Jump to content
FAS Goran

Bukira

Members
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

About Bukira

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 10/05/1964

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

3174 profile views
  1. Ona druga uplatnica, za Republičku administrativnu taksu, zar ne bi trebalo da bude na 730 dinara, a ne 700? Evo tog dela iz PDF-a sa MUP-ovog sajta:
  2. Evo i ja da napišem svoje iskustvo kupovine ELM-a 327. Pre nepunih mesec dana sam preko eBay-a kupio ELM 327, v1,4, cena $16 + poštarina $10, ukupno $26. Stigao je posle nešto više od tri nedelje. Instalirao sam drajvere i FiatECUScan, koji je prepoznao adapter kao v1.4. Međutim, ELM je mogao da pristupi samo motoru, javljao je grešku u komunikaciji za sve ostalo (Servis, Dashboard, Body...) Na FiatECUScan forumu sam pročitao da kinezi u pojedine adaptere ugrađuju novi interfejs v1.4, ali na staru elektroniku. Tamo je ponuđeno rešenje, a videh i da je Draza imao isti problem i rešio ga jednostavno - uklanjanjem otpornika R14: Uzeo sam lemilicu i lupu, i uklonio mališu: Za sada sve radi dobro, odmah sam resetovao servisni interval. Još jednom hvala pokretaču ove teme i svima koji su nesebično podelili svoje znanje sa ostalima.
  3. Kod mene su poslednja dva slova AZ, ali sam juče video neki kamion koji ima slovo Đ na kraju.
  4. Ja sam jutros registrovao auto i uzeo nove tablice, nikad brže i lakše (Mup u Savskoj). Sinoć sam završio tehnički i uplatio ukupno oko 25.000 din na 12 uplatnica (10.800 osnovno osiguranje, 1.650 tehnički i još oko 12.500 raznih dažbina za Stila 1,6 105 KS). Nema više popunjavanja nikakvih obrazaca u Mup-u, potrebne su samo uplatnice i izveštaj sa tehničkog pregleda. Umesto saobraćajne dozvole sam dobio potvrdu, a tek za mesec dana ce mi dati novu. Tablice su naravno veće od starih tako da moram da kupim nove okvire. Hologramska nalepnica sa brojem registracije i datumom isteka se lepi u donji desni ugao.
  5. Ako ti i posle ponovne montaže pravi probleme, probaj da staviš drugu sijalicu, možda je neispravna. Meni se slično desilo posle zamene sijalice - far je bacao svetlo previsoko. Nekoliko puta sam je skidao, pa opet montirao, ali bez rezultata, sve dok nisam stavio drugu sijalicu iz rezervnog kompleta. Na toj faličnoj sam kasnije video da je nit malo pomerena u odnosu na druge sijalice.
  6. Smučila mi se ova buka i najzad sam otišao u TIM servis, gde je Miki car to brzo rešio (lako je njemu kad ima veliki ... ključ U pitanju su bili ležajevi zadnjih točkova, koji su gotovo potpuno zaribali. Kako je lepo ponovo voziti u tišini!
  7. Crevo koje je bilo zapuseno kod mene se nalazi u levom stubu, kod vozača. Oplata koja pokriva se lako skida (drži se na žabicama). Ja sam to crevo presekao, produvao i navuko parče novog creva, malo većeg obima. Evo i slike koja to ilustruje:
  8. Najzad sam pronašao odakle taj smrad! Nisu kočnice, one rade odlično, diskovi moraju biti vrući (pritom su točkovi potpuno hladni). Problem je bio do najlona koji se zalepio na auspih. Verovatno sam ga negde na putu pokupio i zavario za vruć auspuh i sada lagano ogoreva i smrdi! Skinuo sam koliko sam mogao da dohvatim, ostalo će nadam se vremenom izgoreti.
  9. Ja sam ranije sa Yugom 60 od Beograda do Bara imao potrošnju 5,5 litara. I takođe sam stizao za isto vreme kao i sada sa Stilom (oko 10 sati).
  10. Stevo, mislim da je ovo apsolutni rekord, manje ne može ni elektromobil. Ja sam letos od Bara do Beograda imao potrošnju od 6,5 i zadovoljan sam (Stilo 1,6). U gradu je trenutno (zadnjih 200 km) 9,6 i to je dobro obzirom na trenutne gužve oko Gazele.
  11. Bukira

    Ada Ciganlija

    Ja volim Adu, preko trideset godina je posećujem, i zaista je bila ponos Beograda. Mesto gde si mogao lepo i skoro besplatno da se provedeš sa dobrim društvom. Obilje sportskih terena, velika i čista plaža, šetališta, biciklističke staze... Međutim zadnih nekoliko godina primetio sam velike promene, nažalost nagore. Sve je komercijalizovano, cene u restoranima su među najvišima u gradu, spasioci se bahato ponašaju (to sa skuterima stvarno iritira). Restorani se šire preko svake mere, naročito oni na Makiškoj strani (Red šuz, Sanset...). Došla je izgleda neka nova uprava i Ada je izgubila onaj prepoznatljivi šarm, tako da sve ređe idem tamo. Shvatili su džiberi da je to ogroman biznis i laka zarada, i tu više nema povratka, vremenom će nažalost upropastiti sve.
  12. Marko, jesi li rešio problem i kako? Da li se kočnice i dalje preterano greju? Pitam jer i ja imam isti problem, doduše na Stilu. Posle kraće vožnje sva četri diska su vrela. Sumljam na glavni kočioni cilindar, verovatno zaglavljuje i ne vraća klip.
  13. Malopre sam ga digao, svi točkovi se lagano okreću, napravio krug oko bloka, diskovi mlaki, sve izgleda normalno. Čini se da u toku vožnje kočnice ponekad blokuiraju (i to na sva četri točka). Pratiću stanje narednih dana.
  14. I kod mene se javlja brujanje točkova već nekoliko meseci. Najjače se čuje na 90 - 100 km/h a na 110 je mnogo manje. Verovatno su gume u pitanju, ali možda su i ležajevi. Čini mi se da se u blago-levoj krivini manje čuje nego na pravcu. Još nešto, jutros sam, posle lagane kraće vožnje (5km), primetio da su mi kočioni diskovi na svim točkovima vreli. Kad sam se parkirao osetio sam i neki smrad, verovatno pločice. Auto (Stilo 1,6) je vukao normalno, valjda bi osetio neki gubitak snage da su svi točkovi bili ukočeni!? Da nisu ležajevi toliko zaribali da zagrevaju ceo točak? Kako bi mogao to da proverim?
  15. Ovo je masovna pojava, i takvu bahatost bih žestoko kažnjavao! Usporava i ometa saobraćaj, povećava rizik jer se često parkiraju na krivini ili pešačkom prelazu, da bi uštedeli par minuta oduzimaju vreme drugima. Tu prednjače vozači terenskih vozila ispred restorana sa baštom i trafika. Najčešće ima slobodan parkong pedesetak metara dalje, ali ko će toliko da pešači! I odatle se ne vidi sa kojim kolima je došao u kafanu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...