Jump to content
FAS Goran

dejo72

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

About dejo72

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 06/07/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Nis

Previous Fields

  • Garage
    Stilo SW 1.9 jtd 85kw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Prodajem set gumica za reparaciju zadnjih kocionih celjusti za Fiat Stilo. Set je za jednu stranu, odnosno za jednu celjust. Cena: 900 dinara. Dejan 064/3338205
  2. Hvala Mladene na savetu. Iscitao sam ja to i vodjen istom idejom poceo da trazim plocu poput moje, ali nijedna nije kao ova moja. Barem raspored elemenata nije isti. A kako je stampa sitna i viseslojna to nisam siguran kako da utvrdim da litrebam ista menjati. S druge strane ja sem sto mogu da pristupim ECU-u i servisnom intervalu, mogu da pristupim i servu kada na pin 7 dovedem pin 9 sa uticnice (prekidac 3 u polozaj ON). ne znam sad da lito ima veze ali do sada se problem sa tim otpornicima uglavnom manifestovao tako da se nije moglo pristupiti nicem sem ECU-u a ja sa druge strane povezujem se na sve ostale komponente sem na ABS.
  3. Evo i slike ELM-a. Sa mojim telefonom ovo je najjasnije sto sam mogao izvuci. Na poslednjoj sam nacrtao okruzenje kola MPC2551
  4. Nisi procitao moje postove iako sam se trudio da budem detaljan, pa me saljes na pocetak teme koju sam uzgred receno nekoliko puta procitao. Ja sam vec modifikovao ELM sa prekidacem, odnosno kontakte 1,7,9 i 12 doveo na prekidac kako bih mogao da ih prespajam sa kontaktom 7 na ELM-u. Odnosno koristio sam osmopolni prekidac pa sam napravio potpunu adaptaciju po savetima i slikama iz ove teme. Problem je u tome sto kada spojim kontakt 1 sa kontaktom 7 na ELM (u tom polozaju bi trebao da komunicira sa ABS-om) on nece da se konektuje na ABS, odnosno u opciji Analiziraj, kada treba da preskenira sve uredjaje na automobilu on takodje nevidi ABS. Koristim MES-1.4 i za ELM sam instalirao poslednji drajver skinut sa sajta. Ono na sta sumnjam (a mozda nisam u pravu) je da je moj ELM jedan od onih sa greskom i da mu treba skinuti otpornik izmedju dve srednje nozice kola MPC2551. Medjutim na mom ELM nema tog otpornika i nebih smeo da kopam po njemu bez nekog strucnog saveta.
  5. I ja se slazem ali na analiziranju ne vidi uopste ABS, ostale komponente vidi. (moj poslednji post pre ovoga je listing detektovanih uredjaja na automobilu) A kada modifikovani ELM podesim kao ELM sa adapterom 1, (prekidaci 1,7,8 u ON polozaj - odnosno kontakt 1 sa uticnice dovedem na kontakt 7 na ELM-u) i pokusam da se povezem sa ABS-om, i dalje ne uspeva.Tada od ponudjenih 5 uredjaja 1. Bosch ABS 5.7 2. Bosch ABS 5.7 ASR/TC 3. Bosch ABS 5.7 VDC 4. Bosch ABS 8 5. Bosch ABS 8 Ne moze da se konektuje ni na jedan vec ispise gresku: "ELM-327 - ECU conection filed. Proverite vas kabal i podesavanja seriskog porta." Probao danas i da sve kontakte (1,7,9,12) istovremeno dovedem na kontakt 7 nebih li se konektovao ali opet isto i opet ista greska. A opet da napomenem da uspevam ostale konekcije: 1. Bosch EDC16 CF3/EOBD Diesel Injection (1.9, 2.4) 2. TRW Electric Power Steering (2) 3. Service Interval Reset 4. Instrument Panel Visteon 5. Body Computer Marelli 6. Driver's Door BITRON 7. Passenger's Door BITRON
  6. Sad mi je MES u opciji ANALIZIRAJ detektovao sledece uredjaje: Analiziranje ... Motor Bosch EDC15C7 CF3/EOBD Diesel Injection (1.9, 2.4) ISO Code: FD 86 15 01 6E Elektr. servo volan TRW Electric Power Steering (2) ISO Code: 52 80 8A 83 34 Šasija Body Computer Marelli MF ISO Code: 40 83 8C 80 A4 Kontrolna tabla Instrument Panel Visteon ISO Code: 32 83 0E 01 19 Drugo Driver's Door BITRON ISO Code: 86 07 04 80 E6 Drugo Passenger's Door BITRON ISO Code: 89 07 83 80 68 da lito znaci da nevidi nijedan vise uredjaj sem navedenih?
  7. Na Ecu se konektuje bez problema (prekidac 2 je u polozaju on, kao i 7 i 8), na servu (na jedan od 3 ponudjenih) uredjaja se takodje konektuje bez problema (prekidac 3 je u polozaju on, kao i 7 i 8), na ABS nece nikako ni na jedan od ponudjenih 5 uredjaja. Ispise neku gresku kao "ELM-327 - ECU conection filed. Proverite vas kabal i podesavanja seriskog porta." Uspeo sam jos da se konektujem i na sasiju, podesavanja servisnog intervala i nisam siguran ali mislim i na instrument tablu. Po hiljadu puta sam pregledao sve lemove (opticki i instrumentom) i sve sam povezao kako treba. Razmisljam da nije mozda problem u ELM-u i onim otpornicima R-04 ili 21 ali moj adapter nema takav raspored elemenata kao na datim slikama? Cak sa donje strane ploce nema nikakvih elemenata (svi su postavljeni sa gornje strane). Nisam siguran da lida kopam po ELM-u ili jednostavno je to tako i adapter ponekad nece da se konektuje sa nekim uredjajima?
