Jump to content
FAS Goran

somicom

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About somicom

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 01/23/1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Zarkovo

Previous Fields

  • Garage
    Punto II 1.2 8V
  1. ^^^ A gde se tacno nalazi taj termostat? Jel moze slika? Ovo sto sam ja probao i menjao je zeleni senzor (konektor).
  2. Pa ako je vazduh zar ne bi trebalo da se temperatura dize... a ne pada i to na nulu... Da li je isto "termodavac" i "senzor temperature vode"? Dijagnostika kaze senzor a ja zamenio termodavac.
  3. Ljudi, mesecima imam problem: kada vozim duze nizbrdo, u sred voznje padne skala od temperature na nulu, upali se ventilator u drugu brzinu i upali zuta lampica kao upozorenje. Onda moram da stanem, ugasim auto nekoliko minuta, upalim i sve je OK, skala odmah skoci na stvarnu temperaturu. Isao sam na dijagnostiku, zamenio termodavac i opet isti problem. Na ravnom mi se to nikad ne desava ali cim krene verijanta nizbrdo uzbrdo, na nizbrdici obavezno pali ventilator i ostalo... Ne znam vise u sta da sumnjam, mozda negde ima zacepljenje pa antifriz na momenat stane i termodavac ostane suv...ne znam. Pomagajte ako je neko imao slican problem. Prica sa ciscenjem kontakata na konektoru termodavaca ne pali, probao sam. Da, u pitanju je Punto 1.2, 8V, 2001. godiste, 170000Km.
  4. Pa pretpostavio sam da je tu ali ne mogu da mu pridjem nikako. Taj krug je prilicno dubok, gledajuci od tapacirunga ka rucici.
  5. Zna li neko kako se skida rucica za podizanje-spustanje stakla na MK2? Ja ustvari treba da skinem tapacirung kako bih zamenio spoljnu rucicu za otvaranje vrata, ali pre toga moram ovu rucicu skinuti. Znam da ima neki osigurac koji treba da izbijem ali nisam mogao da ga nadjem sat vremena i odustao sam. Pokusavao sam da nategnem savcigerom kako bih video osigurac ali ne vredi. U pitanju su zadnja desna vrata. Ako neko zna, bio bih mu zahvalan na pomoci.
  6. OK. A kad su silent blokovi u pitanju, jel' tu prolaze ovi "kragujevacki" posto neko na forumu pomenu da ih isti covek radi, ili to mora u AP Sportu i sl.
  7. Aha, pa i ja sam tako cuo pa reko samo da se uverim. A da li je praksa da se viljuske menjaju u paru kao i amortizeri ili se menja samo ona koja je losa. Meni je recimo leva losa dok je desna OK, tako kazu u servisu.
  8. Koji su meksi amortizeri, KYB ili Bilstein? Trebalo bi na Puntu II da zamenim zadnje pa se lomim, ne bih da bude posle kao da sedim na dasci.
  9. He he, bas cu da probam kad bude bilo prilike. Fala lepo!
  10. Da li neko ima iskustva sa repariranim ramenima za Punta II, TejovicMG je firma koja ih radi i prodaje. Mnogi kazu da su nova ramena (ili viljuske, kako ko ih zove) jako loseg kvaliteta i brzo stradaju, za razliku od ovih repariranih koje uglavnom hvale, a i jeftiniji su za oko 1000 din po komadu.
  11. A gde se inace pali taj grejac? Ja mozda imam u mom puntu a i ne znam.
  12. Nisam znao za tu stranicu sa uputstvima, pogledacu. Dobio sam servisnu knjizicu uz auto, iz Austrije uvezen. Pa dobro, ako je na 70 000 onda bih mogao sad samo ulje a uz sledecu zamenu sve, kais, pumpa... A to za hidro podizace, pa ne znam, jel ih moj punto ima ili nema. Kako to da Oktopodov recimo ima a moj nema.
  13. Zanima me na koliko predjenih kilometara se menja zupcasti kais, tj. kad se radi veliki servis. U mom slucaju je PUNTO 1.28V, presao 167000 Km, a zupcasti i pumpa menjani na 110000 Km. Takodje me interesuje i koje ulje sipati u Punta koji je presao skoro 170000Km. Neki kazu Selenia GOLD a neki 20K. Ja sam vise za 20K jer sam cuo da sa Goldom auto losije radi, trese se dok je hladan i cuju se podizaci... Molim Vas za pomoc. Hvala.
  14. Da da, naravno da cu otici na dijagnostiku pa javljam rezultate. Ali kao sto covek rece, imao je identican problem i resio ga kontakt sprejom. Uradicu isto, jos i sliku imam, bravo Visconti, hvala Banetv.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...