Jump to content
FAS Goran

ognjenknn

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About ognjenknn

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Bravo 1.6 MJet 2011., Lancia Y 1.2 2001., Astra 1.4 twinport 2008.
  1. Pozdrav. Imam problem sa ABS-om i ASR-om na Stilu 1.9 multijet 2006.godiste. U toku voznje mi se iz cista mira upali greska na ABS-u i ASR-u i na displeju mi ispise da su disconnect-ovani. Nakon gasenja i ponovo paljenja auta, greska se povuce i sve normalno radi dok se opet ne pojavi. Nema pravila kad se pojavljuje, gradska voznja, autoput, suvo, mokro. Jel imao neko slicna iskustva, sta bi moglo biti?
  2. Pozdrav svima. Imao sam i ja problem sa klapnom gasa (Stilo 1.6 16V benzin-gas 2005. godiste). Problem je bio takav da se auto gasio, i to kad mu se doda vrlo malo gasa, tek da dodje na 1100 obrtaja i kad pustim gas, zavariraju obrtaji i ugasi se. Isto se desavalo i na benzinu i na plinu. Posto mi je par majstora reklo da se verovatno mora menjati klapna (a cistili su je i resetovali vise puta bezuspesno), citajuci postove, odlucih da probam sam resiti problem, Skinuo sam prvo klemu sa akumulotora, konektor sa klapne i skinuo samu klapnu. Zatim sam skinuo onaj opsivni lim sa klapne i crni plasticni deo. Na plastici, u delu gde naleze osovina sa zupcanika ima okrugli lim koji ispod koga je potenciometar. Taj lim nisam imao m**a skinuti, jer ne znam da li bi ga mogao kasnije vratiti na mesto kako je bio. Onda sam uzeo kontakt sprej i bukvalno natopio potenciometar. Zatim sam onako natopljenog prstom pokretao potenciometar od pocetka do kraja vice puta. Prosuo kontakt sprej i to ponovio jos dva puta. Obrisao i osusio i sklopio klapnu. Vratio sve na auto i evo ga sad radi kako treba. Obrtaje drzi, ne varira, a kd dam gas i pustim, padnu brzo do 1000 i onda se lagano spuste na crticu ispod. A da, nije mi trebao reset klapne. Citava operacija pola sata.
  3. Pozdrav. Potreban mi je srednji i desni deo suspleha za stila 1.6 2005. godiste. Takodje mi treba poklopac zamajca sa donje strane (kad pogledas auto odozdo, vidi se donji deo zamajca, pretpostavljam da bi tu trebao biti poklopac). Da li to imate i koja je cena???
  4. Pozdrav. Doslo vreme za zamenu automobila. Trenutno vozim Punta JTD 2001. godiste. Posto imam dvoje dece, Punto mi polako postaje mali, pa sam odlucio da kupim za broj veci auto. Vec neko vreme trazim Stila po oglasima. Gledam da bude u najgorem slucaju 2006. godiste. Interesuje me misljenje clanova koji imaju iskustva sa Stilom benzincem (naravno, planiram ugradnju plina). Kilometraza koju prelazim je izmedju 15000 i 20000 km godisnje, auto koristim svakodnevno, a s vremena na vreme raspalim do Austrije, na more do Grcke, Italije. Iskreno, nemam potrebe za 130ks koliko ima Stilo 1.8, ali bih uzeo i taj ako bih naisao na dobar. Takodje, interesuje me koliko je cesta pojava kvara digitalne klime, kao i kvalitet menjaca sa 6 brzina kod 1.4 motora.
  5. Pozdrav svima. Imam Punta 1.9 JTD 59kW, 2001. Imam pojavu rashladne tečnosti na ekspanzivnoj posudi i to ispod onog tankog creva (povratnog pretpostavljam). E sad, to vežem sa dosipanjem tečnosti, odnosno, iz posude sam crevom izvukao oko pola litre tečnosti i dosuo isto toliko nove. Nisam vodio računa, pa sam dosuo crvenu u plavu. Da li je moguće da mi zbog toga "povraća" tečnost. Inače, ne dosuo sam možda par deci na 10-ak hiljada km. EDIT: A da, temperatura mi je uvek na sredini (milimetar manje), išao sam i na duži put (oko 1000km) i sve je ok.
  6. Pozdrav svima. Zovem se Ognjen, iz Novog Sada sam i vozim Punto II 1,9 JTD HLX

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...