Jump to content
FAS Goran

danijel88

Members
  • Content Count

    209
  • Joined

  • Last visited

About danijel88

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 01/23/1988

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kraljevo

Previous Fields

  • Garage
    fiat bravo 1.6 16 v

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav clanovima. Jos jednom ja nazalost. prosli problem. Nije hteo da pali bez davanja gasa , a sa gasom je hteo da upali, ali cim pustim gas ugasi se. Sada imam drugi problem. Sve odradi svoje i cuje se pumpa, upali lampicu onu u obliku brizgaljke dok odradi pumpa cuje se , posle se ugasi i za sekundu se upali opet lampica. i ostaje ukljucena sad samo vergla i ne pali uopste. Bravo 1.6. Dijagnostiku cu morati da sacekam posto ni jedan elektricar kojeg sam zvao nema kabl za ovaj konektor da odradi dijagnostiku, u svakom slucaju sta prvo da odradim dijagnostiku ili kod majstora ,a moracu da slepam ako bude. Zanima me sta vi mislite da je u pitanju? Hvala i pozdrav.
  2. Pozdrav clanovima. Ovako pitanje, skoro sam bio pisao da me mucio ler, pa su neki pomogli step motor da nije, kupio zamenio, kad ono nije. Pre kvara auto je radio da kazem ok al cim sam stiskao kvacilo ili je zaglavio obrtaje na 3000 ili je skakalo od 1ooo do 15000 klackalo veoma brzo. dosao kuci i posle toga vise ni da mrdne, stanje je ovakvo. Evo sta se desava, dam kontakt sve cuje se pumpa , vergla dobro al nece da upali, ali kad palim pod gasom upali. i sve dok drzim gas on radi, cim ga pustim obrtaji padnu na nula i ugasi se. ne drzi ler. Vozio bih do majstora ali tesko je voziti u tom stanju pod gasom, a treba stati, skrenuti. Jel imao neko slicnu situaciju? Samo radi na benzin. Hvala unapred. fiat bravo 1.6.
  3. Pozdrav svim uvazenim Clanovima Foruma! Kao prvo da kazem procitao sam celu temu ovu i drugu u vezi ler gasa,Pa bih hteo ad iznesem problem u nadi da cu mozda resiti problem uz pomoc. U pitanju je Bravo 1.6 16v, benzinac, plin nema. Zezao me ler gas gasio se na semaforu i kad skrecem varirao ler radi nemirno sve to na radnoj temperaturi, na hladno ok radi. ja sam skinuo sam i ocistio leptir gasa sa obe strane carbocleaner sprej, posle sam vratio. skinuo kleme 15 min da se resetuje/nisam isao kod majstora na dijagnostiku da radi kalibraciju. i zamenio nov step motor stavio, sad ler radi malo bolje ne varira kad se zagreje auto sve ok ne gasi se ,mozda neki put radi nemirno ali manje nego pre. Ali sad mi se stvorio drugi problem kad zagrejan auto kad dam gas u mestu zaglavi izmedju 2000-2500 obrtaja kad pustim gas ne spusta cak sam daje i dize obrtaje 2000-2500 a i kad se desi da spusta spusta veoma sporo treba mu par sekundi,to me muci sto stoji zaglavljeno na tim obrtajima.nebitno da li dignem obrtaje na 3000 ili 5.000 zaglavi.jedino kad dam gas pa do 2000obrt ne glavi i spusta.Takodje ono crevo za vazduh sto ide od kutije za filter do motora vuklo fals vazduh al sam ga sredio i zakrpio. Nadam se da ce neko naci vremena da mi pomogne,posavetuje da odvoji malo vremena posto se mucim sa ovim vec par meseci. Hvala unapred!
  4. Levi far izgleda podeseno skoro kao na slici gde pise neispravno skoro da nema ugao kao na prvoj slici Zato me zanima sta se desava kad se steluje manjim tockicem? jel se pomera samo levo desno snop svetla ? kako funkcionise, jer moguce da se ispavi ugao?
  5. Pozdrav svima. Ako moze pitanje tj. savet... Probao sam da nastelujem farove na mom autu po visini stavio sam levi malo nize ali nikako da namestim ovo drugo ..kad stelujem one manje tockice zanima me sta se desava? kad obrcem npr u levo svetlost fara ide u desno , e sad da li se tim pomeranjem samo to pomera ili se menja i onaj ugao kako to vec ide? ako bi znao neko da mi pojasni za ovaj manji tockic da bi znao sta radim. Hvala!
