Jump to content
FAS Goran

n.pesic

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

About n.pesic

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Belgrade

Previous Fields

  • Garage
    Alfa Romeo 156 1.8 TS '00
  1. Meni se čini da su ovo farovi za prvi 156, ne za restyling...
  2. Pretpostavljam da se ovo može izraditi bilo kad ili postoji samo ovaj jedan komplet?
  3. Opis u oglasu... http://www.polovniautomobili.com/oglas4846380/alfa_romeo_156_18_ts/ Alfa 156 2000. godište. Jedan od retko očuvanih sa kompletnom servisnom istorijom od kad je kupljen. Auto nikad nije udaran. Posedujem i papire od uvoza vozila. Uz vozilo dolazi set letnjih i set zimskih guma. Od ulaganja ima senzor temperature vode ili termostat (majstor nije siguran da li je jedno ili drugo). Isključivo na ime kupca. Vlasnik. Cena 1999€ Kubikaža (cm3): 1747 Snaga (kW / KS): 103 / 140 Emisiona klasa motora: Euro 3Pogon: PrednjiMenjač: Manuelni 5 brzinaBroj vrata: 4/5 vrataBroj sedišta: 5 sedištaStrana volana: Levi volanKlima: Automatska klimaBoja: SivaMaterijal enterijera: ŠtofBoja enterijera: CrnaRegistrovan do: 10.2014.Poreklo vozila: Domaće tabliceOštećenje: Nije oštećen SigurnostAirbag za vozačaChild lockABSAlarmKodiran ključBlokada motoraCentralno zaključavanje OpremaMetalik bojaBranici u boji autaServo volanDaljinsko zaključavanjeElektrični prozoriElektrični retrovizoriGrejači retrovizoraSedišta podesiva po visiniSvetla za magluRadio CD Stanje vozilaGaražiranServisna knjigaRezervni ključ
  4. Zna li neko gde mogu ove gumice da se kupe osim kod Bogunovića? Njima sam još u petak poslao upit za cenu i odgovor nisam dobio. Unikornis više ne postoji.
  5. Na moju veliku žalost, zbog kriznih vremena moram da se odreknem mog petogodišnjeg prijatelja. Na prodaju je zelena Fiat Brava 1.8 16V ELX, 1997. godište. Auto sam kupio 2007. od vlasnika firme u kojoj radim, tako da sam drugi vlasnik u Srbiji. Auto je uvežen 2004. iz Italije (preko poznanstva) sa 75.000km. Auto sam uzeo od njega kada je imao 110.000, redovno ga održavao (na svakih 10.000), uradio veliki servis, menjao set kvačila, sve 4 bobine, viljuške i ono što se kvarilo usput. Auto sada na cajgeru ima 208.xxx kilometara. Ugrađen je sekvencijalni plin u Novembru 2012. na 199.000 km koji nije atestiran. Registracija ističe 3.7.2013. Trenutno stanje automobila je sledeće: potrebno je zameniti prednji desni amortizer (ili šoljicu, nisam siguran), srediti malo limariju kod zadnjih desnih vrata koja je brat očešao o betonski stub, ošmirglati krov jer je počeo lak da se ljušti. Klima radi, ali pretpostavljam da negde pušta freon pa radi samo kada se vozi preko 2500 obrtaja. Vozačevo sedište je potrebno zameniti. Što se tiče mehaničkog dela, sve je u redu i auto osim ovih stvari koje sam naveo nema ulaganja. Uz auto idu 4 zimske i 2 letnje gume, nov akumulator. U prilogu su slike, cenu ponudite... Ja se izvinjavam što auto nisam oprao i usisao, ali je vreme takvo kakvo je. Link za oglas: http://goo.gl/V8zah
  6. Šaljite u Kurir, oni jedva čekaju ovakve stvari! I posle čovek da osigurava bilo šta...
  7. Tri dana pre toga sam sipao na molu u Subotici pri nižoj temperaturi i stalo je 32l.
  8. Želim da upozorim drage forumaše da sam ove subote POKRADEN kada sam točio plin u moj auto na OMV pumpi kod Ade ciganlije. Imam toroidni rezervoar od 42l, u koji pri 80% propisane količine treba da stane ~34l Bez plina sam ostao 2-3 kilometra pre pumpe, tako da sam napunio koliko je moglo da stane i to je bilo 40 litara! Nikad mi nije stalo više od 32 litre kada je bio prazan, što znači da su mi drmnuli bar 8 litara. Sutra ću da zovem direkciju da se žalim pošto je poslovođa bio odsutan sa posla. Da li je neko već imao slično iskustvo?
  9. Ugradio plin kod njih i vrlo sam zadovoljan. Svaka preporuka. Momci su pedantni, brzi i povoljni sa cenom. Auto gas DORA
  10. Pozdrav svima, Hteo bih da ugradim sekvencijalni plin u moj auto u servisu GASLINE na Kanarevom brdu. Da li je neko bio kod njih i kakva su iskustva?
  11. Pozdrav svima, Pošto bih uskoro trebao da menjam diskove, a i pločice, šta preporučujete da se kupi? Pre tri godine sam uzeo Valeo diskove, ali su se iskrivili već posle 2-3 meseca, tako da bih zaobišao njih.
  12. Pozdrav svima ovog hladnog dana, Sinoć se burazer vratio iz grada i ispred kapije se auto ugasio i više nije mogao da upali. Pogasi sve lampice (ulje, akumulator, diznu i code), vergla, ali ništa. Ono napred što zuji i kvrcne kada nadruka gorivo radi kao i uvek. Probali smo pumpu unimerom, zatvara krug i za plovak i za motor. Struju daje iz kabla za plovak, ali ne i iz kabla za motor pumpe. Ono što mene zanima je da li se i pumpa pali kada se da kontakt (pre samog paljenja) ili samo ona napred drukalica? Probali smo sve osigurače i ok su. Da li iko ima ideju šta dalje raditi?
  13. Dragi članovi kluba, Nisam siguran da li je već neko imao takvu ideju, ali evo mog predloga za izradu noćnog sistema za vožnju viđenog kod modernih i skupih automobila. Ono što ne mogu da nađem jesu IR diode velike snage, kao i ekran koji će to prikazivati u kolima. Za moj auto sam osmislio sledeći sistem: Na retrovizor bih montirao neku mini kameru od >400 tv linija i provukao napojni i video kabl kuda ide i kabl za osvetljenje kabine. Na rešetku hladnjaka bih montirao više IR dioda koje bi se palile zajedno sa svetlima ili bih izveo odvojen prekidač. Video monitor bi imao svoj nosač na sredini iznad muzike i morao bi biti demontažan sa kablovima koje bih samo spustio levo od muzike da se ne vide. Ne znam da li je ovo neko pravio, a ako bi hteo da pomogne (koji model IR dioda, monitora i gde sve to kupiti) neka se javi. Sve to treba da bude povezano na akumulator. Pozdrav!
  14. :harhar: Daj ti izmeri to GPS-om pa da vidimo )) I službenim idem 230 po cajgeru a na GPS-u jedva navlači 210
  15. Hvala na pomoći! Ja još nisam stigao da odem do majstora, ali ću kad primim platu otići da vidim šta je. Moje gume su za 5% niže nego tvoje, ali opet mislim da ne bi trebala biti razlika 700 obrtaja za istu brzinu. Generalno, videće valjda majstor šta može da bude, pa javljam da li sam i kako rešio problem. Hvala još jednom!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...