Jump to content
FAS Goran

GajA

Members
  • Content Count

    90
  • Joined

  • Last visited

About GajA

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Šabac

Previous Fields

  • Garage
    nova Fiat croma 2008. 1.9 mjtd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. veliki crni poklopac kleme na akumulatoru, ispod njega imas crvenu plastičnu štipaljku za vađenje osigurača
  2. Prvo skineš plastiku od kokpita do vozačevih vrata. Onda jedan šraf (philips) koji bočno drži tu maskicu na kojoj su svi dugmići koji su ti problem. Kada skineš i raskačiš sa džeka maskicu onda polako sa unutrašnje strane rasturaj te prekidače.
  3. Mda to izgleda kao plasticni prsten crne boje, pozicija pri vrhu kontakt bravice. Dakle najblize moguce drsci kljuca, gde se inace nalazi chip ciji kod se ocitava. Kompjuter se ne skida. samo se softverski ugasi kod, isto ono sto se radi kada se krade vozilo.
  4. Mozda da kolega podeli sa svima epilog price. Dakle sta bi na kraju?
  5. Connect nav+ je ugradjen, ALI..... Uradjeno sve po upustvima, (instalirana 12.2 verzija softvera, dovucena struja sa upaljaca) medjutim proxi nece da se ispegla. Jednostavno ne pokazuje nikakav problem. Kilometraza blinka i uredjaj nece da pokaze spoljnu temperaturu ( poruka na pocetnom ekranu "Outfit configuration not available" ) Ovo mogu da prevarim tako sto vozilo startujem odmah bez grejanja tj. pre nego sto se podigne sistem u Connect nav+. To je vec pisano i tako sve radi kako treba, pokazuje i spoljnu temperaturu. U svakom slucaju, trip informacije su sve funkcionalne bez obzira kako se podigne sistem ili kako se startuje vozilo. Kada je pokusan da se pegla proxi pokazao je samo problem na vozacevim vratima na nekom cvoristu. Da ne duzim, moje vozilo je bilo bez Connect nav+ ali je imalo serijski Blue&Me sa USB prikljuckom gde sam mogao da pustam muziku sa flesa i sa funkcionalnim bluthutom koji je bio uparen sa mojim android telefonom. Da napomenem da na volanu imam 11 komandi. Dakle sledece pitanje je (posto mi to sada ne funcionise), da li treba u proxsiju nesto menjati da bi funkcionisalo sve kako treba ili neki drugi nacin. Na konektorima na ledjima Connect nav+ u tzv C konektoru imam tri zice na pozicijama 1,2,3 kojih u shemama nema nigde navodno s to pozicije (n.c) ne iskoriscene i na Connect nav+ i na starom uredjaju (radio blaupunct) Pretpostavljam da prostim menjanjem pozicija tih zica i ubadanjem u mesta na istom konektoru 18,19,20 gde su ulazi iz CD sarzera mogu dobiti funkcionalan plejer ali onda ostaje blututh koji mi je vrli zgodno funcionisao sa kompletnim uparenim imenikom i ostalim funkcijama. Pretpostavljam da je i on kao i plejer radio preko CAN komunikacije, ali opet one tri zice u zutom konektoru nisu bile na onim mestima dzabe. Ako ima nekih predloga voleo bih da cujem, svaka pomoc mi je dobrodosla.
  6. Da malo vratim temu u zivot i na pravi put. Naime naknadna ugradnja fabricke navigacije. Ja sam nakon duze potrage nasao jednu takvu navigaciju. Moja cromica je 2008. godiste i ima blue me uredjaj tj. blu tut, komande glasom i usb ulaz. Dakle sta mi treba za ugradnju navigacije? Cak mi sama navigacija i ne treba imam igo na telefonu. Najvise sam je uzeo zbog displeja. Dakle ako neko preporucuje nekog kome bih mogao da se obratim za ugradnju. Ili imate neko upustvo ako nije preterano komplikovano mozda bih sam resio da to odradim
  7. Eto i ja se bas to pitam Raspitivao sam se i uglavnom bi trebalo sve da radi uz neke minimalne prepravke tj. Rebalo bi da se sa bravice dovede jos jedna zica od 12v Ako nesto uradis napisi. Jos nesto gde si nabavio radio sa navigacijom i po kojoj ceni u evrima?
  8. Mozda i nece ako se hauba malo podigne. Ajde fotografisi to sto budes uradio, ja sam bas zainteresovan.
  9. A ove nabrojane egzotike su 100% originali? Ne treba generalizovati stvari na ovaj nacin, jer nije sve crno-belo. (sad ce Beli da se javi i da kaze da jeste) Nisi me razumeo, naravno da su i i Elf i Total falsine jadne, ali su jeftine i kao sto sam napisao ulje treba menjati sto cesce.
  10. U zivotu ne bih kupio seleniu u Srbiji. Sada je to najtrazenije ulje. Dakle zakljucak izvucite sami..... Naravno da je FALSH. Svaka flasa tog ulja je fals. Niko me ne moze ubediti u suprotno. Uzmite italijansku SELENIU, nema veze sa ovom koja se kod nas prodaje.. Dakle moja preporuka sipajte neku egzotiku poput Motul-a, ili Elfa ili Totala. Najbitnija stvar je zimi retko ulje leti gusto ulje dakle zimi sintetiku 5w30, leti polusintetiku 5w40, zamena dva puta godisnje i samo pun gas.
  11. A rade li zvucnici? Proveri konektore koji dovode sve zice, tj. rastavi ih i sastavi ih ponovo.
  12. Tacno, tako sam i ja primetio nekoliko puta kako mi potrosnja po bordu raste bar 150%, majistor mi je rekao da tada radi regeneraciju.
  13. Dakle Sabac, grad polovnih fiata nema ovlascen servis..... Hmmm nije nam ni potreban. Taj isti koji sada nije vise ovlascen je kupovao delove od Race i prodavao ih kao nove. Takodje je i Delta dok je bila ovlascen kupovala gomilu delova od Race. Toliko o ovlascenima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...