Jump to content
FAS Goran

vujasin

Members
  • Content Count

    325
  • Joined

  • Last visited

About vujasin

  • Rank
    Regolari

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo jtd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Lezaj bi se valjda trebao cuti pod najvecim opterecenjem. Ali opet ako on ode osovina nije centru pa se mozda zupcanici jace cuju. Nisam pametan.
  2. Na mjenjacu c635 6 brzina se čuje neko lagano zujanje. I cuje se samo u 5. i 6. brzini i to samo pri laganom jednolikom kruzanju, cim se oduzme ili doda gas zvuk prestaje. Nekako ne vjerujem da je lezaj, jeli se to zupcanici cuju ili nesto drugo?
  3. Motor je 2.0mjet 170ks manualan mjenjac. Ja vozim vecinom otvorenu cestu pa nije velika potrosnja. Oko 6.5 litara. Auto je jako udoban. Mana mu je prevelika masa od skoro 2t. Zbog toga se vozi skoro kao kamion. Nije za zustru voznju. Ne zaustavlja se bas lako iako ima vece prednje diskove. Prve serije su imali manje. Imam stila i on je kao karting naspram freemonta. Ali udobnost i prostranost je tu.
  4. @Danijel Beograd Imam freeomonta. Automatika nemoj nikako samo rucni mjenjac. Nazad ima 2.5 isofixa. Tj ima 5 kukuca za isofix. Jedna djecja sjedalica se moze pomjerati za pola mjesta. 3 milism da tesko stanu, mozda ako su neke manje. Ali zato imas jos 2 sjedala u gepeku. Oni nemaju isofix. Meni trebaju 2 sjedalice za blizance i oni stane. Jos jedno dijete stane između njih ili nazad na pomocnom sjedalu ali mora biti vece da ne treba autosjedalicu. Bilo bi bolje da je malo siriji pa da ima 3 odvojena sjedala i 3 isofixa,Ako te sto jos zanima samo pitaj.
  5. Nemam pojma, majstor kaže da je normalno, meni isto nije normalno. Nema puno freemonta pa nemam usporediti s kojim. Za 7 dana je preventivni pregled ako negdje plin pusta.
  6. Bio sam danas na servisu. Dopunjeno je plina, od 900gr bilo je oko 600g. Sad klima ledi, a na leru se isto cesto pali i gasi kompresor, majstor kaze da je to normalno jer jos nije toliko vruce pa on tako regulira temperaturu.
  7. Znaci upalis klimu i nakon nekog vremena na leru ne cujes skljocanje kako se ukljucuje i iskljucuje kompresor? Nisam vise pametan, neki govore da je to normalno neki da nije.
  8. Da li se vama kompresor klime na leru pali i gasi svakih 5-10 sekundi?
  9. Na turbini za fiat 2.0mjet sam zamjenio vakuum aktuator VNTa. Sipka nema saraf za podesavanje duzine vec se rotacijom usisnog kucista podesava duzina sipke. Da li treba podesavati taj aktuator? Da li je dovoljno podesiti tako da sa vakuum pumpicom na -0.6bara dotakne granicni saraf (stop screw).?
  10. Jeli znas mozda koje servo ulje ide u freemonta? Cini mi se da je bilo zeleno a sad majstor stavio neko crveno.
  11. Saznao sam da na osovinu biraca ide semering 15x21x5, pa ako kome bude trebati.
  12. Jeli na osovini biraca postoji neka gumica ili semering? Cini mi se da bas na biracu malo slini. Gledao sam na ePeru i nisam nasao tamo nikakvu gumicu ni semering.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...