  8. Ugradio sam 8-polni prekidace na moj ELM, po savetima iz ove teme. Na stampu sam odveo sa prekidaca zajednicku sedmicu a sa druge strane doveo kontakte 1,7,9 i 12 sa uticnice. I ostale kontakte sam povezao sa jedne strane sa sesticom (na prekidacu 5,7) i cetrnaesticom (na prekidacu 6,8) a sa drugestrane doveo 14,6,9 i 1. Probao sam malo pre i uspeo da ostvarim konekciju sa ECU kad povezem sa 7-com kao i sa servom kada povezem sa 9-kom. Ali imam problem jer nece da se poveze sa ABS kada ga spojim sa 1-com. I normalno prekidaci 7 i 8 su ukljuceni, odnosno spajaju 6 sa 6 i 14 sa 14. Ima li ko ideju o cemu se radi?
  9. A jel koristis free verziju 1.4 ili sa nekim loaderom?
  10. Proradilo i kod mene. Instalirao sam Windows 7 i onda je sve bilo ok. Instalirao MES 1_2R i loader. Instalirao drajver i podesio. Podesio u MES-u parametre porta. Zakacio na automobil i testirao. Posto je sve bilo OK uspesno sam se konektovao na ECU. Od gresaka bile su prisutne dve: - senzor kvacila - grejaci (za nju sam znao posto je ispisuje i na tabli). Posle brisanja greski ponovo je upisana ova za grejace. Jos sam uspeo da resetujem servisni interval ali mi sada kada udjem u meni na vozilu, u opciji SERVIS, umesto broja dana i km stoje samo po tri crtice. Video sam jos i da mi je stanje kilometraze 230 000, a kod mene na tabli je 180 000 (spustena je za 50 000). Sto znaci da je 2007 kada sam ga kupio kao 3 godine star auto, nije imao 107 vec 157 000 km.
  11. Ma 100% ima nesto u registry. Ja sam probao ranije one verzije FES-a koje se nisu instalirale vec samo kopirale na racunaru. Zatim sam imstalirao i ovu 3.4.1, iako nisam imao ELM327. Eto sada kada sam kupio, racunar zeza. Uz to nisam siguran da ce raditi korektno jer na poledjini ELM-a mi pise da je verzija 1.5, pa cu izgleda morati da ga otvaram radi prepravke. Prodavac na limundu je stavio da je v1.4 ali kada je stigao na poledjini pise da je 1.5. Uhvatile me neke obaveze te ne stizem da se pozabavim ovim. Javljam se cim instaliram Windows i da ne zaboravim Hvala Viper na savetima.
  12. Upravo sam obrisao te datoteke u registry, deinstalirao FES 3.4.1 i proverio da nije ostao neka fajl na C particiji u Program Files ili Program Files(x86), ali uzalud opet isto. Zaboravih da napisem da koristim laptop Asus, sa procesorom 2.2, 2GB ram-a, sa integrisanom grafickom, na kojem je Windows 7. Mislim da je mozda najbolje da sutra formatiram C particiju instaliram Windows ponovo i onda instaliram softver. Valjda tada nece biti problema.
  13. Probao sam FES 3.6 i MES 1_2R1, 1.3 i 1.4 i sa svima mi u toku instalacije izbacuje istu gresku (onu koju sam naveo u gornjem postu). Ranije sam na racunaru instalirao FES 3.4.1 sa crckom, cisto iz radoznalosti da vidim kako softver izgleda. Da nema to veze sto sam na racunaru imao stariju verziju programa, te sada ima problema sa registry-ma? Ima li iko bilo kakav savet?
  14. Evo i ja sam kupio ELM 327 i upeo sam da instaliram drajvere i izvrsim ranije opisana podesavanja. Ali iako sam mislio da pored toliko detaljnih opisa i saveta necu nigde pogresiti ipak sam naisao na zid. Naime, posto sam skinuo MES 1.4 (hteo da koristim free a kasnije da joj stavim "lek") i probao da ga instaliram uporno mi prijavljuje, u toku instalacije, gresku sledece sadrzine: " The cabinet file FACOF43B53649F015712D4C347BEBDF reduired for this instalation is corrupt and cannot be used. This could indicated a network error, an eror reading from the CD-ROM, or problem with this package" I ispod stoje dva polja Try Again i Cancel Jel moze savet sta da radim (ne znam da lije greska do mene ili u softveru) ili link gde da skinem FES ili MES sa kojim bih mogao da se kacim na svoj automobil (Stilo, 1.9JTD, 115HP, 2003). Nestrpljiv sam da probam ovo malo cudo i kao da sam znao da ce nesto da se desi. Unapred Hvala.
  15. I meni je skoro Stilo zapistao i ispisao poruku "Brke. Lamp Fail" i upalio se zuti trougao. Posto nisam bio kuci nekih mesec dana, auto nije koriscen i bio je u garazi koja je poprilicno vlazna. U pocetku sam i ja pomislio da je u pitanju neka od sijalica koja se pali kada pritisnemo kocnicu. Prvo sam cistio kontakte na sijalicama zatim sam cistio kontakte na lampi, pa sam proveravao spojeve i na kraju postavljao sijelicice od drugih proizvodjaca. Tek kada sam na forumu rocitao da "Brke" nije zapravo "Brake" uspeo sam da resim problem. Poslusao sam savet jednog od vas (da ne listam sad unazad i trazim konkretno ko je rekao) i izvezao svog ljubimca iz poprilicno vlazne garaze na celodnevno suncanje. Predvece kada sam ga upalio da ga preparkiram nije vise ispisivao gresku. Eto meni je jedno dobro suncanje (susenje) pomoglo, te mozda jos nekom pomogne.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...