Jump to content
FAS Goran

stub

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

About stub

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 01/01/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Banja Luka

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava 1.8 16v
  1. Probaj da vidiš napajanje ECU, mene je prije neki dan to zajebavalo i isto tako na dijagnostici ga nije vidio dok nisam riješio napajanje. Ako imaš gdje, skini i probaj na drugom vozilu.
  2. Evo danas sam probao samo zbog kolege, pošto vozimo isti auto, koliko obrtaja pokazuje na 170 km/h. 4500, a inače sam vozio na plinu. Na benzin nisam probao, ali iz iskustva znam da treba 10-ak % više obrtaja na plinu pri istoj brzini. Gume su mi 185 65 14. Možda nema nikakve veze, ali da nije problem u protoku vazduha?
  3. E, nećete vjerovati. Proradio mi crv sumnje kad miki reče da kod rijetko ode, pa kopah i kopah i zamijenih neki kablić što vodi do osigurača od čini mi se 60A ispod haube. I to je bilo to. A izredao se konzilijum raznih majstora na njemu. Hvala Mikiju.
  4. Nije antena, sve je u redu oko nje. Evo sad nove teme za mozganje. Inače to sam tek danas skontao, prilikom davanja kontakta ne upali se ni ona lampica sa diznom, koja mi se inače gasila zajedno sa releom pumpe. Dijagnostičar nije mogao da uradi dijagnostiku jer se računar ponaša kao da nema napajanje. U međuvremenu električar pregleda, kaže sve je uredno. E sad, ako računar brljavi kako onda pokazuje lampicu koda? I kako je mogao se zajebati sam od sebe? Da podsjetim, samo je stajao dva-tri sata ugašen. I zna li neko gdje žive gremlini da ih rastjeram?
  5. Hoće li mi neko reći gdje se tačno nalazi antena i kako izgleda. Još kad bi bila neka ilustracija to bi bilo najbolje.
  6. Možeš li mi pojasniti malo pobliže? Ne bih da pametujem ali ako je stalni magnet slažem se u potpunosti da ne bi mogao da ode tek tako. Međutim, meni ovaj lik reče da je u pitanju elektronski dio. Inače ovaj vid zaštite na autu se meni čini kao nepotreban, pa jel mi predlažete da ga uklonim za 50€ ili da narezujem novi ključ za 40€?
  7. Pod crkne mislio sam da je otišao čip u njemu.
  8. E ovako, danas sjednem da upalim auto i ostane mi da gori lampica od kod ključa, ne odradi ni pumpa goriva, pa naravno nisam mogao ni da upalim. Pregledao sam sve moguće i nemoguće kablove i konekcije, na kraju doveo dijagnostičara koji je bez prikopčavanja konstatovao da je "crk`o ključ", te da će mi uraditi blokadu koda za 50€. Naravno nemam rezervni, pa se ne bih upuštao u narezivanje istog ako je do njega. Inače, auto sam prije toga vozio, više puta palio i nije bilo nikakvih problema. Neposredno prije ovoga sam zamijenio svjećice, što nema apsolutno nikakve veze sa ovim, ali me kopka da nisam slučajno mogao nešto pritisnuti ili gurnuo neki sitni dio koji bi mogao nešto za*ebati. Da li da blokiram kod ili da ganjam još nešto?
  9. Skini pumpu iz rezervoara, ima jedno sito na dnu pumpe, pa ga produvaj kompresorom ili kupi novi, košta 2-3 eura. Inače ne znači ti ništa pritisak goriva, jer ako je ovo sito začepljeno pokazivaće ti manji. Ne bi bilo zgoreg da i očistiš rezervoar ako ti se da.
  10. Po pitanju elektriciteta, pražnjenje se dešava iz razloga što se tijelo ponaša kao kondezator pa se prilikom dodira sa metalnom površinom vrši pražnjenje istog. E sad, to se dešava pri veoma maloj vlažnosti vazduha, tj. ljeti, zimi ne bi smjelo nikako pošto vlažnost često ide preko 80-90%. Malo se prekontajte pa ćete vidjeti da su te pojave vezane za ljeto. Doduše, meni se dešava zimi u kancelariji gdje je grijanje ludačko (smanjena količina vlažnosti) i gdje su sintetički itisoni pa se čak i pri rukovanju dešava pražnjenje (nedovoljne da obori ribe s nogu). Da ne dužim, problem zimi je vjerovatnije vezan za lošu masu. A što se tiče kabla koji se vuče po zemlji, od njega nema vajde ako je vrijeme suvo opet nema gdje da se prazni, a i nije problem u autu već u osobi, jer masa je vezana za - akumulatora pa bi opet prvo išlo tamo.
  11. Može li neko da mi stručno objasni šta znači "oslabila pumpa"? Ne mogu da vjerujem, obzirom da je u pitanju elektromotor, da može oslabiti, ili radi ili ne radi, zar ne?! Koliko ja kontam, a volio bih da me neko ispravi ako griješim, trebalo bi da su pitanju raznorazna sita, filteri, lošiji ležajevi ili piksne i sl. Kod mene slabije vuče kad se zagrije, ali pošto vozim na plin, ne zamaram se puno (osim kad mi žena vozi pa potroši i plin i benzin, pa kaže da auto nešto neće da ide), mada ja više sumnjam na dizne, a kad malo otopli hoću da raskupusam pumpu da vidim šta ima tamo unutra, pa prije nego što počnem volio bih da znam ima li nekih zlatnih pravila? Inače živim u Banja Luci i nova pumpa za moj auto (1.8) košta 160 eura, pa lično mislim da je bolje čačkati nego kupovati novu.
  12. Provjeri kontakte na gepeku, najčešće masa zajebava. Ja sam se često patio sa njom dok ih nisam promijenio, vjerovatno se pregriju, istope onu plastiku okolo i onda radi šta hoće, a najčešće ne radi nikako.
  13. ^^^ Ne znam konkretno za tvoj motor gdje je, probaj da propratiš odakle ti idu crijeva za mali hladnjak. Kod mene (1.8) stoji na dva šarafa i čitav postupak traje oko 15 min. zajedno sa ispuštanjem vode. Naravno, nemoj zaboraviti da posle ozračiš sistem. Imam neka uputstva na oko 2000 strana na engleskom (ima i tvoj motor), ali mi se ne da listati, pa ako hoćeš ostavi neki mail da ti pošaljem
  14. Hvala na iscrpnim informacijama. Malo sam se ulijenio sa hladnijim danima, pa mi se sad obija o glavu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...