  6. Marko 79 Posto vidim da vozis 1.6 16 v koji je tebi akumulator i koja jacina? kao sto si video meni je 480A (EN) 56Ah. jel ima potrebe da uzimam jaci posto ce sad zima , niske temp, pali se grejanje,svetla normano racunajuci i radio, ko i svaki auto povuce dosta dok upali.
  7. @totti Pa dobro nisam to pitao al nema veze...hvala @ Jericho Hvala za link o specifikacijama i za brend. Pozdrav
  8. Pozdrav svima , iskreno nisam prelistao svih 57 stranica, ako nije problem da pitam za Fiat Bravo 1.6 16 v 98 god od koliko Ah akumulatori idu po fabrickim specifikacijama? moj je Bosch 480A (EN) 56Ah. Ako moze neko da mi kaze koju marku da uzmem posto danas nista nije ko pre kvalitetno. Cesto mi se prazni akumulator dopunjavam ga al brzo se prazni opet. simptomi su kad nece da pali sve slabiej vergla , tabla treperi, kelme sam na akumulatoru ocistio, cetkice na anlaseru zamenio pre neki mesec.
  9. yunoise Aha ta guma znaci, razumeo sam. Ajde vidi ako se slucajno setis naziva te pene napisi ovde, dobro bi doslo da znamo naziv pa da nabavimo. Aha ok a koliko ta pena treba da ''odstoji'' u ventilaciji? i sta onda to verovatno ''pocisti '' unutra na neki nacin, i posle toga treba da se ukljuci ventilacija da to izbaci ? Ide bre kazes kornjacina tecnost ja prvo pomislio bukvalno tox Koliko sam shvatio on je sa ovom pastom na slici cistio unutrasnjost soferke i ostala stakla, a ventilaciju penom.
  10. tox Vidis ta ideja za bocne grejace ti nije losa AJde kad uradis to isto sto i yunoise pa javi rezultate da znam i ja da probam. yunoise kad kazes guma iznad poklopca za polen filter mislis na ona 2 srafa odvrnes skines poklopac i ispod se odmah vidi polen filter jer tako? Koja guma na plastici? koje pranje otvora mislis na onaj jedan gde otice voda kada se skupi ispod plastike? ''unutrasnja ventilacija cista, isprskao sam pre par meseci nekom penom iz boce sa dugackom plastikom za ciscenje ventilacije. Nema neprijatnih mirisa.'' U vezi te pene mozes li mi reci kako se zove i mozes mi reci kako si ocistio unutrasnjost ventilacije u kabini jer kroz resetke gde duva ili kako? Znaci kad si ocistio s penom vise se ne oseca a i manje magli posle toga?
  11. tox ''na nekom stranom forumu sam naleteo da je neko napisao da sama konstrukcija "provetravanja" na Bravi nije dobro osmisljena pa odatle ovi problemi kod vecine.'' znaci nema mu leka? A to sto ti se oseca iz ventilacije da libi pomoglo da se ocisti kompresorom i izduva ? Jedino resenje koje sam ja nasao kad magli zadnje staklo ili pobeli je da drzim ukljucene grejace zadnjeg stakla,jedino je tada u redu.
  12. Grim To mi nije palo na pamet da pogledam, videcu pa da probam da namestim nadam se da je to u pitanju. Hvala na pomoci!
  13. @ Vule Pa valjda imaju lezista i sve konektore? verovatno mislis da nisu pokidani ili skinuti? Ok naci cu to za prespajanje ovde po forumu, hvala na pomoci !
  14. Svaki put moram kad hocu da pomerim sediste suvozacevo posto nece kad povucem rucicu na naslonu i da ga gurnem napred moram da povlacim onu sipku ispod sedista da bi ga pomerao.
  15. Moze pitanje? Imam problem od skoro sa suvozacevim sedistem, naime kad podignem rucicu onu da pomerim naslon napred sediste celokupno bi trebalo da podje napred ako ga pomeram da nek osedne pozadi, ali kad podignem rucicu na naslonu samo naslon podje napred a sediste kad probam da poguram nece napred?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...