja na kizacima prednjim i zadnjim zabravljivacima i podizacima panorame. Meni je trbalo ovoliko vremena jer sam cekao delove kupljenje na E-baju posto na svim na otpadima je kvar klizaca sajle sa odbravljivacem podizaca najcesci kvar na panorami i uzrok devedeset posto neispravnosti panorame. Reset nije prosao ali sam od Brazilaca saznao drugi nacin reseta i probacu ga ovih dana. Osim klizaca sajli jos je jedino dostupno za kupovinu konpletni polovni motori panorame , metalni zupcanik koji pokrece sajle i plasticni zupcanik. Inace je moguce prebacivanje zupcanika sa prednjeg na zadnji motor i obratno ako vam je proklizalo leziste za imbus 4 i nemozete ni rucno da okrenete motor. Inace rucno neide toliko tesko kad je sve dobro napakovano i podmazano. Panorame ugradjivane u Brazilu se razlikuju u sitnim detaljima i to planiram da odradim na svojoj jer jako doprinosi laksem radu panorame i sprecava zaglavljivanje naime oni na svojima i maju ugradjene odstojnike na sipkama klizaca panorame. Nadam se do nedelje da cu napraviti tutorijal gde ce te sve videti i na slikama.
  2. Delovi oko 35 e plus brdo sprejeva za podmazivanje i drugarski ogradjeno kod strugara polumesec lemele rad neracunam materijal i lepak za tapetarske radove dzaba dao mi poslodavac sve ukupno oko 70e.
  3. Nakon 25 dana muke i ucenja oko panorame i milion sati rada konacno prosao tehnicki.
  4. Panorama popravljena mehanicki reset odbija uporno otvaram rucno moze da ze zatvori pokretanjem procedure reseta ali nakon otpustanja i ponovnog stiskanja prekidaca opet zatvara, nece da otvara. Preostalo je samo da probam preko dijagnostike. Najvaznija stvar je da sam prosao tehnicki prihvatili su ovako da otvorim rucno i zatvorim automatski. Sad ostaje samo reprogramiranje nadam se vracanju potpune funkcije jer je sad mehanicki besprekorna. Ovo su krajevi sajle koji su zaduzeni za otvaranje prednjeg panela i izdizanje zadnjeg plus klizaci zadnjeg panela. Kupio sam na iBayu posto na svim polovnim na otpadima sto sam gledao bas to je bio polomljeno. PS: Kome treba pomoc oko panorame slobodno me kontaktirajte. Ubacicu jos slike novo tapaciranog neba i stubica teget siva konbinacija mislim da je dobro ispalo.
  5. Stigli delovi sa E-baya sve montirano i probano panorama radi rucno. Sutra montiram na auto i ako sve proradi zvanicno postajem majstor za panorame.
  6. Evo kayo radi rucno ide sporo jer motori imaju ugradjen reduktor. Necu jos da je vracam jedan deo na vodjici sajle je napukao.Porucio sa ebaya. cekam daa stigne, kad ovolika muka bar da sve funkcionise besprekorno.
  7. Evo malo slika radova na panorami i enterijeru.
  8. Nemoras skroz da je skines moze da ostzne na tri zadnja srafa kod gepeka .Skida se poklopac sajli sa prednje strane panorame sajle se izvuku napolje iz crnih plasticnih buzira i ponovo se nameste u vodjice i uzube u zupcanik motora. Tim postupkom se dobija da motor istovremeno otvara obe strane potpuno paralelno nema upredanja i onog cuvenog Trrrr iz motora panorame . Naravno neko ti mora pomoci posto panorama ostaje vezana sa tri srafa nagnite samo koliko je potrebno da odvrne poklopac sajli.
  9. Jedino resenje skidanje panorame i sinhronizacija leve i desne sajle da ravnomerno otvara obe strane da nedodje do upredanja.Poznajem panoramu u dusu slobodno pitajte sta vas interesuje.
  10. Sajla nije problem vec je pukao metalni deo klizac na kojeg se kaci sajla i aktivira odbravljivanje prednjeg panela znaci potreban mi je samo klizac a posto je sajla zapunktovana za njega kupio bih zajedno sa sajlom .Nepomazu ove radionoce za sajle Boban sajla i ostali jer nemaju klizac.
  11. Kupujem sajlu panorama krova od fiat stila vozaceva strana panorame zajedno sa metalnim zavrsetkom gde je zakacena sajla.
  12. Ja trenutni popravljam panoramu kad zavrsim dobicete detaljna uputstva oko rastavljanja i sastavljanja panorame.
  13. Obisao sve tehnicke danas u gradu niko nece da me primi sa neispravnom panoramom. Zvana saobracajna policija da se proveri sa njima lice nadlezno za nadzor tehnickih preglada. Dobijen odgovor da mora da radi a na pitanje zbog cega kad neutice na bezbednost nije dobijen nikakav odgovor, osim ako je na autu mora da radi. Na moje pitanje da li se to odnosi i na parking senzore ponovo dobio odgovor sve sto je na autu i u autu mora da radi. Tako da danas pocinjem sa rasturanjem neba i panorame.
  14. Sve mogu da shvatim samo ne kako panorama utice na tehnicku ispravnost u saobracaju i koga ugrozavam sa neispravnom panoramom. Da li kabriolet kom je neispravan mehanizam za spustanje krova nemoze da prodje tehnicki. Mene panorama nikad nije nervirala auto sam kupio jer volim fiata i ceo zivot vozim Italijane i zato sto je bio sa originalnom kilometrazom. Popravi cu ja i to ali me nervira da auto ukoji je u besprekornom stanju nemoze da prodje tehnicki zbog necega sto neugrozava nikoga u saobracaju i neutice na bezbednost. Moj utisak je da su na tehnickom zaplaseni velikim kaznama i da neznaju sta rade pa vracaju sve zivo.
  15. Predlozi mi nekog majstora za panorame ja ne znam nikog da se profi bavi sa tim. Posao je prilicno velik skidanje neba pronalazak kvara nabavka neispravnog dela . nebo se mora presvuci ponovo jer cim ga pipnes prstom izbija neki lepak i ostaju fleke. Dakle nije u pitanju panorama nego kako to utice na tehnicku ispravnost vozila. Sta ako presvucem krov u foliju pa se nevidi panorama. Nista naredna tri dana cu da se raspitam gde hoce da me puste na tehnickom pa javljam sta je bilo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...