Jump to content
FAS Goran

iDentist

Members
  • Content Count

    69
  • Joined

  • Last visited

About iDentist

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Punto MK3

Recent Profile Visitors

2282 profile views
  1. Si morao cela vrata da skidas?
  2. Toliko mi je drag auto i toliko me sluzi da me dusa boli sto sam ovako glup ispao. Ocuvan je, porodicni je, svuda smo putovali. Ne zelim da ga dam u otpad. A opet ne zelim da platim popravku koliko kosta Puntisa na oglasima
  3. Ma znam sve znam nije do para uopste ne putaj. Sve psovke i uvrede sam zasluzio nemam izgovora!
  4. Mnogo sam glup sve uvrede i kritike prihvatam! Vozim ja tako na -10 bez antifriza nego sa obicnom vodom i nesto pukne u voznji (crevo hladnjaka) i posle pola sata voznje auto mrtav. Nisam znao sta je to puklo i tenperatura je bila sve vreme ok zato sam nastavio da vozim. Pre nego sto je skroz stao culo se neko “grebanje” kao klipova kad dam gas ali nisam siguran. Punto MK2b 1.2 benzin Da li ima spasa popravka motora ili mora ceo da se menja? Jako dobro me sluzi Puntisa i zaista ga ne bih menjao. (Molim admine da bace temu gde joj je mesto ako sam pogresio podforim)
  5. Ciscenje sistema hladjenja? Skoro sam morao opet da zamenim termostat i kada sam ga skinuo imam sta da vidim - pun rdje i kamenca! Iz creva izlazi braon voda. To sam isprao vodom ali sam siguran da je ostalo jos u sistemu, jer je prilikom ozracivanja iz cepova opet isticala braon voda (ne crvena). Kako se cisti sistem od svog tog djubreta i zasto se to uopste stvorilo?
  6. Da dodam da mislim da sam izbacio sav vazduh iz sistema ali i dalje je hladno u kabini.
  7. Cao ljudi, imam problem da motor normalno postigne temperaturu ali nikako da pocne da duva vrelo u kabinu, jedva mlako ili samo hladno. Menjao sam termostat pre 2 godine. Da li je moguce da termostat crkne tako brzo, posle prakticno jedne zimske sezone? Ili je nesto drugo u pitanju?
  8. A nisu dizne ili klapna gasa? Sta u tom slucaju ako je do "bolesti"?
  9. Pocelo je da mi se desava da na Putnu (1.2 MK2b, 2004., benzinac) prilikom davanja gasa nece da povuce svom snagom nego se "gusi", slabo povuce, trokira... Ali samo nekada, ne uvek. Ponekad se desi da se oseca uzasan "kiseli" smrad iz auspuha, a moguce da je i izbacio neku tecnos iz auspuha (nisam siguran da je od mene samo sam video fleku na betonu). Kazem ne uvek, nego samo po nekada... Sta mi je ciniti?
  10. Koliko dodje registracija za Punto 1.2 2004 godiste? Da li je bolje uraditi sam ili dati agenciji da to urade umesto vas?
  11. Da li neko gde moze da se kupi taj namaz/lak i koliko kosta?
  12. Da li neko ima savet kako da se sa tapacirunga i patosnica skine motorno ulje? Prao sam vrelom vodom + Fairy za odmascivanje i nista
  13. Da li neko zna kako da resim problem da vrata uopste nemaju granicne polozaje nego moram rukom da ih pridrzim da se ne otvore skroz i ne zveknu auto pored?
  14. Da podelim kako sam ja resio problem sa sedistem: PROBLEM: Kada podignem rucku za obaranje, obara se sediste ali ne klizi. Sklizne kada po obaranju u napred, drugom rukom malo zadignem polugu ispod sedista koja sluzi za pomeranje napred - nazad. RESENJE: Skine se plastika sa unutrasnje strane sedista na kom imate problem (plastika kod rucne). Dva zvezdasta srafa (ne krstasta!). Kod Punto MK3 (MK2b), nije tesko, jedan bocno do rucne drugi pozadi ispod plastike. Zatim ravnim srafcigerom skinete kruznu plastiku u koturu koji obara sediste, a posle i sam kotur koji je na zabice. Pre skidanja plastike sedista mozete a ne morate olabaviti sraf za kacenje pojasa (velicina ovog srafa je ona kao za felne). Nema potrebe skidati sediste ni tapacirung. Imate pregled na sajlu i mehanizam. Kod mene nista nije puklo ali kao da se olabavilo pa je trebala kraca sajla. Mehanizam je obarao sediste ali da bi skliznulo potrebno je da se malo zadigne rucka ispod sedista za pomeranje napred - nazad. Otkaci se feder napred i izvuce se zica pozadi. Prvo sam pokusao da iskrivim zicu kako bih je skratio, zato je isavijana na slici. Nije bilo dovoljno. Onda sam vezao sajlu u cvor kao sto vidite, vratio nazad i radi kao iz fabrike! Ako kupujete novu sajlu evo kako izgleda ceo sistem. Samo sto sam ja vezao u cvor i iskrivoi je Inace mislim da moze i pomocu sajle za bajs. Vracanje zice je prvo pozadi kroz otvor a onda napred nategnuti. Ako ne mozete da nategnete zicu da je zakacite, usidriti sediste i oboriti ga u nazad sto vise. Tako se sajla priblizava mestu kacenja. Godinama mi je stajalo pokvareno danas sam odlucoo da ga pogledam sam i zavrsio za pola sata sa sve skidanjem i vracanjem plastike. Nista novo nisam kupovao.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...