Jump to content
FAS Goran

brdaus

Members
  • Content Count

    185
  • Joined

  • Last visited

About brdaus

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Rača
  • Interests
    auto-moto sport

Contact Methods

  • Skype
    brdabrdaus

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Delta 1.6 Mjet Oro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. evo podataka iz eper-a. Majstor mi kaze da me zeza birac brzina. Ima li ko ?
  2. Da li neko zna u koje sve modele fiata ili alfe ili lancie je isao ovaj menjac i da li je kuciste menjaca isto kod svih modela ? Znam da je isao kod Delte 844 do 01.03.2011. godine.
  3. Pozdrav Gorane, prijatelj ima problem sa freemontom tj sa menjacem i vucama. Radio je menjac ali nije zadovoljan kako menjac radi a i ima problem sa vucama posle tog rada. Ne zna ko je radio menjac, radjen je negde u Beogradu a montazu mu je radio lokalni mehanicar. Ima gresku P 0740 TCC out off range. Kada bi mogao da pogledas ovaj auto ili da ga posavetujes sta da radi ? Nije problem da dodjemo do tebe kada budes imao termin.
  4. Delta 3 disel 120 ks . Juce mi se dva puta pojavila ova greska. Prvi put u voznji u koloni, a drugi put u verglanju posle stajanja od nekoliko sati. Obrisao sam je oba puta i kasnije uvece se vise nije pojavljivala. Sta je konkretno ova greska ? na netu pise svasta pa zato pitam ovde .
  5. Drgar kupio auto, ja ga stavio na dijagnostiku Multiecuscan i dobio rezultat za boost presure 1000 a zeljeni boost je oko 300. Sta bi to moglo biti ? Vizuelno sve ok. ne duva i ne sisti.
  6. Jeste tema stara ali sam se sada susreo sa tim problemom pa da napisem koju. Elem, cena dizni za oznaku 351 je 66780 dinara po komadu, tako da cena koja se ovde spominje, od 150 e po komadu, nesto mi ne stima. Koliko ja znam, a znam podosta o fiat motorima, do +-2 se dizne ne diraju niti se menjaju, vec uzroke loseg rada treba traziti na drugom mestu. Po mom saznanju, a tudjim iskustvom, problem sa losijim radom motora moze se resiti sa dvotaktolom, onim starim, ne crvenim, koji se pomesa sa 5 litara disela, sipa u rezervoar i tako vozi. Dvotaktol procisti, a ne unistava nista, kompletan sistem za ubrizgavanja goriva.
  7. Kompresor auto kuca radi pregled vozila pre kupovine i mislim da je cena oko 50ak ojra. Vozilo pregleda mehanicar, limar i elektronicar. E sad je problem sa prodavcima jer nikada nece da pristanu da oni odvezu vozilo tamo, nego ti moras da ga stavis na slep i odvezes, pod uslovom da prodavac dozvoli tako nesto. A ako nece da dozvoli, ti ga i otpisi i trazi negde na drugom mestu.
  8. Hvala svima koji su dali kakav takav odgovor. Al mislim da sam bio jako precizan sa pitanjem : iskustva vlasnika koji su odradili chip na delti 3 sa 120 ks. Ili mitu. To je isti motor, samo sto alfa ima modove pa u sport modu i lici na nesto. Moja iskustva sa chipovanjem 1.9 i 2.4 motora su odlicna i sve je radjeno kod novaspeeda i ranije kod Aleta. Ta tema mi je poznata ali mi je nopoznat 1.6 motor i chip. Znam i koliko kosta i kakvi su dobici ali bih hteo da cujem iskustva vlasnika tj. da li ima svrhu to raditi ? Zato sam i temu stavio u odeljak Lancia a ne ovde.
  9. Postovane kolege, zamolio bih vas koji ste ovo uradili na svojim automobilima za utiske kao i za podatke ako ih imate. Ime ili ime radionice koja vem je tjunirala auto je veoma pozeljno. Nije mi potrebno misljenje o tjuningu vec iskustva onih koji su to vec uradili. Nuova Delta 1.6 MJet 120
  10. Koliko ja znam, odgovaraju i sa fiat stila, te mislim da ce svakako odgovarati. Deo sa oem brojem koji ti imas je zamenjen 10.2008. sa delom sa brojem 77365916 pa potrazi na netu. Ovo su podaci iz epera.
  11. Po licnom, a po iskustvu i ovde na forumu, motorcici ne crkavaju skoro nikada ali zato crkavaju plastike u prenosnom mehanizmu. Ja imam polovan , ispravan, motorcic za desnu stranu. Nisam znao kad sam kupovao da se to tako kupuje, a trebao mi je za levu stranu, za koji se ispostavilo da je ispravan, a da je plastika pukla. Moze da se resi smerom okretanja ali je to vec budzevina. Takodje imam i komplet plastika za prenosni mehanizam, pa ako mogu da pomognem ...
  12. Verovatno i teorijski moze, ali ja to nisam uradi jer mi motorcic nije ni crko. Samo plastika. Probali, videli da to ne ide, i ostavili originalni motorcic. Iskoristili samo plastiku.
  13. Vrlo verovatno da ti motorcic nije crko vec samo plastika, koju imam novu. Najveci problem je aluminijumska ploca koja blokira pristup svim motorcicima, a ima ih 3 kom. Tu plocu majstor mora da prosece kako bi dosao do motorcica. Za tu operaciju ne mora da se skida tabla, vec samo plastike desno od papuce gasa. Motcic ako je crkao, sto je malo verovatno, mora da bude levi jer im nije isti smer okretanja. Javi se za plastike kad budes rasturio. Motorcice nemam. Mogu sa stila ali moraju da budu za tu stranu. Ja imam visak za desnu, jer nisam znao za ove zajebancije.
  14. Postovani, da li delta III reprodukuje mp3 fajlove a ako da kako narezati disk da radi ? Probao sam sa brzinom rezanja od 4x i nece da ih cita. Verbatim diskovi. Cita normalne muzicke diskove.
  15. Da li neko zna nekog ko ugradjuje multimedije 1 ili 2 DIN u Deltu, kljuc u ruke, 7 ili 8 incha, sa rikverc kamerom. Komande na volanu mi nisu prioritet ali bi moglo i to. Moze ovde a moze i na pp.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...